Nationale Onderwijsgids

NOG Cursussen nieuws

Normal_kovv

Workshop 'Inzet pedagogisch beleidsmedewerker en coach'


Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang organiseert de workshop 'Inzet pedagogisch beleidsmedewerker en coach'. Tijdens deze workshop wordt er volgens de uitgangspunten van de wet praktisch met de invulling van deze functie aan de slag gegaan. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Normal_photo-1504275107627-0c2ba7a43dba

Oudervereniging Balans: ‘Onze kinderen zijn overgeleverd aan willekeur’


Om te vermijden dat steeds meer kinderen buiten de boot vallen, is verandering vereist. Want kinderen mag je niet blootstellen aan willekeur, vindt Suzanne Boomsma, directeur van Balans, de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen. “De overheid is er vooral in geslaagd de bureaucratie te decentraliseren. Of je ...

Normal_docnljrtop10

Top 10 deelnemers Document Nederland Junior bekend: fotowedstrijd voor mbo & vo


Het Rijksmuseum maakt vandaag bekend wie de 10 deelnemers van Document Nederland Junior zijn. De jaarlijkse fotowedstrijd voor middelbare scholieren en mbo-studenten heeft als thema Wie ben jij? De Jongeren werd gevraagd om bewust naar zichzelf en hun omgeving te kijken. Dit heeft geleid tot intieme fotoseries met persoonlijke verhalen. De fotos...

Normal_bakker

Driedaagse training praktijkbegeleiders opleiding MBO Boulanger niveau 4


Vijf mbo-scholen starten komend schooljaar met de nieuwe opleiding MBO Boulanger niveau 4. Om de theorie goed te laten aansluiten op de praktijk komt de Nationale Bakkerij Academie (NBA) met een driedaagse cursus voor praktijkbegeleiders in leerbedrijven. Dit meldt Bakkerswereld. 

Normal_schrijven_typen_laptop_journalist

Fontys en ELLE organiseren voor de 4e keer cursus Modejournalistiek


Voor het vierde jaar op een rij organiseert Fontys Hogeschool voor Journalistiek samen met ELLE de cursus Modejournalistiek. Mannen en vrouwen die altijd al modejournalist hebben willen worden, kunnen zich aanmelden voor de cursus van komend najaar. Dit meldt ELLE. 

Normal_uitreiking-erepenning

Erepenning voor ‘onderwijsvernieuwer’ Rob Schuur


Burgemeester Koen Schuiling heeft vorige week  de Erepenning van de gemeente Groningen uitgereikt aan Rob Schuur ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van het Noorderpoort College. Hij heeft hier ruim 20 jaar leiding aan gegeven. Dit meldt gemeente Groningen.

Normal_photo-1540479859555-17af45c78602

Week 27: Modderdag, rokende scholieren en vernietiging toeslagendossiers


Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: ModderDag 2020: coronaproof buitenspelen in de modder, Roken onder scholieren stagneert, alcoholgebruik stijgt weer en duizenden toeslagendossiers per ong...

Normal_mondkapje_corona

Corona-instructie: hoe gebruik ik een mondkapje?


Begin juni zijn onderwijsinstellingen weer gedeeltelijk opengegaan. Per 15 juni geldt dat ook voor mbo en hoger onderwijs, bijvoorbeeld om examen te kunnen doen. Mede hierdoor wordt er naar verwachting meer gereisd met het openbaar vervoer. En in het ov is het dragen van een mondkapje inmiddels verplicht. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een mondk...

Normal_studeren_student_boeken_lezen_cursus

Vanaf begin augustus kan iedereen een gratis ontwikkeltraject volgen


Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn. Dit meldt Rijksoverheid.

Normal_studenten_buitenlandse_onderwijs_leerlingen

Wet voor nieuw inburgeringsstelsel aangenomen: taallessen en stage lopen


Op voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Tweede Kamer op 2 juli de wet voor een nieuw inburgeringsstelsel aangenomen. Vanaf 1 juli 2021 leren nieuwkomers zo snel mogelijk de Nederlandse taal en gaan ze aan het werk. Dit meldt Rijksoverheid.

Normal_taal

Op 11 september begint de Maand van Taal en Wereldburgerschap


Op 11 september begint de Maand van Taal en Wereldburgerschap voor het primair onderwijs. Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering en onderwijs, organiseert deze online themamaand. Dit meldt Nuffic. 

Normal_rss_entry-239048

Groot Dictee der Nederlandse Taal dit jaar in Bibliotheek Utrecht


De editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal vindt dit jaar plaats in Utrecht, maakte KRO-NCRV woensdag bekend. De gloednieuwe Openbare Bibliotheek aan het Neude is het decor voor de taalstrijd.

Normal_aantekening_2020-07-01_133348

Miriam Bakker verkozen tot NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar


Miriam Bakker van Bibliotheek Hilversum is door de vakjury verkozen tot NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar. Medewerkers uit de bibliotheekwereld konden van februari tot april 2020 een collega nomineren die er op het gebied van kinder- en jeugdboeken uitspringt. Naast Miriam Bakker waren ook Roos Visser van Bibliotheek Den Haag en Annette J...

Normal_normal_rechtspraak

Rijschoolhouder moet 10 maanden de cel in voor aanranden leerlingen


De 64-jarige rijschoolhouder die vier leerlingen heeft aangerand, moet tien maanden de cel in, waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank acht hem schuldig aan het misbruik dat in 2016 en 2017 plaatsvond. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van twaalf maanden, waarvan acht voorwaardelijk. Dit meldt NOS. 

Normal_tweede_kamer

Tweede Kamer bespreekt nieuw inburgeringsstelsel


Meer regie voor gemeenten en aangescherpte taaleisen. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van het nieuwe inburgeringsstelsel van minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Dit meldt de Tweede Kamer.

Normal_rss_entry-238874

Serie van kinderboek Het Ministerie van Oplossingen in de maak


Het kinderboek Het Ministerie van Oplossingen (2016) wordt bewerkt voor een tv-serie. NL Film heeft de rechten daarvoor gekocht, maakt uitgeverij Unieboek | Het Spectrum dinsdag bekend.

NOG Cursussen Informatie

NOG Vind een cursus of training

NOG Blog

Creatieve leerstrategieën

Normal_juliette_maltha_nieuw

Elke keer als de docent weer woordjes opgeeft om te leren slaakt er een zucht door de klas. Alweer die saaie woordjes leren? Of het leren van die saaie geschiedenistoets, niet echt iets om naar uit te kijken. Herken je dat? Gelukkig zijn er ook leuke manieren om te leren. Door actief aan de slag te gaan zal je merken dat het leren beter, sneller...

NOG Topvacatures

Hogeschool Rotterdam

Docent Ondernemerschap leerjaar 1

Meer vacatures...
Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht

Privacy Officer

Meer vacatures...

NOG Interview

Oudervereniging Balans: ‘Onze kinderen zijn overgeleverd aan willekeur’

Normal_photo-1504275107627-0c2ba7a43dba


Om te vermijden dat steeds meer kinderen buiten de boot vallen, is verandering vereist. Want kinderen mag je niet blootstellen aan willekeur, vindt Suzanne Boomsma, directe...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht