Nationale Onderwijsgids

NOG Kinderopvang nieuws

Normal_pasen__paasdagen

Nationale Onderwijsgids wenst je fijne Paasdagen!


De redactie van de Nationale Onderwijsgids zal op Tweede Paasdag (paasmaandag) gesloten zijn.Vanaf dinsdag 23 april voorzien we je weer van al het dagelijkse actuele onderwijsnieuws, de nieuwste vacatures en wetenswaardigheden, achtergronden en video’s over onderwijsgerelateerde onderwerpen.  

Normal_wc-1033443__340

Week 16: Stint terug, jongens moeten zittend plassen en Dag tegen Pesten


Iedere vrijdag laten we je een weekoverzicht zien waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. In week 16 waren dat onder meer de Eindtoets PO, de Dag tegen Pesten en het akkoord voor de Stint.

Normal_rss_entry-178885

Fabeltjeskrant-revival te zien op Netflix


Kijkers kunnen vanaf vrijdag weer 'Hallo, Meneer de Uil' meezingen. De revival van het populaire kinderprogramma de Fabeltjeskrant staat namelijk op Netflix.

Normal_geld__biljet__bankbiljet

Ombouwen van stints zal eigenaren rond de 9 miljoen euro kosten


Meer dan 9 miljoen euro is het bedrag dat vrijgemaakt moet worden om meer dan 3000 stints om te bouwen. Edwin Renzen, eigenaar van fabrikant Stint Urban Mobility, laat weten dat eigenaren van stins zelf verantwoordelijk zijn voor de kosten van het ombouwen. De kosten per Stint zullen rond de 3000 euro liggen. Dit meldt het AD.

Normal_vaccineren_inenten_baby

Stemmen over weigering niet-ingeënte kinderen op crèche na zomerreces


Over het wetsvoorstel van D66 dat het mogelijk moet maken voor kinderdagverblijven om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren, zal waarschijnlijk pas in het najaar gestemd worden. Kamerleden willen eerst de lopende onderzoeken naar haalbaarheid en uitvoering afwachten. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_pesten_cyberpesten_social_media_computer_laptop_meisje_kind_verdriet_bang

Dag tegen Pesten: 'Pesters zitten er vaak niet op te wachten om te pesten'


Vandaag, 19 april, is het de Landelijke Dag tegen Pesten. Het stoppen en voorkomen van pestgedrag is iets wat elke dag aandacht vraagt, maar het is goed om op deze dag bewust stil te staan bij pesten en de gevolgen ervan.

Normal_vaccineren__spuit__injectie

Groep ouders wil bekendheid over vaccin meningokokken B vergroten


Een groep van 120 vrijwilligers gaat de komende tijd bij huisartsen en kinderdagverblijven langs om hen een informatiepakket over de meningokokkenziekte te overhandigen. Op woensdag 24 april is het Wereld Meningitisdag en dan worden in meer dan zestig steden in Nederland op fietsen zadelhoesjes geplaatst om aandacht te vragen voor de ernst van m...

Normal_manon_sikkel

Manon Sikkel benoemd tot nieuwe Kinderboekenambassadeur


Manon Sikkel is de nieuwe Kinderboekenambassadeur van Nederland. De komende twee jaar zal zij zich inzetten voor meer leesplezier onder kinderen en jongeren. Op 10 april werd zij officieel benoemd tijdens het congres Lezen Centraal van Stichting Lezen in TivoliVredenburg. Ze ontving haar ambtsketen uit handen van haar voorgangers, Hans en Moniqu...

Normal_normal_pesten__eenzaam__pestgedrag

De Dag tegen Pesten wil bewustzijn creëren: 'Pesten is een groepsprobleem'


Op de Dag tegen Pesten is er – in tegenstelling tot veel andere Dagen van, Dagen tegen of Dagen voor het een of ander – niet één groot centraal evenement met muziek, optredens van BN’ers en speeches van betrokken politici. Dat is een bewuste keuze, vertelt Patricia Bolwerk, directeur van Stop Pesten NU en verantwoordelijk voor het “aanslingeren”...

Normal_rss_entry-178543

School: juist gehandeld met mazelen-alarm


De school in Zoetermeer die ouders had laten weten dat een medewerker de mazelen had, zegt daarmee correct te hebben gehandeld. De school had de ouders per brief geïnformeerd dat die diagnose was gesteld, maar na onderzoek door GGD Haaglanden bleek er geen sprake van besmetting met mazelen. 

Normal_rss_entry-178502

Stint kan met nieuwe regels weer weg op


De stint kan voor het volgende schooljaar weer de weg op. De Tweede Kamer gaat akkoord met de aanpassingen van de elektrische bolderkar die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft voorgesteld.

Normal_rss_entry-178488

Docent Zoetermeer had geen mazelen


De docent van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) in Zoetermeer, van wie de school had laten weten dat hij de mazelen had, blijkt die besmettelijke ziekte niet te hebben gehad. De GGD Haaglanden deed onderzoek en liet dinsdag weten dat er geen sprake was van mazelen bij de docent. Wat hij wel mankeerde, is onbekend.

Normal_kov__opvang__psz

Voorbereidingen 7e Landelijke IKC-dag alweer in volle gang


Het duurt nog even, maar op 20 september vindt de zevende Landelijke IKC-dag plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. Vanaf 6 mei kunnen belangstellenden zich inschrijven. Dit meldt EtuConsult.

Normal_kinderopvang_creche_spelen

Kinderopvangorganisatie gaat door met kennis events


De ontwikkeling van een kind hangt niet alleen af van de opvoeding en verzorging door ouders, maar ook van de wereld om het kind heen. Kinderopvangorganisatie CompaNanny heeft als missie om kinderen toekomstproof te maken. Ze organiseren op 17 mei de tweede editie van hun kennis event in Amsterdam. Steven Pont en Joyce Knappe komen spreken. Dit ...

Normal_vaccinatie_inenting

Mazelen bij docent op middelbare school in Zoetermeer


Op het Oranje Nassau Parkdreef (ONP) in Zoetermeer is een docent besmet geraakt met het mazelenvirus. Dit meldt het AD naar aanleiding van een brief van de middelbare school.

Normal_pm__opvang__kov__kinderen__leidster__kinderopvang

Nieuwe toelatingsregels bijzondere bromfietsen na ongeluk met Stint


Op dinsdag 16 april 2019 vergadert de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat van 16.00 uur tot 19.00 uur over de elektrische bolderkar Stint. Namens het kabinet is minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aanwezig. Dit meldt de Tweede Kamer.

NOG Kinderopvang Informatie

NOG Blog

'Te vaak gebeurt het dat we luisteren om te reageren in plaats van om te begrijpen...'

Normal_foto_henk

T. zit in mijn klas. De afgelopen week was ze stil. Toen ik haar vroeg waarom, liet ze me een briefje zien. Ze hield een stilteprotest.  Ik vroeg haar er een gastblog over te schrijven en hielp haar erbij. Ik heb veel van haar geleerd. Leerlingen zijn fantastisch.

NOG Interview

De Dag tegen Pesten wil bewustzijn creëren: 'Pesten is een groepsprobleem'

Normal_normal_pesten__eenzaam__pestgedrag


Op de Dag tegen Pesten is er – in tegenstelling tot veel andere Dagen van, Dagen tegen of Dagen voor het een of ander – niet één groot centraal evenement met muziek, optred...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht