Nationale Onderwijsgids

NOG Cursussen nieuws

Normal_joppe

Joppe Dubbeld wint met zijn scriptie de NOBCO Thesisprijs Coaching 2021


Joppe Dubbeld is de winnaar van de NOBCO Thesisprijs Coaching 2021. Dat is donderdag 25 november bekendgemaakt op het online NOBCO Symposium Coaching & Onderzoek . Joppe won deze prijs met zijn thesis: ‘ Avoiding problems or approaching solutions? Revealing the effects of both problem-/solution-focused questioning, and their interplay with a...

Normal_huiselijk_geweld_kinderen_pesten

Orange the World: aandacht voor geweld tegen vrouwen vandaag van start


Vandaag, op de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, start de wereldwijde campagne Orange the World. Gebouwen en objecten over de hele wereld worden in oranje licht gezet om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Normal_politie__rug_agent_1556940a

Scholingsvoucher helpt Mansur verder aan de BOA-opleiding


"Dankzij de scholingsvoucher van het Rotterdams Scholingsfonds heb ik een nieuwe draai aan mijn loopbaan kunnen geven", vertelt Mansur Gul. Hij is één van de honderden Rotterdammers die via het gemeentelijk fonds een opleiding volgde. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Normal__op_menstruatiearmoede_rust_een_taboe___zegt_16-jarige_yente_die_zorgde_voor_gratis_maandverband_op_school

'Op menstruatiearmoede rust een taboe'


Bijna een op de tien meisjes en vrouwen heeft wel eens moeite met het bekostigen van tampons of maandverband, blijkt uit onderzoeken. Leerlinge Yente Verweij (16) zorgde voor gratis maandverband bij haar op school. Almere bekostigt als enige gemeente in Nederland maandverband op alle middelbare scholen die daar behoefte aan hebben.

Normal_simrace

Simrace Academy wil volgend jaar nieuwe Max Verstappen opleiden


De Stichting Dutch Simrace Academy wil volgend jaar met mobiele trailers met F1 simrace-simulators door Nederland trekken. Het doel is om jonge racetalenten te scouten en gratis te begeleiden naar een professionele carrière in eSports of de echte racewereld. Dit meldt Stichting Dutch Simrace Academy. 

Normal_zwemmen_zwembad_schoolzwemmen

'Kinderen zijn de dupe van QR-toegangscontrole in het zwembad'


Door de QR-code ontstaat een kloof tussen gevaccineerde en ongevaccineerde ouders in de zwembaden. Ieder kind moet de mogelijkheid hebben om zwemles te krijgen, omdat zwemveiligheid in Nederland heel belangrijk is. Daarom moet de QR-code zo snel mogelijk uit de zwembaden verdwijnen. Dit meldt ANP Expert Support.

Normal_rss_entry-307106

Lale Gül wint met haar debuutroman 'Ik ga leven' de NS Publieksprijs


De 24-jarige studente Nederlands Lale Gül heeft met haar debuutroman Ik ga leven de NS Publieksprijs 2021 gewonnen. Dat is woensdagavond bekendgemaakt.

Normal_zwemmen_zwembad_schoolzwemmen

Vaccinatiebeleid hoger op de lijst dan behoefte aan zwemveiligheid en zwemles


Het zijn bewogen weken voor de zwembranche sinds de invoer van het coronatoegangsbewijs. Duizenden kinderen zijn de dupe doordat hun ouders geen toegang krijgen tot het zwembad omdat ze geen QR-code kunnen laten zien. Dit meldt ANP Expert Support.

Normal_zwemmen_zwembad_schoolzwemmen

Eigen protocol voor zwembaden en zwemscholen gepubliceerd door NSWZ


Naar aanleiding van de recente persconferentie op 13 november zijn er wijzigingen doorgevoerd op Rijksoverheid.nl en de site van de NOC NSF. Door de toenemende onrust onder de bevolking over de invoer van de QR-toegangscontrole voor zwemles ouders blijken veel kinderen de dupe te worden door de gesloten deuren van zwembaden. De Nederlandse Stich...

Normal_zwemmen_zwembad_schoolzwemmen

Zwembranche staat op zijn kop, bedreigingen aan de orde van de dag


Sinds het uitlekken van de kabinetsplannen het coronatoegangsbewijs (CTB) in te voeren bij zwembaden en bij zwemles, staat de zwembranche op zijn kop. Menige bonden houden hun mond en houden zich afzijdig want wet is regel. Al ruim anderhalf jaar maakt de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) zich sterk voor onder andere zweml...

Normal_boeken__lezen

Boekenbon Literatuurprijs 2021 gewonnen door Wessel te Gussinklo


Wessel te Gussinklo heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2021 gewonnen. Die kreeg hij voor zijn boek Op weg naar De Hartz. De jury vond het boek waar je maar moeilijk van los kon komen. Te Gussinklo ontvangt hiervoor een bedrag van 50.000 euro. Dit meldt de NOS.

Normal_make-a-phone-call-5300447_1920

Burgers vanaf de eerste lockdown belangrijke melders kindermishandeling


Burgers zijn vanaf de eerste lockdown belangrijkere melders van huiselijk geweld geworden. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Normal_zwemmen_zwembad_schoolzwemmen

NSZW stuurt brief aan burgemeesters om paniek van CTB bij zwemles te voorkomen


Maandag 1 november lekte uit dat zwembaden net als sportscholen onder het verscherpte Corona toegangsbewijs (CTB) zouden gaan vallen. Sindsdien is de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) dag in, dag uit bezig om deze maatregel terug te trekken of aan te passen. De stichting ontvangt dagelijks telefoontjes en mails vanuit het ...

Normal_zwemmen_zwembad_schoolzwemmen

'De overheid moet ingrijpen om escalatie in de zwemwereld te voorkomen'


"De spanningen rond zwemscholen en zwembaden lopen hoog op. Ouders zeggen zwemlessen op omdat ze zich buitengesloten voelen door het coronatoegangsbewijs en er worden beveiligers ingezet om de de vrede te bewaren", aldus Shiva de Winter, Nederlandse Stichting voor Water- en Zwemveiligheid. Dit meldt ANP Expert Support.

Normal_persfotowinterstation2021

Tijdens de kerstvakantie schaatsen tussen de treinen van het Spoorwegmuseum


Op zoek naar een onvergetelijk dagje uit voor het hele gezin? Ook dit jaar verandert het Spoorwegmuseum in de kerstvakantie weer in het sfeervolle Winter Station. Van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022 brengen kampvuurtjes, ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele museum in een romantische wintersfeer. De grote publi...

Normal_rss_entry-305490

Cabaretier Pieter Derks wint Groot Dictee der Nederlandse Taal


Het Groot Dictee der Nederlandse Taal op NPO Radio 1 is bij de prominenten gewonnen door Pieter Derks. De cabaretier maakte in totaal vijf fouten. "Ik hoop dat ze het goede nakijkblaadje hebben gebruikt", reageerde hij lachend in de uitzending van De Taalstaat.

NOG Cursussen Informatie

NOG Vind een cursus of training

NOG Blog

Verberg niet, maar verbind

Normal_foto_henk

Het is goed om af en toe even stil te staan. Even terug te blikken. Want man man man, wat is onderwijs prachtig. En man man man, wat is het soms ook zwaar.

NOG Topvacatures

NOG Interview

'Op menstruatiearmoede rust een taboe'

Normal__op_menstruatiearmoede_rust_een_taboe___zegt_16-jarige_yente_die_zorgde_voor_gratis_maandverband_op_school


Bijna een op de tien meisjes en vrouwen heeft wel eens moeite met het bekostigen van tampons of maandverband, blijkt uit onderzoeken. Leerlinge Yente Verweij (16) zorgde vo...

NOG Video

NOG Van onze klanten

NOG Nieuwsoverzicht