NOG Cursussen nieuws

Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

14 september 2018: Kennisconferentie ‘Meer meisjes in mbo Techniek’


Op vrijdag 14 september 2018 vindt de kennisconferentie ‘Meer meisjes in mbo Techniek’ plaats. Tijdens deze mbo-conferentie kunnen deelnemers nieuwe kennis opdoen over gendergelijkheid in techniek en ict. De dag wordt georganiseerd door de MBO Raad en VHTO. Dit meldt de MBO Raad.

Normal_studeren_student_boeken_lezen_cursus

Kabinet wil mensen kansen geven op ontwikkeling en arbeidsmarkt


De samenleving verandert door globalisering, technologische vooruitgang en flexibilisering. Sommige mensen varen daar wel bij, anderen raken achterop. Het kabinet vindt het belangrijk dat iedereen in de samenleving kan blijven meedoen. Daarom moeten mensen meer kansen krijgen om zich te ontwikkelen en op de arbeidsmarkt. Dit schrijft minister Ko...

Normal_shauna_plompen

Nieuw op de Nationale Onderwijsgids: vloggende docent Shauna Plompen


Hi! Ik ben Shauna. Ik ben docent, blendIT coach en blogger. Ik schrijf over boeken, congressen en experts die mij inspireren om te blijven leren. Mijn ontwikkeling als docent en persoon, deel ik graag met jullie door middel van tips en inzichten. Ook geef ik tips en adviezen vanuit mijn ervaringen als docent en student. 

Normal_lassen_bouw_metaalbewerking_metaal_mbo

'Bezuinigen op praktijkleren kost duizenden leerbanen'


De sociale partners MKB-Nederland, VNO-NCW en FNV maken zich ernstig zorgen over de financiering van het praktijkleren in de beroepsgerichte leerweg (bbl). Fors bezuinigen op de bbl kost tot 40.000 leerwerkbanen per jaar en met name in het mkb, zo waarschuwen zij. Het gaat dan om banen voor jongeren, maar ook voor volwassenen die zich willen om-...

Normal_rss_entry-140169

Boten op zonne-energie racen in Noord-Holland


Noord-Holland maakt zich op voor een tweedaags evenement dat in het teken staat van varen op zonne-energie. Vrijdag en zaterdag strijden internationale teams en scholierenteams op het Noord-Hollands Kanaal om de prijzen. De organisatie is handen van de gemeenten Purmerend en Beemster.

Normal_windmolen_wind_energie_lucht_duurzaamheid_klimaat

NHL Stenden en TU Delft organiseren symposium over windenergie in Fryslân


Van 26 tot en met 29 juni aanstaande organiseert NHL Stenden Hogeschool samen met de Technische Universiteit Delft de jaarlijkse International Small Wind Turbine Contest. Het evenement wordt op vrijdag 29 juni in Leeuwarden afgesloten met een symposium over windenergie waarin gefocust wordt op de regio Fryslân. Want windenergie is nog altijd één...

Logo_lsvb__studentenbond__logo

LSVb juicht oproep uitbreiding flexstuderen toe


Het CDA roept de minister vanavond op bij het sectorakkoordendebat om het experiment flexstuderen uit te breiden voor studenten die zorgen voor een ziek familielid of vriend. Met flexstuderen kunnen studenten per vak betalen, waardoor ze op hun eigen tempo kunnen studeren. Dit meldt de LSVb.

Logo_gezonde_school

Eerste Gezonde School congres in oktober


Dinsdag 30 oktober zal voor het eerst het Gezonde School Congres plaatsvinden. Het congres is bedoelt voor onderwijsprofessionals die op hun school werken aan een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten, of dat willen gaan doen. De inschrijving voor het congres is inmiddels geopend. Dit meldt Gezonde School.

Normal_letters__taal__alfabetisering__schrijven__lezen

Nieuw inburgeringsbeleid moet migranten helpen beter in te burgeren


Ruim 3000 migranten zijn zo vaak voor hun inburgeringsexamen gezakt, dat ze ontheffing hebben gekregen. DUO heeft daarnaast 2704 boetes uitgedeeld aan mensen die te langzaam inburgeren. Minister Koolmees komt eind deze maand met een nieuw inburgeringsbeleid. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_normal_banner_summerschool_opleidingsmail_260x271

Deze zomer actief aan de slag tijdens de Beeckestijn Summerschool!


In augustus biedt Beeckestijn meerdere trainingen aan tijdens de Summerschool.

Normal_school_les_klas_boeken

Fontys en Windesheim organiseren 8 en 9 november 10e SWPBS conferentie


Op 8 en 9 november 2018 organiseert het kenniscentrum Gedrag van Fontys Hogescholen en het Expertisecentrum PBS Windesheim voor de 10e keer de School Wide Positive Behavior Support (SWPBS) Masterclass en Conferentie. Dit meldt Fontys Hogescholen.

Normal_voorlezen__kinderboek__lezen

Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school: Inspiratiedag 2018


Op donderdag 20 september aanstaande wordt er een inspiratiedag georganiseerd ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van leesbevorderingsprogramma BoekStart. Op deze dag wordt stilgestaan bij wat er in deze tien jaar is bereikt en wordt vooruitgekeken naar de toekomst. Dit meldt Stichting Lezen.

Normal_rss_entry-139696

CPNB: discussie over fout thema boekenweek 'misverstand'


De CPNB, de organisatie die de boekenweek organiseert, reageert geschrokken op de kritiek op het thema dat voor volgend jaar is gekozen. Bijna driehonderd schrijvers vinden het thema 'de moeder de vrouw' gedateerd en oubollig en bovendien dat het "de genderongelijkheid in het literaire veld" in stand houdt. Zij melden dit maandag in een brief in...

Normal_rss_entry-139642

Schrijvers hekelen plannen Boekenweek 2019


Bijna driehonderd schrijvers, dichters en uitgevers uiten hun ongenoegen over Stichting CPNB, die de Boekenweek organiseert. In een brief in de NRC verwijten zij de CPNB de "genderongelijkheid in het literaire veld" in stand te houden.

Normal_robot__robotica

Paradisolezing 2018: De nieuwe mens - versmelting van mens en techniek


Zondag 17 juni geeft emeritus hoogleraar Wis- en Natuurkunde Frans Saris een lezing in het Paradiso. Zijn lezing, getitled 'Darwins cijferslot', gaat over de mogelijke versmelting van mens en techniek. Dit meldt KNAW.

Normal_voorlezen_lezen_kinderen_oma_ouder

Gezamenlijk certificeringskader voor taal, cultuur en bibliotheekwerk


Bibliotheek-, cultuur- en taalorganisaties werken vanaf dit jaar in gezamenlijkheid aan de toetsing van hun kwaliteit en hanteren één kwaliteitskader, het certificeringskader ‘Kwaliteit in Beeld’. Ronald Giphart gaf daarvoor op donderdag 7 juni het startschot tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek. Dit meldt Stichting Lezen.

NOG Cursussen Informatie

NOG Vind een cursus of training

NOG Blog

Sturen op doelen en kwaliteit in het onderwijs

Normal_stichting_school_en_veiligheid-fleur_nollet-zw

Wij kunnen wat leren van jonge kinderen. Zij stellen altijd, non-stop, soms tot vervelends toe de vraag: ‘Waaaaaroom?’ Je blijft uitleggen, maar soms scherpt dat je ook in je eigen inzicht. Laat een kind je opeens nadenken over ‘Ja, waarom eigenlijk?’ Soms is het enige antwoord: ‘Daarom.’ Maar ja, iedereen kent het rijmpje ‘Daarom is geen reden,...

NOG Topvacatures

NOG Interview

Stress tijdens het eindexamen? ‘Je gedachten hoef je niet te geloven’

Logo_examen


Voor een grote groep middelbare scholieren is mei dé maand waarin ze het beste van zichzelf moeten laten zien. De eindexamens zijn voor deze leerlingen van zo’n groot belan...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht