Normal_whatsapp_image_2022-08-16_at_3.14.13_pm

Op EuroCollege word je klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Gedurende alle opleidingen coachen wij studenten op hun mentaliteit, wilskracht en daadkracht. Dit maakt onze alumni zeer geliefd op de arbeidsmarkt. Wij blikken met een aantal van hen terug op hun studie en bespreken hun succesvolle carrière. Dit keer is de beurt aan Christiaan Coppoolse. 

Welkom terug! Zou je je even in het kort willen voorstellen?
Natuurlijk. Ik ben Christiaan Coppoolse, 32 jaar oud en voormalig EuroCollege student uit het Cohort IBE2014. Na mijn studie International Business & Entrepreneurship heb ik vijf jaar ervaring opgedaan in IT-recruitment bij een bedrijf op de Zuidas in Amsterdam. Gedurende deze tijd heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden dat ik na vijf jaar mijn eigen bedrijf wilde starten. Hier heb ik mij aan gehouden en ben ik vorig jaar dan ook mijn eigen onderneming gestart.

Wat knap! Kan je wat meer vertellen over je eigen bedrijf?
Samen met een partner ben ik bezig met het opzetten van een recruitmentorganisatie. Ons doel is om een netwerk op te zetten van studerende en afgestudeerde EuroCollege studenten. Met dit als uitgangspunt willen wij passende bedrijven koppelen aan ambitieuze studenten en vice versa. Bovendien gaan wij ons volgend jaar ook focussen op de bemiddeling van IT-specialisten en het outsourcen van gehele recruitmentprocessen bij organisaties.

Dat klinkt als een mooie uitdaging. Voordat je fulltime bent gaan ondernemen studeerde je aan EuroCollege. Hoe ben je tot die keuze gekomen?
Na de havo heb ik een jaar commerciële economie gestudeerd aan de Hogeschool van Leiden. Ik werd echter niet getriggerd door de opleiding en besloot te gaan werken. Na twee á drie jaar knaagde het dat ik geen opleiding had zoals mijn vrienden en mijn broer en zus. Ik voelde dat ik veel meer ambitie had dan er op dat moment uitkwam. Aangezien ik al iets ouder was, besloot ik op aanraden van een vriend bij EuroCollege te kijken. De sfeer, de omgeving en de mogelijkheid om in 2,5 jaar een hbo-diploma te behalen intrigeerde mij direct. Na overleg met mijn ouders besloot ik om te stap te wagen. Het was voor mij ook een soort laatste kans om nog te gaan studeren en hier een succes van te maken.

Wat was je eerste indruk van EuroCollege?
Initieel was het even wennen. Ik had structuur nodig in mijn leven en dit was precies wat EuroCollege bood. Toch voelde ik mij meteen thuis bij mijn klasgenoten. Bovendien maakte de leraren veel indruk op mij door hun ervaring en persoonlijke verhalen uit het bedrijfsleven. Al met al was dit precies de plek waar ik al die tijd naar op zoek was.

DAT IS GOED OM TE HOREN. NADAT JE WAS AFGESTUDEERD, HOE WAS DE OVERGANG NAAR HET ONDERNEMERSCHAP?

Op advies van mijn vader heb ik eerst ervaring opgedaan bij een corporate organisatie. Hij adviseerde mij om vijf jaar bij een snelgroeiend bedrijf in de sales te gaan werken. Dit zou een goede basis zijn om hierna een eigen organisatie te starten. Zodoende heb ik zijn advies opgevolgd. Na vijf jaar verdiende ik echter veel geld met mijn baan. Ik had ondertussen een vrouw en kind, en had ik ook vastgoed gekocht in Amsterdam. Ik vond het moeilijk om zomaar de zekerheid van een vaste baan op te zeggen. Ik was er echter van overtuigd dat ik deze stap moest maken. Als ik toen geen ontslag had genomen met het ingecalculeerde risico, zou ik het nooit gaan doen. Ik besloot mijn baan op te zeggen en te gaan ondernemen. Tot de dag van vandaag heb ik nog geen minuut spijt gehad van deze beslissing.

En zo hoort het! Wanneer je op het geheel terugkijkt, hoe heeft EuroCollege bijgedragen aan je carrière?
EuroCollege is doorslaggevend geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit is een vrij cruciaal moment in mijn leven geweest. Ik kwam voor het eerst in een omgeving waarbij iedereen ambitie had en uit een goed netwerk kwam. Ik leerde grote doelen voor mijzelf te stellen en mij hieraan te houden. Hierdoor werd ik gemotiveerd en heb ik een omslag gemaakt in mijn mindset. Bovendien heb ik een vriendengroep aan EuroCollege overgehouden, die elkaar motiveert om te groeien en succesvol te zijn.

WAT GOED! WELKE VOLGENDE PLANNEN HEB JIJ VOOR JE BEDRIJF?

Deze heb ik geleerd om voor mezelf te houden

 

HAHA DAT BEGRIJPEN WIJ VOLKOMEN. DANKJEWEL DAT JE DE TIJD HEBT GENOMEN OM EVEN MET ONS TE SPREKEN, CHRISTIAAN. WIJ WENSEN JE VEEL SUCCES BIJ HET BEHALEN VAN JE PLANNEN EN MET JE CARRIÈRE!