Nationale Onderwijsgids

NOG Kinderopvang nieuws

Normal_download

Onderwijsministers starten Nationale Voorleesdagen met Moppereend


Morgen beginnen de Nationale Voorleesdagen met traditiegetrouw het Nationale Voorleesontbijt. Niet alleen prinses Laurentien leest voor uit  het prentenboek van het jaar, ook onderwijsministers Slob en Van Engelshoven zetten hun beste beentje voor. Dit meldt Rijksoverheid.

Normal_docent_leraar_school_les_onderwijs

WOinActie stapt naar de Arbeidsinspectie: ‘Concurrentie tussen universiteiten is een race to the bottom’


Actiegroep in het wetenschappelijk onderwijs WOinActie heeft samen met vakbonden AOb en FNV een formele melding gedaan bij de Arbeidsinspectie, namens ruim 700 wetenschappers. De academici zeggen dat zij door structureel te moeten overwerken met een waslijst aan klachten en problemen kampen, zowel psychisch, fysiek als sociaal. Namens WOinActie ...

Normal_rss_entry-214883

Rutte voert 'indrukwekkend' gesprek met ouders toeslagenaffaire


"Het was heel indrukwekkend." Dat zei premier Mark Rutte na een bijeenkomst in Rijswijk met enkele honderden ouders die de dupe werden van de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. De vele persoonlijke verhalen hebben de premier geraakt. Ook minister van Financiën Wopke Hoekstra was bij het gesprek.

Normal_rss_entry-214560

Onafhankelijk onderzoek naar onvolledige dossiers toeslagenaffaire


Minister Wopke Hoekstra (Financiën) laat onafhankelijk onderzoek doen naar de onvolledige dossiers die naar gedupeerden in de toeslagenaffaire zijn gestuurd. Dat schrijft de bewindsman aan de Tweede Kamer.

Normal_rss_entry-214577

FNV: schaf kinderopvangtoeslag af


De kinderopvangtoeslag en de zorgtoeslag kunnen beter worden afgeschaft. Dat zegt FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga in De Telegraaf. Volgens hem is het huidige toeslagenstelsel "nodeloos gecompliceerd" en moet nodig op de schop.

Normal_leerlingen__kinderen__basisschool__po__huiswerk__afkijken__leren

Week 3: burgerschapsonderwijs, fraude bij de RUG en boze ouders


Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: scholenkoepel Verus hekelt de manier waarop minister Arie Slob (Onderwijs) het burgerschapsonderwijs wil vormgeven, wederom fraude bij Rijksuniversiteit G...

Normal_griep_ziek_kind_bed_huisarts

Gezondheidszorg in onderwijstijd: wat zijn de regels?


Alle kinderen moeten naar school kunnen gaan, ook als zij gezondheidszorg nodig hebben. Voor acute zorg is in elke school bedrijfshulpverlening (BHV) aanwezig. Voor leerlingen die op regelmatige basis gezondheidszorg nodig hebben, moeten structurele afspraken worden gemaakt over wie die zorg in de school verleent. Het ministerie van Onderwijs, C...

Normal_download

Prentenboek van het Jaar 2020 is Moppereend: na regen komt zonneschijn


Vorig jaar hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen Moppereend gekozen als het Prentenboek van het Jaar 2020. Het boek gaat over een eend die van mopperig naar extreem chagrijnig gaat. Het boek speelt een hoofdrol bij de Nationale Voorleesdagen die op 22 januari van start gaan.

Normal_bibliotheek__lezen__taal__boeken

De waanzinnige boomhut meest uitgeleende boek van 2019


De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton was het meest uitgeleende boek van 2019. Het duo haalde ook de tweede plaats in de biebs, met De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen. De zeven zussen van Lucinda Riley eindigde op de derde plek. Dat meldt CPNB.

Normal_kov__opvang__kind__spelen__auto_s__jongen

Nieuwe Stint krijgt gaat Buszy heten op verzoek nabestaanden treindrama Oss


De Stint krijgt een andere naam, op verzoek van de nabestaanden van het treindrama in Oss. De nieuwe naam wordt Buszy: “Voorheen was het een bakfiets, nu is het meer een busje", aldus bedenker Edwin Renzen. Dit meldt Omroep Brabant.

Normal_rss_entry-214326

NTR eert Aart Staartjes vrijdag met een Sesamstraat Marathon


Omroep NTR eert Sesamstraat-acteur Aart Staartjes vrijdag met een Sesamstraat Marathon. Tussen 17.00 en 20.00 uur zendt de NTR op het themakanaal Zappelin een reeks Sesamstraat-afleveringen uit waarin de zondag overleden acteur een prominente rol speelt.

Normal_kraan_kraanwater

Waterflessen in plaats van leidingwater voor acht Amsterdamse basisscholen


Leerlingen van acht Amsterdamse basisscholen van de Amsterdamse Oecumenische Scholengroep (AMOS) mogen voorlopig geen water uit de kraan drinken. Het loodgehalte in het leidingwater is mogelijk te hoog. De scholengroep heeft daarom grote voorraden aan flessen drinkwater ingeslagen. Dit meldt NU.nl.

Normal_rss_entry-214184

200 gedupeerde 'toeslagenouders' willen praten met Rutte en Hoekstra


Voor een het gesprek met premier Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra over de toeslagenaffaire hebben zich zo'n tweehonderd gedupeerde ouders aangemeld. De bewindspersonen praten maandag in De Broodfabriek in Rijswijk met gedupeerden.

Normal_kov__opvang__psz

FNV: Belastingdienst dreigt in oude fout te vervallen


Het ministerie van Financiën schreef deze week in een brief aan de Tweede Kamer de Belastingdienst op te delen naar aanleiding van de toeslagenaffaire. De Belastingdienst wil een veilige werkomgeving en wil dit onder andere doen door twee personeelsraadpersonen aan te stellen, zodat medewerkers misstanden kunnen melden. FNV heeft geen vertrouwen...

Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

SP vraagt naar mogelijk strafbaar handelen Belastingdienst


Minister Hoekstra (Financiën) verklaarde onlangs dat hij geen aanwijzingen heeft voor strafbaar handelen van de Belastingdienst in de toeslagenaffaire. Leijten (SP) vraagt om opheldering. Dit meldt de Tweede Kamer.

Normal_kov__opvang__lachen__blij__kind__spelen

Landelijke campagne kinderopvang wil meer personeel krijgen én houden


“Kinderopvang heeft een heel belangrijke plek in onze maatschappij. Voor kinderen én ouders”. Dit zegt staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) bij de start van de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. De campagne van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang, die vorige week donderdag begon, heeft als doel ni...

NOG Kinderopvang Informatie

NOG Blog

Intelligentie miskend: niet gesignaleerde hoogbegaafdheid leidt tot problemen

Normal_foto_hon

In mijn praktijk zie ik ze vaak, kinderen die overduidelijk hoogbegaafd zijn, maar die daar niet in erkend worden door hun omgeving. Ze zijn anders, ze voelen zich anders, maar worden niet als zodanig benaderd en begeleid. Dat dat niet zonder gevolgen blijft, dat is evident.

NOG Interview

WOinActie stapt naar de Arbeidsinspectie: ‘Concurrentie tussen universiteiten is een race to the bottom’

Normal_docent_leraar_school_les_onderwijs


Actiegroep in het wetenschappelijk onderwijs WOinActie heeft samen met vakbonden AOb en FNV een formele melding gedaan bij de Arbeidsinspectie, namens ruim 700 wetenschappe...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht