NOG Kinderopvang nieuws

Normal_kov__spelen__zandbak__peuter__kind

Zandhappen op Nationale ModderDag 2018


Aanstaande vrijdag is het weer zover: dan is het ModderDag. 130.000 kinderen in heel Nederland gaan dan weer ontdekken hoe leuk het is om in de modder te spelen. 2550 kinderopvanglocaties en scholen doen dit jaar mee aan de zesde editie van ModderDag. Dit meldt IVN.

Normal_studeren_student_boeken_lezen_cursus

Kabinet wil mensen kansen geven op ontwikkeling en arbeidsmarkt


De samenleving verandert door globalisering, technologische vooruitgang en flexibilisering. Sommige mensen varen daar wel bij, anderen raken achterop. Het kabinet vindt het belangrijk dat iedereen in de samenleving kan blijven meedoen. Daarom moeten mensen meer kansen krijgen om zich te ontwikkelen en op de arbeidsmarkt. Dit schrijft minister Ko...

Normal_rss_entry-140517

Sportcoaches willen bewegingstoets voor schoolkinderen


Schoolkinderen moeten een inspectietoets krijgen voor bewegen, zoals die er ook is voor lezen en schrijven. Daarvoor pleiten twaalf topsportcoaches in een petitie die ze dinsdag aanbieden aan de ministers Slob van Onderwijs en Bruins van Sport. De KNVB bevestigt berichtgeving hierover van RTL Nieuws.

Normal_shauna_plompen

Nieuw op de Nationale Onderwijsgids: vloggende docent Shauna Plompen


Hi! Ik ben Shauna. Ik ben docent, blendIT coach en blogger. Ik schrijf over boeken, congressen en experts die mij inspireren om te blijven leren. Mijn ontwikkeling als docent en persoon, deel ik graag met jullie door middel van tips en inzichten. Ook geef ik tips en adviezen vanuit mijn ervaringen als docent en student. 

Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Leden Brancheorganisatie Kinderopvang akkoord met cao


Leden van de Brancheorganisatie Kinderopvang zijn gisteren akkoord gegaan met het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao in de kinderopvangsector. De ledenvergadering werd druk bezocht. Ruim 80 procent van de 150 aanwezige leden stemden voor het akkoord.

Normal_rss_entry-140173

Kinderen bewegen meer dan hun ouders


Kinderen tussen de vier en twaalf jaar bewegen voldoende. Ruim de helft van de jeugd in deze leeftijd voldoet aan de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Van de volwassenen met een of meer kinderen in die leeftijdsklasse voldoet minder dan de helft aan de richtlijnen.

Normal_kind_lezen_leren_boek

10 Zilveren Griffels en acht Zilveren Penselen voor beste kinderboeken


De Griffeljury bekroont dit jaar tien kinderboeken met een Zilveren Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar. De Penseeljury reikte acht Zilveren Penselen uit. In totaal werden door de beide jury’s ook 24 eervolle vermeldingen, de Vlag en Wimpels, toegekend. Dat meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (...

Normal_moeder_kind_baby_familie_gezin

Baby van ‘mind-minded’ opvoeder kan emoties beter reguleren


De meeste ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen hun emoties leren reguleren, en bijvoorbeeld niet direct opgeven na een teleurstelling of hysterisch worden als ze hun zin niet krijgen. Een team van orthopedagogen en psychologen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) vond aanwijzingen dat ‘mind-minded’ ouders, ouders die zich telkens in ...

Normal_trumpet-toi-toys

Terughaalactie speelgoedtrompet van Toi-Toys


Speelgoedfabrikant Toi-Toys waarschuwt voor een speelgoedtrompet uit het assortiment. De trompet heeft op het mondstuk een paarse ring die los kan laten. Kleine kinderen lopen het risico op verstikking. Dit meldt de NVWA.

Normal_kind__schilderen__opvang__jongen__creatief

Maximum uurtarieven voor kinderopvang in 2019 bekend


Staatssecretaris van Ark van Sociale Zaken heeft in een brief aan de Tweede Kamer de nieuwe maximum uurtarieven voor kinderopvang in 2019 bekend gemaakt. In deze nieuwe tarieven is ook  de compensatie meegenomen voor de maatregelen uit de Wet IKK die volgend jaar ingaan. Dit melden Brancheorganisatie Kinderopvang en Rijksoverheid.

Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

'Nederland biedt onvoldoende zorg aan kwetsbare kinderen'


De situatie voor kinderen in Nederland is afgelopen jaar verbeterd, maar hulp aan kwetsbare kinderen schiet in te veel gevallen tekort. Dat blijkt uit het Jaarbericht Kinderrechten, dat dit jaar voor de elfde keer wordt uitgebracht door UNICEF Nederland en Defence for Children. Dit meldt UNICEF.

Normal_kinderen_taal_peuters

Inzending voor Gouden Guppy geopend


Op woensdag 24 oktober wordt de Gouden Guppy uitgereikt, een vakjuryprijs voor de beste app voor peuters en kleuters van 0 tot 6 jaar en onderdeel van de Cinekid Media Awards. App- en game-ontwikkelaars, uitgevers en mediamakers kunnen hun product voor 14 september 2018 inzenden. Dit meldt Mediawijzer.net.

Normal_voorlezen__kinderboek__lezen

Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school: Inspiratiedag 2018


Op donderdag 20 september aanstaande wordt er een inspiratiedag georganiseerd ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van leesbevorderingsprogramma BoekStart. Op deze dag wordt stilgestaan bij wat er in deze tien jaar is bereikt en wordt vooruitgekeken naar de toekomst. Dit meldt Stichting Lezen.

Normal_baby__opvang__chinees__meisje__tijgeren__kruipen

Brancheorganisatie Kinderopvang weigert verder overleg met ministerie


Brancheorganisatie Kinderopvang heeft besloten niet langer deel te nemen aan het overleg met het ministerie van sociale zaken. Aanleiding voor het besluit zijn de uitspraken die staatssecretaris Van Ark deed over de beroepskracht-kindratio (bkr). Dit melden Brancheorganisatie Kinderopvang en Kinderopvangtotaal.

Normal_houten-voedsel-speelset-aie

Waarschuwing voor houten speelgoed Action


Een waarschuwing voor een houten speelset van de Action. Het speelgoed heeft de vormen van eten, zoals een tomaat, een ei en een brood. Het steeltje van de houten tomaat kan afbreken en daar kunnen kleine kinderen in stikken, aldus de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Normal_kov__opvang__kind__spelen__auto_s__jongen

Klachtenloket Kinderopvang ziet aantal klachten met 80 procent toenemen


Het Klachtenloket Kinderopvang van De Geschillencommissie heeft in 2017 283 klachten behandeld van ouders, oudercommissies en kinderopvangorganisaties. Dit is een stijging van ruim 80 procent in vergelijking met het jaar ervoor. 72 klachten werden doorgezet naar De Geschillencommissie Kinderopvang. Dit meldt BOinK.

NOG Kinderopvang Informatie

NOG Blog

Sturen op doelen en kwaliteit in het onderwijs

Normal_stichting_school_en_veiligheid-fleur_nollet-zw

Wij kunnen wat leren van jonge kinderen. Zij stellen altijd, non-stop, soms tot vervelends toe de vraag: ‘Waaaaaroom?’ Je blijft uitleggen, maar soms scherpt dat je ook in je eigen inzicht. Laat een kind je opeens nadenken over ‘Ja, waarom eigenlijk?’ Soms is het enige antwoord: ‘Daarom.’ Maar ja, iedereen kent het rijmpje ‘Daarom is geen reden,...

NOG Topvacatures

NOG Interview

Stress tijdens het eindexamen? ‘Je gedachten hoef je niet te geloven’

Logo_examen


Voor een grote groep middelbare scholieren is mei dé maand waarin ze het beste van zichzelf moeten laten zien. De eindexamens zijn voor deze leerlingen van zo’n groot belan...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht