Nationale Onderwijsgids

NOG Kinderopvang nieuws

Normal_handen_wassen__kind__hygi_ne__zeep__handen

'Als je van elkaar houdt, moet je afstand houden', leert Schooltv jonge kinderen


Professionals maken zich zorgen over de impact van een video op jonge kinderen die Schooltv onlangs heeft gedeeld. In deze video wordt uitgelegd aan kinderen dat je afstand moeten houden als je van elkaar houdt. Pedagoog Bas Levering van de Universiteit Utrecht vindt het “een heel raar verhaal”. Dit meldt RTL Nieuws.

Normal_kinderen_sport_sportdag

Op een leuke manier werken aan leerachterstand tijdens Zomercampus010


In Rotterdam kunnen 6.000 kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs de komende weken mee doen aan Zomercampus010. Een onderdeel hiervan is voetbaltraining van sportdocenten van Excelsior. Dit meldt gemeente Rotterdam.

Normal_groene_school__groen_onderwijs

Week 31: leerplichtboete bij quarantaine, Lerarenbeurs is op en hele klassen geslaagd


Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: een corona-uitbraak onder medisch studenten, docenten teleurgesteld over lege Lerarenbeurs en leerplichtboete bij verplichte quarantaine.

Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Peuterspeelzaalwerk valt vanaf nu onder cao Kinderopvang


Per 1 augustus 2020 gaat het peuterspeelzaalwerk onder de cao Kinderopvang vallen en valt dan niet langer onder de cao Sociaal Werk. Eerder dit jaar hebben cao-partijen bij beide cao’s hierover een akkoord gesloten. Voor de uitwerking van deze overgang hebben cao-partijen kinderopvang en sociaal werk gezamenlijk een overgangsregeling opgesteld. ...

Normal_geld1

108 ouders krijgen compensatie kinderopvangtoeslag, rest moet wachten


Van de duizenden ouders die recht hebben op compensatiegeld voor kinderopvangtoeslag, hebben inmiddels 108 ouders een bedrag op hun rekening staan. De grote groep ouders die nog niets heeft ontvangen, wordt gevraagd om nog even geduld te hebben. Dit meldt de Telegraaf. 

Normal_non-smoking-2497308_1920

1 augustus alle scholen rookvrij: 'Ons doel is een rookvrije generatie in 2040'


Vanaf 1 augustus moeten scholen, kennisinstellingen en universiteiten wettelijk verplicht rookvrij zijn. De een is daar allang klaar voor, bij de ander zal het misschien wat meer strubbelingen opleveren.

Normal_zomer__zon__warm__weer__blauwe_lucht

Kinderopvang opgelet: kans op smog in zuiden en midden van Nederland


Vandaag is er in het zuiden en het midden van Nederland kans op smog door ozon. Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog, zoals jonge kinderen, om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit meldt RIVM.

Normal_kraan_kraanwater

60.000 kinderen in Nederland hebben een loodvergiftiging door loden leidingen


Wereldwijd lijdt een derde van alle kinderen aan loodvergiftiging door oorzaken als vervuild kraanwater en gevaarlijke recycling. In Nederland hebben bijna 60.000 kinderen een loodvergiftiging, waarvan meer dan 7.600 kinderen rondlopen met meer dan 10 microgram aan lood in hun bloed. Dat meldt UNICEF op basis van onderzoek in samenwerking met mi...

Normal_kinderopvang_peuter

Vijfde medewerker kinderopvang De Boerderij blijkt ook besmet met corona


Nadat kinderopvang en buitenschoolse opvang De Boerderij in Utrecht dicht ging om vier coronagevallen onder medewerkers, bleek onlangs ook een vijfde medewerkers besmet te zijn met de longziekte. Zij was uit voorzorg al thuisgebleven, dus vormde geen risico. Dit meldt De Boerderij. 

Normal_rss_entry-242579

Later inleveren bewijs kinderopvangtoeslag niet nu afgestraft


Mensen die op vakantie zijn en niet op tijd bewijsstukken kunnen aanleveren voor hun kinderopvangtoeslag, hoeven niet meteen gevolgen te vrezen. Ze krijgen een herinnering en extra tijd om alsnog bijvoorbeeld aan te tonen dat ze recht hebben op een hogere toeslag, laat de Belastingdienst weten.

Normal_normal_girl-4967210_640__1_

Onderzoek UvA naar impact lockdown en versoepeling op kwetsbare groepen


De impact van de coronamaatregelen op kwetsbare groepen in Nederland blijkt groot, ook nu regels versoepelen. Tijdens de lockdown werd vooral het sociale contact gemist, maar het bracht kwetsbaren tegelijkertijd rust. Na de lockdown ontstond verwarring en ongelijkheid: "We zitten niet meer allemaal in hetzelfde schuitje". Dit blijkt uit het onde...

Normal_kinderopvang_peuter

Utrechtse basisschoolaanmeldingen van kinderen jonger dan drie ongeldig


Utrechtse ouders die hun kind al hadden aangemeld op een basisschool, moeten dit opnieuw doen. De gemeente Utrecht heeft aanmeldingen op basisscholen die werden gedaan vóór het derde levensjaar van het betreffende kind, ongeldig verklaard. Dit meldt NRC.

Normal_baby_babymelk_melkflesje

Onderzoek naar loden leidingen op kinderdagverblijven en basisscholen


Baby’s die in de buik, via flesvoeding en later als kind te veel lood binnenkrijgen via drinkwater, hebben een lager IQ dan kindjes die geen lood binnenkrijgen. Daarom hebben twee Haagse wethouders voorgesteld om te onderzoeken of er in kinderopvangcentra en basisscholen nog steeds loden leidingen zien. Zo ja, dan moeten deze vervangen worden. D...

Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Cao Kinderopvang 2020-2021 algemeen bindend verklaard


De minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de cao Kinderopvang 2020-2021 op 24 juli 2020 algemeen bindend verklaard. Dat betekent dat de cao-afspraken nu van toepassing zijn op alle werkgevers en werknemers in de kinderopvang. Dit geldt voor de resterende looptijd van de cao, tot en met 30 juni 2021. Dit meldt Kindero...

Normal_students

Week 30: Wajong en studeren, Schoolspullenpas & gastouderopvang


Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: Wajong en studeren, 10.000e Schoolspullenpas uitgereikt voor leerlingen in armoede en zicht op kwaliteit gastouderopvang te beperkt.

Normal_leidster__kinderopvang__kov__opvang__kinderen

Protocol kinderopvang rond coronamaatregelen aangepast


Het protocol kinderopvang is aangepast. Er zijn met name wijzigingen doorgevoerd in de thuisblijfregels en hygiënemaatregelen. Bekijk hieronder de belangrijkste wijzigingen. Dit meldt het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid.

NOG Van onze klanten

NOG Kinderopvang Informatie

NOG Blog

Voor het eerst naar de brugklas

Normal_juliette_maltha_nieuw

Nadat je afscheid hebt genomen van groep 8, mag je eerst genieten van je welverdiende zomervakantie. Daarna begint er een leuk, maar ook zeker spannend avontuur: de brugklas! Om je te helpen met de voorbereiding, lees je in deze blog enkele tips over de eerste keer naar de brugklas gaan.

NOG Topvacatures

Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht

De PhD onderzoeker “circulaire veehouderij en omgevingsbelasting”

Meer vacatures...
Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants

Senior Adviseur Educatie

Meer vacatures...
Hogeschool Rotterdam

Docent Informatica

Meer vacatures...
Academie van Bouwkunst

Medewerker onderwijsondersteuning

Meer vacatures...

NOG Interview

Verpleegkunde studeren in tijden van corona: ‘Ik wil iets bijdragen’

Normal_verpleegkundige


De interesse voor de hbo-opleiding verpleegkunde groeit. Dit jaar hebben bijna 8500 mensen zich aangemeld, volgens cijfers van de Vereniging Hogescholen. Vergeleken met vor...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht