Nationale Onderwijsgids

NOG Cursussen nieuws

Normal_klas__klaslokaal__kinderen__po__basisonderwijs

Week 3: sneltest voor studenten, scholen potten geld op en eindtoets gaat door


Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Normal_rss_entry-267042

Hoogtepunt na hoogtepunt voor De Slimste Mens, vrijdagavond finale


Het huidige seizoen van De Slimste Mens blijft de kijkrecords aaneenrijgen. De halve finale van de kennisquiz op NPO 2 was donderdag met 2,7 miljoen kijkers opnieuw goed voor een nieuw hoogtepunt, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Normal_auto__snelweg__buitenspiegel__spiegel

Rijbewijzen en theorie-examens opnieuw langer geldig wegens lockdown


Minister Van Nieuwenhuizen treft een nieuwe coulanceregeling waardoor rijbewijzen die tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen, tot 1 maart geldig blijven. Mensen met dat rijbewijs blijven verzekerd en krijgen geen boete als ze staande worden gehouden tot de periode dat de coulanceregeling geldt. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_rss_entry-266835

Het gaat maar door: opnieuw kijkrecord voor kennisquiz De Slimste Mens


De recordreeks van De Slimste Mens blijft doorgaan. Woensdagavond keken bijna 2,4 miljoen mensen naar de kennisquiz op NPO 2 en daarmee behaalde het programma opnieuw een kijkcijfferrecord, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Normal_coronavirus-4939242_640

Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten


Er zijn extra maatregelen nodig om nieuwe varianten van het virus, waaronder de Britse variant, onder controle te krijgen. Daarom is het voornemen van het kabinet om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar ...

Normal_winter_games

Winter Games motiveren jongeren te bewegen tijdens coronacrisis


Sinds de start van de Winter Games in de kerstvakantie zijn door heel Nederland al circa 15.000 jongeren bereikt met extra sport- en spelactiviteiten. De Winter Games, een initiatief van de Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland, hebben als doel jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset deze donkere...

Normal_rss_entry-266630

Kennisquiz De Slimste Mens blijft kijkcijferrecords behalen


De Slimste Mens blijft scoren. De kennisquiz trok dinsdagavond ruim 2,36 miljoen kijkers op NPO 2 en behaalde daarmee een nieuw record, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Normal_rss_entry-266564

Nationale Voorleesdagen van start, opening door Prinses Laurentien


Prinses Laurentien begint woensdagochtend om 07.05 uur de Nationale Voorleesdagen met een voorleesontbijt tijdens het tv-programma Zin in Zappelin. Ze leest voor in een videocall met 25 kinderen die thuis zitten. Vanwege de coronamaatregelen kan het voorleesontbijt niet fysiek plaatsvinden, zoals normaal wel gebeurt.

Normal_rss_entry-266395

'Lezers leenden meer digitale bibliotheekboeken door corona'


Nederlanders zijn vaker digitale bibliotheekboeken gaan lezen. Het aantal digitale boeken, zogeheten e-books, dat werd uitgeleend via de onlinebibliotheek is vorig jaar flink toegenomen. Volgens de Koninklijke Bibliotheek (KB), de nationale bibliotheek van Nederland, komt dat door de coronacrisis.

Normal_rss_entry-266082

Maarten van Rossem kan succes van kennisquiz Slimste Mens niet verklaren


Het doet Maarten van Rossem een vreselijk genoegen dat De Slimste Mens meer kijkers trekt dan The Voice of Holland. In De Telegraaf noemt hij het "een van onze triomfen".

Normal_tablet__boeken__onderwijs__klas__bureau__school

Week 2: lockdown wordt verlengd en kabinet stapt op


Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? Deze week gaven docenten aan ook versneld gevaccineerd te willen worden, werd de lockdown met drie weken verlengd en viel het kab...

Normal_rss_entry-265890

Honderden schrijvers omarmen campagne voor noodlijdende winkels


Tegen de tweehonderd schrijvers hebben inmiddels online een oproep geplaatst aan hun lezers om iets te bestellen bij noodlijdende lokale boekwinkels. De hashtags #Steunjeboekhandel en #Steundeboekhandel waren donderdag vrijwel de hele dag trending op sociale media.

Normal_gespek_solliciteren_werk_baan_vergadering

Kabinet stelt 6 miljoen extra beschikbaar voor scholing personeel


Het kabinet stelt eenmalig 6 miljoen euro extra beschikbaar aan werkgevers om de basisvaardigheden van hun arbeidskrachten te verbeteren met scholing. In totaal investeert het kabinet dit jaar 8,8 miljoen euro in de jaarlijkse subsidieregeling Tel mee met Taal, een initiatief van onder meer de ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs.

Normal_webinar_alles_is_gezondheid

Webinar: gezonde leefstijl voor kinderen, gewoon beginnen


Op donderdag 4 februari 2021 organiseert Alles is Gezondheid met de Beweging Veerkracht en Onderwijs een webinar over het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen en hoe basisscholen in de praktijk kunnen werken aan gezondheidsbevordering. De webinar is bedoeld voor professionals in het basisonderwijs, kinderopvang, jeugdgezondheid, lokale...

Normal_rss_entry-265655

Meer dan de helft van de Nederlanders wil in de toekomst ook online examens


Van de Nederlandse consumenten wil 55 procent in de toekomst bij online-onderwijs ook examens en toetsen online afleggen. Dat meldt bureau Multiscope na onderzoek onder 4600 Nederlanders.

Normal_rss_entry-265518

CBR stelt nog eens 120.000 examens uit wegens verlenging lockdown


Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) stelt nog eens 120.000 examens, toetsen en rijtesten uit. Dat is bovenop de 190.000 geannuleerde examens en testen uit de periode van 15 december tot en met 19 januari, aldus het CBR.

NOG Cursussen Informatie

NOG Vind een cursus of training

NOG Blog

Het went niet. Het went nooit

Normal_foto_henk

M. is een kleine lieve jongen in een lichaam van twee meter lang.M. is verdrietig vanochtend en M. vecht.Tegen tranen.Tegen verwachtingen.Tegen zichzelf.

NOG Topvacatures

NOG Interview

Een tekort aan mbo-stages: 'Duizenden studenten hebben straks een probleem'

Normal_website_computer_laptop


Mbo-studenten worden hard geraakt door de coronacrisis. Momenteel is er een tekort van zo’n 20.000 stageplekken, blijkt uit cijfers van organisatie SBB. Vliegtuigen blijven...

NOG Video

NOG Van onze klanten

NOG Nieuwsoverzicht