Normal_dsc01984

Wist je dat EuroCollege, naast de reguliere startdatum in september, ook een speciale ‘januari-instroom’ aanbiedt? Hoewel de september-instroom misschien ideaal lijkt om direct na de zomer met je opleiding te beginnen, zijn er ook veel voordelen aan een januari-instroom. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder.

 

1. Je maakt geen gehaaste beslissing

Wist je dat gemiddeld 30% van de hbo-studenten al in het eerste jaar stopt met hun studie? Om een studie succesvol te kunnen afronden heb je namelijk motivatie, energie en enthousiasme nodig. Dat kan je niet bereiken als je het gevoel hebt dat een studie niet bij je past. Als je nog niet zeker bent van je studiekeuze, zou de optie van een januari-instroom op EuroCollege een perfecte uitkomst kunnen zijn. Je geeft jezelf namelijk net dat beetje meer tijd om niet al tijdens al je eindexamens een studie te kiezen. Bovendien hoef je zodra je deze keuze gemaakt hebt niet een heel schooljaar te wachten om te mogen starten, iets wat bij veel ander hogescholen wel het geval is. 

2. Je ontdekt waar je interesses liggen
Je bent eindelijk klaar met de middelbare school. In plaats van ervoor kiezen om direct weer een klaslokaal in te duiken, kan je bijvoorbeeld ook eerst werkervaring opdoen ter voorbereiding van je studie. Denk bijvoorbeeld aan het werken in een restaurant, een hotel of bij een evenementenlocatie. Zo weet jij straks precies waar jouw talenten en interesses liggen en kan jij deze kennis toepassen tijdens je studie.

3. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden

Op EuroCollege staat zelfontplooiing centraal. Naast theoretische lessen focussen wij ons ook op persoonlijke kwaliteiten als discipline, doorzettingsvermogen en optimisme. Door te kiezen voor onze januari-instroom, krijg je genoeg tijd om op jouw manier aan deze vaardigheden te werken. Dit kan jij bijvoorbeeld doen door een nieuwe hobby op te pakken, een cursus te volgen of een bijbaantje te nemen. Zo wen je alvast op je eigen tempo aan de overstap tussen de middelbare- en hogeschool.

4. Je reist de wereld over

Is het altijd je droom geweest om andere landen en culturen te ontdekken? Dit is je kans. Als je in januari met je studie begint, heb je genoeg tijd om er tussenuit te gaan en jezelf te ontdekken. Zo weet jij straks in het nieuwe jaar precies waar jouw passie ligt en begin je helemaal opgeladen aan je volgende stap!

5. Je probeert nieuwe dingen

Heb je altijd al een groot social media-account willen hebben of speel je al een tijdje met het idee om je eigen bedrijf te beginnen? Doe het! Op EuroCollege hebben veel studenten een eigen onderneming naast hun studie. Nu heb je de mogelijk om vol voor je idee te gaan en je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Op het moment dat jij dan in januari bij ons aan je studie begint kunnen wij je helpen groeien en kan jij doelgericht verder werken aan je toekomst.

Spreekt de optie van een januari-instroom op EuroCollege je aan? Schrijf je dan nu in voor een open dag. Onze studenten en stafleden staan daar voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Nu al iets weten? Neem gerust contact met ons op. Tot snel!