NOG Cursussen nieuws

Logo_logo-hgddnt-2016-240x200

BNR op de bres voor Groot Dictee


De kans bestaat dat het Groot Dictee der Nederlandse Taal verhuist van de televisie naar de radio. Nadat bekend was geworden dat omroep NTR na 27 jaar met het Groot Dictee stopt, kwam bij BNR Nieuwsradio een initiatief op gang om het 'spel'-programma naar de radio te halen.

Normal_gijs_van_hees_landscape

Student oordeelt streng over het digitale onderwijs


In een wereld waar apps en informatie bijna altijd en overal beschikbaar zijn, wordt ook van onderwijsinstellingen veel verwacht op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ict). Scholen voelen de hete adem van vernieuwing, innovatie en digitalisering daarom constant in hun nek. New Day at Work onderzocht wat studenten vinden van d...

Normal_reanimatie_dummie

Rode kruis gaat voor nieuw wereldrecord grootste EHBO-les


Het Nederlandse Rode Kruis wil het wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ verbreken. De Guinness World Records poging Eerste Hulp bij Ongelukken (EHBO) vindt plaats op zaterdag 9 september in Amsterdam. De hulporganisatie zoekt 2500 deelnemers die willen meedoen om het huidige record (1795 mensen) te verbreken. Iedereen die wil kan meedoen en zich van...

Normal_deelnemernationaleleesvertelwedstrijd2016bobbronshoff

Finale Nationale LeesVertelwedstrijd in gebarentaal


Op zaterdag 27 mei vindt voor de twintigste keer de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd plaats, een talentenjacht voor jonge dove en slechthorende verhalenvertellers. Vanuit het hele land stuurden kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar filmpjes in, waarin ze een stukje uit hun favoriete boek voordroegen in gebarentaal. Tijdens...

Normal_rss_entry-89551

NTR stopt per direct met Groot Dictee


Omroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep.

Logo_download

Auris verkent toekomst onderwijsaanbod voor leerlingen met TOS


Auris organiseert op 14 juni 2017 een themadag in Rotterdam. Tijdens deze dag wordt gesproken over het onderwijs voor leerlingen met TOS aan de hand van vijf thema’s. Hierbij wordt ook gekeken naar de toekomstbestendigheid van het onderwijsaanbod. Dit meldt Auris.

Normal_college_voor_toetsen_en_examens

7 juni: Congres & Carrousel Centrale Eindtoets


Op woensdagmiddag 7 juni 2017 vindt in Congrescentrum Utrecht Domstad het Congres & Carrousel Centrale Eindtoets plaats. Centraal hierin staat de nieuwe digitale adaptieve Centrale Eindtoets en alles wat draait om deze vernieuwing van de Centrale Eindtoets. Dit meldt het College voor Toetsen en Examens (CvTE).

Normal_leren_lezen__kinderboek__peuter__lezen__taal

Maandag 19 juni 2017: congres PACT pakt door!


Op maandag 19 juni organiseert Pedagogisch PACT het congres PACT Pakt door! in Maarssen. Met dit landelijke event wordt teruggeblikt op drie jaar Pedagogisch PACT en Kindcentra2020. Hiermee wordt de eerste fase afgerond van het uitbreiden van inclusieve pedagogisch-educatieve voorzieningen voor jonge kinderen. Ook wordt vooruit gekeken naar de t...

Normal_fotonummereen

Cultuurplatform voor en door kinderen nu ook in Nederland


Kinderen Goedgekeurd, het nationaal cultuurplatform voor en door kinderen, start officieel in Nederland. Met als spectaculaire aftrap een gloednieuwe show met kinderen, waarvoor jonge podiumtalenten zich kunnen inschrijven. Dit meldt Kinderen Goedgekeurd.

Normal_image

Tien finalisten bekend voor landelijke Vlogwedstrijd Veteranendag


Tientallen klassen uit heel Nederland deden mee aan de Veteranendag Vlogwedstrijd. Zij maakten meer dan zeventig vlogs voor veteranen. De top tien is te zien op vlogs.veteranendag.nl. Dit meldt  Nationaal Comité Veteranendag. 

Normal_zwemles__kind__zwemvaardigheid__zwemmen__schoolzwemmen

Boszhard en Dekker leren kinderen zwemmen in Zappsport


Ron Boszhard gaat in het kindersportprogramma Zappsport kinderen zwemles geven. Hij krijgt daarbij hulp van Olympisch zwemkampioene Inge Dekker.

Logo_inktaaptrofee_logo

Nominaties literaire jongerenprijs De Inktaap 2018 bekend


De Inktaap is de literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij scholieren kennismaken met actuele literatuur. Inmiddels zijn de genomineerden bekend. Dit zijn altijd winnaars van drie grote literatuurprijzen: de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Dit jaar zijn dat Rivieren van Martin M...

Normal_rss_entry-88984

Tekort aan bouwvakkers neemt toe


Het tekort aan personeel in de bouw neemt flink toe. Vooral aan timmerlieden, metselaars en installatiemonteurs is een schreeuwend gebrek. Ook liggen er veel kansen voor voorbereidend bouwpersoneel, zoals werkvoorbereiders en uitvoerders, zo meldt uitkeringsinstantie UWV vrijdag.

Normal_splitsing__fusie__keuzeweg__samenwerking

Mbo-conferentie 'Onderweg met keuzedelen' zoekt ervaringsdeskundigen


In het najaar van 2017 zijn alle mbo-scholen een jaar aan de slag met keuzedelen. De MBO Raad en regieorganisatie Herziening MBO grijpen dit moment aan om samen terug te blikken, aan de slag te gaan en vooruit te kijken. Op 13 oktober wordt daarom de conferentie ‘Onderweg met keuzedelen’ georganiseerd. Dit meldt de MBO Raad.

Normal_willem-alexander__koning

Lorentz Lab van Teylers Museum geopend door koning Willem-Alexander


Koning Willem-Alexander heeft gisteren het Lorentz Lab van het Teylers Museum in Haarlem geopend. Dit deed hij door een draai te geven aan een machine die elektriciteit opwekt. Dit meldt NOS.

Normal_rss_entry-88753

Robots moeten Nederland aan het lezen krijgen


'Ik, robot' van de Amerikaan Isaac Asimov (1920-1992) is het boek van de komende editie van Nederland Leest, de jaarlijkse campagne om iedereen aan het zelfde boek te krijgen en er gesprekken over te ontlokken. Voor leerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar staat Cyberboy van Tanja de Jonge centraal.

NOG Cursussen Informatie

NOG Vind een cursus of training

NOG Interview

Student oordeelt streng over het digitale onderwijs

Normal_gijs_van_hees_landscape


In een wereld waar apps en informatie bijna altijd en overal beschikbaar zijn, wordt ook van onderwijsinstellingen veel verwacht op het gebied van informatie- en communicat...

NOG Topvacatures

NOG Blog

Rouwen gaat als een slingerbeweging

Normal__cid_888553ef38194404a8d449cc604ad6fe_userpc

“Nooit vergeet ik die ene ochtend in de klas, aan de ogen van de meester kon je zien dat er iets was” is de eerste zin van het lied “Een leven duurt een levenslang” van Kinderen voor Kinderen (1997). “Ik zag de tranen in zijn ogen” gaat het verder.

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht