Normal_190222-125301-8843-rm-ruben_may

Hoera! De coronamaatregelen zijn opgeheven. Alles is weer terug naar hoe het was. Toch geldt dit niet voor de meeste hogescholen. Door de pandemie werd het onderwijs op vele hogescholen voor een lange periode online georganiseerd. Nu dit niet meer hoeft zou men denken dat studenten staan te popelen om weer samen aan de slag te gaan maar niets blijkt minder waar. Meerdere scholen geven nu aan dat hun klassen grotendeels leeg zijn.

 

“De coronamaatregelen hebben er wel ingehakt hoor bij mij, maar ik denk dat het in tegenstelling tot studenten van andere scholen wel mee viel. Ik vond het jammer dat veel grootschalige evenementen die worden georganiseerd door EuroCollege niet door konden gaan maar op school heb ik er weinig van gemerkt. We hebben de afgelopen tijd in kleine groepen samengewerkt en ook door het goede contact met onze docenten heb ik niet het gevoel dat we veel gemist hebben,” vertelt een student van EuroCollege.

Op de Hogeschool van Amsterdam wordt zelfs nagedacht over een ‘back to school-actie’ dat voor hernieuwde energie zou moeten zorgen. Dat is bij ons op school zeker niet nodig. Onze klassen zitten gewoon vol. Een mooi voorbeeld van de motivatie van de studenten van EuroCollege was de Career Conference Day 2022 afgelopen maand waarbij 500 studenten van alle EuroCollege-vestigingen aanwezig waren. Dit unieke evenement werd georganiseerd door en voor studenten en met als doel samen te komen en meer te leren over elkaar en onze doelen.

 

“Wij hebben de coronamaatregelen gezien als een creatieve uitdaging. Aangezien wij een kleinschalige school zijn hebben wij daar ook alle mogelijkheden toe. Zo hebben onze studenten gelukkig weinig tot geen hinder hoeven ervaren in de afgelopen twee jaar. Wij kijken er wel met veel plezier naar uit om onze studenten zonder grenzen weer aan hun projecten te laten werken. Real-life projecten horen natuurlijk bij onze school dus we zijn blij dat deze weer gewoon door kunnen gaan”. vertelt een staflid van EuroCollege.

Wij wensen alle studenten van alle scholen van Nederland een leerzaam en gemotiveerd schooljaar toe en wij hopen dat het onderwijs en de presentie spoedig zal herstellen