NOG Kinderopvang nieuws

Normal_rss_entry-395853

Kamer wil kinderopvangtoeslag verhogen


De Tweede Kamer wil het minimumloon volgend jaar met 1,7 procent extra verhogen. Ook uitkeringen als de AOW stijgen mee. Daarnaast gaat de kinderopvangtoeslag omhoog, zodat ouders zelf minder geld bij hoeven te leggen. De rekening wordt met name neergelegd bij het bedrijfsleven.

Normal_leeg_lokaal

Gemeente trekt vijftig miljoen uit voor nieuwe kinderopvangcentra en duurzame scholen


Gemeente Oude IJsselstreek heeft grote plannen voor het onderwijs in de gemeente. Zo willen ze nieuwe scholen bouwen, colleges verduurzamen, terwijl de scholen in kleine kernen behouden worden. Het prijskaartje dat aan de nieuwe toekomst hangt is berekend op ongeveer dertig miljoen euro. Dit meldt de Stentor.

Normal_senior-grandparents-and-granddaughter-gardening-in-2022-02-02-04-49-37-utc__1_

Grootouders voelen zich verplicht om op te passen, maar zeggen dit niet


Ze zeggen het liever niet hardop, maar 25 procent van opa’s en oma’s ziet wel eens op tegen oppassen op de kleinkinderen. Vaak vinden ze het naast leuk en gezellig ook zwaar. Ze praten er niet over omdat ze bang zijn voor de reactie van hun kinderen of hun kinderen en kleinkinderen niet willen teleurstellen. De hoge kinderopvangkosten spelen een...

Normal_kindergarten-1322559_1280

Oproep organisaties: extra geld nodig voor kinderopvang in 2024


Gisteren presenteerde het demissionaire kabinet de begroting voor het komende jaar. Zeven organisaties in de kinderopvang roepen het kabinet op het extra geld voor opvang niet in 2025, maar een jaar eerder al in te zetten. Dat meldt het AD.

Normal_rss_entry-395583

Meisje dat op kinderopvang in Den Bosch overleed stikte door lint om nek


Het 3-jarige meisje dat maandag overleed op een kinderopvang in Den Bosch is gestikt in een lint dat ze om haar nek had hangen. Dat meldt de politie, die uitgaat van een noodlottig ongeval.

Normal_rss_entry-395325

Toeslagenouders met uithuisgeplaatste kinderen krijgen extra hulp


Ouders die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire en wier kinderen uit huis zijn gezet, krijgen extra hulp aangeboden. Demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) heeft 1168 gedupeerde ouders van 1819 kinderen hierover geïnformeerd in een brief. De ouders kunnen onder meer hulp vragen van een ondersteuningsteam en krijgen...

Normal_gautam-arora-ovdtguhupby-unsplash__1_

Veel kennis over financiering kinderopvang voor volgend kabinet


Het kabinet heeft de afgelopen 1,5 jaar hard gewerkt aan een nieuw financieringsstelsel voor de kinderopvang. De kinderopvangtoeslagaffaire heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat het stelsel eenvoudiger moet worden en dat er meer financiële zekerheid voor ouders nodig is. Door de val van het kabinet kan er nu geen nieuw stelsel meer worden ingevoe...

Normal_veiligheidswaarschuwing-knoppuzzel-boerderij

Veiligheidswaarschuwing voor Knoppuzzel boerderij klein


De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor de Knoppuzzel boerderij klein van Engelhart Handelsonderneming BV. Het puzzelstuk 'melkkan' van 'puzzel boerderij klein' is te klein waardoor er gevaar op verstikking bestaat als een kind dit in de mond stopt. Gebruik het product niet, zo luidt de waarschuwing van de onderneming en NVWA. 

Normal_rss_entry-394875

André Dongelmans speelt nieuw personage in kinderprogramma Zin in Zappelin


André Dongelmans is vanaf maandag nieuw te zien in het kinderprogramma Zin in Zappelin, maakte AVROTROS donderdag bekend. De acteur speelt een kunstenaar in het dagelijkse tv-programma voor kleuters.

Normal_portrait-cute-little-baby-children-newborn-caucas-2022-12-16-02-12-43-utc

Gratis kinderopvang is níét de oplossing voor gelijkheid op de arbeidsmarkt


Het wetsvoorstel van gratis kinderopvang heeft als doel om meer mensen met jonge kinderen op de arbeidsmarkt te krijgen. Maar om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan te pakken moet er niet alleen gekeken worden naar de kwaliteit en beschikbaarheid van de kinderopvang, maar ook naar opties naast de opvang. Dit meldt Nu.nl.

Normal_sensory-play-for-kids-with-special-needs-help-and-2022-04-06-05-36-05-utc

'Plusopvang' creëert een toegankelijke kinderopvang voor alle kinderen


Het Waarborgdons & Kenniscentrum Kinderopvang heeft een document ontwikkeld die moet helpen bij het toegankelijk maken van een kinderopvang. De organisatie heeft het inspiratiedocument Op weg naar inclusievere kinderopvang in samenwerking met het NJi gemaakt. Dit meldt VakbladVroeg.

Normal_sad-asian-boy-sitting-at-caper-staircase-lonely-ki-2022-11-15-14-05-52-utc

Opeenstapeling van problemen tijdens toeslagenaffaire leidde tot kinderbescherming


Bij door de toeslagenaffaire gedupeerde gezinnen stapelde het ene probleem zich op het andere. De strikte terugvordering van de kinderopvangtoeslag door de overheid leidde in bijna alle onderzochte gezinnen tot armoede en financiële stress. Zij moesten onterecht en snel de toeslagen terugbetalen. Er werd geen rekening gehouden met de kwetsbare o...

Normal_toddler-baby-learning-to-walk-and-having-support-b-2022-09-28-22-45-30-utc

Kinderopvang gaat duurzame wasbare luiers gebruiken


Kinderopvang Partou is op drie locaties in Den Haag een pilot gestart met wasbare luiers en vroege zindelijkheidstraining. Hiermee nemen zij het voortouw om de enorme berg afval die de vele wegwerpluiers veroorzaken te reduceren en de CO2-uitstoot flink te verminderen. Dit meldt Kinderopvang Partou.

Normal_nursery-school-children-with-man-teacher-sitting-o-2022-01-19-00-03-58-utc

Ouders geloven dat gratis kinderopvang zal zorgen voor meer problemen


Het kabinetsplan voor een bijna gratis kinderopvang klinkt als een mooi initiatief. Toch zijn er ouders tegen het plan. Terwijl het financieel voordelig is voor de meeste ouders, zijn sommige bang dat de personeelstekorten nog verder zullen oplopen en de wachtlijsten nog langer worden. Dit meldt EenVandaag.

Normal_stressed-and-burnout-business-woman-worry-about-h-2023-08-01-00-23-56-utc

Nieuwe werkwijze moet gedupeerde toeslagouders sneller helpen


Om de afhandeling van aanvullende schade voor gedupeerde ouders te verbeteren en te versnellen moet er een verandering komen in de werkwijze en samenstelling van de Commissie Werkelijke Schade (CWS). Doel van de aanpassingen is om het werk van de commissie beter te laten aansluiten bij wat ouders nodig hebben. De nieuwe inrichting moet ervoor zo...

Normal_rss_entry-393815

Kinderbescherming onderzoekt mogelijke discriminatie tijdens toeslagenaffaire


De Raad voor de Kinderbescherming laat onderzoeken of de raad mogelijk discrimineert. De raad heeft geen concrete aanwijzingen dat dat zo is, maar laat onderzoek doen onder meer naar aanleiding van het schandaal met de kinderopvangtoeslag. "Wij willen ons er zeker van stellen dat er geen sprake is van discriminatie", aldus een woordvoerder.

NOG Van onze klanten

NOG Blog

Leer programmeren en app design tijdens CodeWeek

Normal_suzanne_lustenhouwer

In 2016 begon ik met het lesgeven van programmeren aan 11- tot 13-jarigen. Als docent Engels had ik nooit enige programmeerervaring opgedaan, behalve enige basiskennis van HTML, maar het Iedereen kan Programmeren-curriculum van Apple gaf me het vertrouwen om het te doen. Ik gaf les op een middelbare school voor immigranten in Amsterdam en we von...

NOG Topvacatures

NOG Interview

‘Als alle mbo’ers één dag zouden staken, staat de hele samenleving stil’

Normal_josefa-ndiaz-izmdwt2lw5q-unsplash


Tot drie jaar geleden waren mbo-studenten nog ‘leerlingen’ en kregen ze geen studiefinanciering en ov-kaart. Ook werden ze uitgesloten van introductieweken. Langzaam komt d...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht