NOG Kinderopvang nieuws

Normal_vaccinatie_inenting

Kinderombudsvrouw: 'Beloon ouders voor wél vaccineren'


Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is het niet eens met de oproep van IVM-voorzitter Ruud Coolen van Brakel om ouders te korten op de kinderbijslag wanneer ze hun kind niet laten vaccineren. Kalverboer ziet liever dat ouders die hun kinderen wel inenten hiervoor beloond worden. Dat meldt NPO Radio1. 

Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Interim-manager positief over veranderingen kinderdagverblijf Jolie


Interim-manager Pjotr van Tilburg is positief over de veranderingen op kinderdagverblijf Jolie in Utrecht. Het moet nog beter volgens Van Tilburg maar door de maatregelen die zijn genomen zijn schadelijke gedragspatronen doorbroken en staat het kinderdagverblijf nu open voor kritische feedback. Onlangs besloot gemeente Utrecht dat door de maatre...

Normal_zon

Uv-straling zon nog nooit zo schadelijk


De hoeveelheid schadelijke uv-straling van de zon is hoger dan ooit tevoren, maakt het RIVM bekend op basis van metingen. In juli werd een record verbroken sinds het begin van de metingen in 1994. 

Normal_tbb_artikel_2640x-75

Juiste beeldvorming over techniek is een verantwoordelijkheid van ons allemaal


Maryke Visser is Manager Opleidingen Techniek & Technologie bij MBO College Almere / ROC van Flevoland. Al jaren maakt haar afdeling Communicatie gebruik van de beelden in de TechniekBeeldbank. Reden te meer om Maryke als warme ambassadeur eens te vragen naar haar ervaringen met de beeldbank.

Normal_normal_vaccineren_inenten_baby

Verplicht vaccineren? Meningen lopen sterk uiteen


Een uitspraak van Ruud Coolen van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), heeft veel stof doen opwaaien. Ouders die weigeren om hun kind te laten vaccineren zouden volgens hem gekort moeten worden op hun kinderbijslag. Ook zou verplicht vaccineren een overweging moeten zijn. Het ministerie van Volksgezondheid...

Normal_normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Ouders kiezen steeds vaker combinatie van kinderopvang


Ouders van jonge kinderen combineren steeds vaker verschillende vormen van opvang voor hun kind. Dat blijkt uit een nieuw themarapport van de Jeugdmonitor Zeeland.

Normal_syringe-1974677__340

BOinK wil inentbewijs in kinderopvang, organisaties zijn veelal positief


Oudervereniging BOinK wil dat ouders verplicht worden bij een kinderdagverblijf te melden als hun kind niet is ingeënt en dat deze informatie ook met andere ouders gedeeld kan worden. De meeste kinderdagverblijven staan hier positief tegenover, blijkt uit navraag van de Stentor. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_rss_entry-146427

Kinderdagverblijven gaan valpartij uit de weg


Kinderdagverblijven laten kinderen te weinig risico's nemen tijdens het spelen. Ze zijn bang voor boze ouders als een kind valt of vrezen een aantekening van de toezichthoudende GGD omdat die de veiligheidsmaatregelen niet goed genoeg vindt, schrijft het AD.

Normal_kind_geld

Rotterdamse begint inzameling schoolspullen voor arme kinderen


Het begin van het nieuwe schooljaar is voor veel ouders een dure tijd. Allerlei schoolspullen moeten aangeschaft worden, maar niet altijd is daar geld voor. Daarom startte de Rotterdamse Celien Anches een inzamelingsactie voor kinderen uit armere gezinnen. Haar doel: 100 schooltassen. Dit meldt RTL Nieuws.

Normal_kinderen_spelen_boom_buitenspelen

Fikkie stoken en in bomen klimmen mag weer op de bso


Bij Bso Wijs in de regio Utrecht hebben kinderen de ruimte om te ontdekken en risico's te nemen. Daar hoort ook het ouderwetse fikkie stoken en het gebruik van een zakmes bij. Een ongelukje kan dan wel eens voorkomen, maar de ontwikkeling van de kinderen staat voorop. Dit meldt de Gelderlander.

Normal_normal_zonnebril_kind_buitenspelen

Hitteplan en smogwaarschuwing weer ingetrokken


Het Nationaal Hitteplan van gezondheidsinstituut RIVM kan weer terug de la in nu het minder warm is. Het hitteplan, dat vorige week donderdag inging bij de tweede hittegolf deze zomer, gold voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel en Drenthe.

Normal_kinderfiets

Kinderfietsje Action teruggeroepen om los stuur


Het kinderfietsje dat sinds januari bij de Action werd verkocht, wordt teruggeroepen. Het stuur van de Gearbox Childrens Bicycle kan tijdens gebruik namelijk los komen. Ook is er kans op beklemming van de vingers bij de voorwielen. Het fietsje heeft zwarte wielen, met een rood frame, blauw stuur en een geel zadel. Dat meldt NVWA. 

Normal_kind_lezen_leren_boek

Basisschoolleerlingen in Zeeland lezen steeds meer


Zeeuwse basisschoolleerlingen lezen steeds meer. Ook lenen bibliotheken in Zeeland vaker boeken voor kleuters en basisschoolleerlingen uit. Dat blijkt uit de Jeugdmonitor Zeeland van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Dit meldt Omroep Zeeland.

Normal_kalverboer_kinderombudsvrouw_kinderombudsman

Ook Kinderombudsman wil uitleg over onterecht stopgezette opvangtoeslag


De Belastingdienst heeft in 2014 de kinderopvangtoeslag bij 232 gezinnen stopgezet vanwege een vermoeden van fraude. Voor slechts 27 gevallen bleek dit terecht te zijn. Door de beslissing moesten sommige ouders hun baan ontzeggen en werd de kinderen hierdoor opvang onthouden. De Kinderombudsman wil nu van de Belastingdienst weten of de belangen ...

Normal_normal_smog

'Slechte' luchtkwaliteit door smog, RIVM adviseert kinderen binnen te blijven


Op maandag 6 augustus en dinsdag 7 augustus 2018 is er kans op smog door ozon in heel Nederland. Voor maandag kan de luchtkwaliteit ‘slecht’ worden in het zuiden van Nederland. Voor dinsdag geldt dit voor het gehele land. Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog, zoals kinderen en ouderen, om binnen te blijven en om zware lichamelij...

Normal_vaccineren_inenten_baby

'Ouders korten op kinderbijslag bij weigering vaccineren'


Ouders die weigeren om hun kind te laten vaccineren moeten gekort worden op hun kinderbijslag. Dat zegt Ruud Coolen van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), tegen EenVandaag.

NOG Kinderopvang Informatie

NOG Blog

De Grote Vakantie

Normal_bert_jansen

‘Zo…..! Jij heb natuurlijk weer zes weken hé?’Deze opmerking kan van een buurman komen, die belangstellend over de heg of schutting leunt.Of van wie dan ook. Wat te antwoorden?‘Ja man! Lekker! En dan straks een paar weekjes werken en dan weer herfstvakantie, dan wéér wat weekjes en dan twee weken kerstreces, dan gaan we via het vluchtheuveltje ‘...

NOG Topvacatures

NOG Interview

Juiste beeldvorming over techniek is een verantwoordelijkheid van ons allemaal

Normal_tbb_artikel_2640x-75


Maryke Visser is Manager Opleidingen Techniek & Technologie bij MBO College Almere / ROC van Flevoland. Al jaren maakt haar afdeling Communicatie gebruik van de beelden...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht