NOG Universiteit nieuws

Logo_march_for_science

Ongeveer 3000 mensen bij March for Science in Amsterdam


Ongeveer 3000 mensen in Amsterdam zijn afgelopen weekeinde de straat op gegaan voor de wetenschap. Zij liepen mee in een March for Science, meldt Het Parool. 

Normal_bestuur

‘Universiteiten moeten bestuurd worden door studenten’


Afgestudeerden zouden er nog beter in slagen hun kennis nuttig toe te passen, als ze daartoe tijdens hun studie worden toegerust. Bijvoorbeeld door zelf de universiteit te besturen. Dat schrijven vier studenten van de University Innovation Fellows aan de Universiteit Twente in het Financieele Dagblad. 

Normal_ut__universiteit_twente

Studenten uit de Randstad laten UT links liggen


De Universiteit Twente (UT) heeft moeite om nieuwe studenten uit de Randstad te werven. Volgens de universiteit is er sprake van een imagoprobleem. Om dat beeld te veranderen hield de UT deze week een open dag in de Twentse Ambassade in Amsterdam. Dat meldt het AD. 

Normal_rss_entry-85445

Ook Ali B te gast in College Tour


Ali B is dit seizoen de laatste gast van College Tour. Dat heeft presentator Twan Huys vrijdagmiddag bekendgemaakt op NPO Radio 1. Donderdag werden al de namen van presentator Arjen Lubach en seksuoloog Ellen Laan aangekondigd. De aflevering met Ali B wordt op 19 mei uitgezonden, een week eerder zijn de opnames.

Logo_csm_20170209-logosnlmarch-colormills__1__45fd0c7525

March for Science: ook Nederlandse wetenschappers komen in actie


Morgen, zaterdag 22 april, vindt de wereldwijde actie March for Science plaats. In ruim 520 steden worden marsen en andere activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor onafhankelijke wetenschap, onder het motto 'Science, not silence'. Ook in Amsterdam en Maastricht komen wetenschappers in actie. Dit melden NRC en Een Vandaag.

Logo_nwo_logo

22 startende wetenschapstalenten naar buitenlandse topinstituten met Rubicon


Tweeëntwintig onlangs gepromoveerde onderzoekers gaan onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstellingen met een Rubiconfinanciering van NWO. Het programma Rubicon is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen. Dit meldt NWO.

Normal_rss_entry-85225

Van Gogh voor jongeren met migratieachtergrond


Het Van Gogh Museum in Amsterdam wil beter in beeld komen bij jonge Amsterdammers met een Surinaamse, Turkse, Antilliaanse en Marokkaanse achtergrond. In een programma dat als titel 'Van Gogh verbindt' heeft meegekregen, komt de kunsttempel de komende vier jaar met zo'n veertig activiteiten voor en met deze groepen.

Normal_2016_22_promotiebeurs-voor-leraren

Minister Bussemaker deelt promotiebeurzen uit aan leraren


Onderzoek naar gezonde peutermonden, superdiversiteit in het mbo, Hindoestaanse liedkunst, en succesfactoren in tweetalig primair onderwijs: zomaar een greep uit de onderwerpen van de talentvolle leraren die de komende jaren promotieonderzoek gaan doen. In totaal 27 leraren ontvingen deze week een Promotiebeurs uit handen van minister Bussemaker...

Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_student_langstudeerder_studie_lezen_boeken_cursus_thuisstudie

SER roept op tot actie voor ontwikkelen sterke leercultuur in Nederland


Geef topprioriteit aan het ontwikkelen en beter benutten van vaardigheden en talenten van werkenden, zodat zij op de werkvloer kunnen doen waar ze goed in zijn. Werk aan een sterke leercultuur bij individuen, arbeidsorganisaties en opleidingsinstellingen en zorg dat iedereen de vaardigheden heeft om mee te kunnen doen in de samenleving. Deze dri...

Normal_rss_entry-85196

Jongeren en werk: liever 'fun' dan 'cash'


Als het om werk gaat, kiezen zeven van de tien Europese jongeren liever voor een matig betaalde baan waar ze plezier in hebben dan voor een saaie baan met een topsalaris. Dat blijkt uit een onderzoek van jongerenuitzender YoungCapital in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

Normal_robot23525

Onderzoeker UT ontwikkelt cheeta als robot


Onderzoeker Geert Folkertsma van de Universiteit van Twente (UT) heeft een wel heel speciale cheeta ontwikkeld. Na vier jaar onderzoek is het hem gelukt om een prototype van een robot te maken. Met zijn onderzoek promoveert Folkertsma op 21 april aanstaande. Dat meldt de Universiteit van Twente.

Normal_normal_beatrx2

Prinses Beatrix bij symposium voor talenten in spierziektenonderzoek


Prinses Beatrix is vrijdagmorgen 12 mei 2017 in Zeist aanwezig bij het symposium ‘Muscles2Meet - Neuromuscular Young Talent Symposium’, een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_techniek_hoogopgeleid

Overijsselse scholieren bezoeken Hannover Messe


150 leerlingen uit Overijssel bezoeken maandag 24 april de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. De leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo vormen teams, die allemaal een opdracht hebben meegekregen van een bedrijf of organisatie uit Oost-Nederland. Dit meldt Hogeschool Windesheim.

Normal_copyright_stockfreeimages__overleg_studie_samenwerken_studenten

Rangnummers fixusopleidingen bekend


Afgelopen zaterdag 15 april kregen alle (aankomende) studenten die deel hebben genomen aan een selectieprocedure van een fixusopleiding hun rangnummer te horen. Op basis van dit rangnummer wordt bepaald of de student wel of niet een plaats krijgt aangeboden bij de opleiding. Dit meldt Studiekeuze123.

Normal_generator_computer_ict

Onderwijs, studenten en bedrijven werken samen in digitale ontwikkelingen


De Human Capital Agenda (HCA) is vorige week gelanceerd. Dit actieplan wil aan de groeiende vraag naar ict-professionals binnen en buiten de sector voldoen én wil het onderwijs afstemmen op de enorme digitale ontwikkelingen. Bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen meer doen om studenten, werkzoekenden en werkenden te kwalificeren voor de banen...

Normal_mariejeanne

Onderzoek: Iedere leerkracht kan een onderzoekende houding ontwikkelen


De onderzoekende houding is al ruim tien jaar een onderwerp van gesprek binnen lerarenopleidingen. Het ministerie van onderwijs heeft hogescholen ook gevraagd professionals op te leiden met een onderzoekende houding. Maar wat is dat: een ‘onderzoekende houding’, kun je iedere leraar-in-opleiding die houding bijbrengen en zo ja, hoe dan? Deze vra...

NOG Universiteit Informatie

NOG Topvacatures

NOG Blog

Eindeloos

Normal_foto_anke_2_1

"Ah nee hè. Hier heb ik echt geen zin in zo vlak voor de vakantie." Milan, te herkennen aan zijn variërende kleur kapsel, schreeuwde het uit. De gebruikelijke ochtendgroet ("Goedemorgen, mogen we ook eerder naar huis vandaag?") was uitgelopen tot een meerstemmige klaagzang. Ik maakte toch een grapje toen ik zei dat we theorie moesten behandelen?...

NOG Interview

Leerkrachten pikken het niet langer en komen in actie

Normal_leraar_po


Aan het inkomensverschil tussen leraren in het basisonderwijs en die in het voortgezet onderwijs moet een eind komen, vinden tienduizenden leerkrachten. Zij willen dat het ...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht