NOG Cursussen nieuws

Logo_logo-provincie-drenthe

Drents Midden- en Kleinbedrijf doet mee aan innovatienacht


Donderdag 16 maart aanstaande organiseert de provincie Drenthe de Nacht van de Innovatie. Tijdens deze nacht gaan ondernemers, studenten, creatievelingen en beleidsmedewerkers op inspirerende wijze aan de slag met het vraagstuk 'Hoe kan het Drentse bedrijfsleven meer innoveren?' Dat meldt de provincie Drenthe.

Normal_universiteit_maastricht__2_

Gemeente en universiteit Maastricht starten maatschappelijke pilot


De Universiteit Maastricht (UM) en de Gemeente Maastricht starten een pilot met de naam Match om vrijwilligersprojecten, studenten en bewoners meer met elkaar te verbinden. In de pilot gaan teams vanuit de UM, de gemeente en Trajekt samen aan de slag als makelaar. Vanuit die rol probeert het team inzicht te krijgen in de werkwijze van diverse vr...

Normal_duurzaam

Eco-Schools organiseert landelijke kennisdag over duurzaamheid


Op woensdag 11 oktober organiseert Eco-Schools een landelijke kennisdag voor alle Eco-teams in het voortgezet onderwijs en mbo (leerlingen en docenten). De kennisdag staat in het teken van kennis opdoen, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren op het gebied van duurzaamheid. Dit meldt Eco-Schools.

Normal_landelijk_expertise_centrum_speciaal_onderwijs_logo_lecso

Bijeenkomsten voor werknemers in speciaal onderwijs en praktijkonderwijs


De komende maanden worden er regionale bijeenkomsten georganiseerd voor het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Onderwerpen: de participatiewet, beschut werk en de wetgeving voor de Banenafspraak met doelgroepenregister. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking...

Normal_werk_werkzoekende_werkloos_arbeidsmarkt_solliciteren_vacatures

UWV en Microsoft organiseren Continuous Learning-event in ict


De tweede editie van het Continuous Learning-event van UWV en Microsoft gaat van start. Tijdens dit event op vrijdag 10 maart 2017 nemen 150 werkzoekenden met een ww-uitkering deel aan inspiratiesessies en workshops die hen helpen bij het vinden van een passende baan in de ict. Daarnaast kunnen werkzoekenden kennismaken met opleiders en werkgeve...

Normal_onderwijsraad_logo

Onderwijsraad: onderwijs is essentiële schakel in asielbeleid


Meer aandacht voor onderwijs in het vluchtelingenbeleid én goede basisvoorzieningen die kunnen worden opgeschaald bij een piek in de instroom. Daar pleit de Onderwijsraad voor in het vandaag gepubliceerde advies ‘Vluchtelingen en onderwijs’. Dit meldt de Onderwijsraad.

Normal_inholland_hogeschool_3

Collegetour met Bussemaker bij Inholland


Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart gaat minister Bussemaker bij Hogeschool Inholland Delft in gesprek met studenten over het belang van onderwijs voor die ene droombaan.  Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz leidt het gesprek. Dit meldt Inholland.

Normal_samenwerking

Bussemaker wil betere samenwerking bij onderwijs aan migranten


Minister Bussemaker van Onderwijs heeft onlangs een brief gestuurd aan centrumgemeentes waarin zij worden aangemoedigd om beter betrokken te zijn bij het onderwijs aan migranten. Daarbij moeten goede afspraken worden gemaakt tussen gemeenten, Regionaal Meld- en Coördinatiepunt-regio’s  en schoolbesturen. Dat meldt de PO Raad.

Normal_rss_entry-77679

Kamer: taal- en inburgeringscursus bij omroep


Via de publieke omroep moeten cursussen Nederlands en inburgering worden aangeboden. Een meerderheid van de Tweede Kamer, met regeringspartij PvdA, schaarde zich dinsdag achter de oproep van oppositiepartij CDA.

Normal_persbericht_img

Spelen met Sprookjes stimuleert fantasie en empathie van kleuters


Er is een nieuw educatief lespakket ontwikkeld voor kleuterklassen en bso-groepen in Nederland en Vlaanderen. De inhoud van het lespakket werd gebaseerd op de karakters van de Sprookjesboom van de Efteling. Dit meldt Podium.

Logo_logo_hbo_raad_vereniging_hogescholen

Jaarcongres Vereniging Hogescholen: 'De o van hbo'


Het jaarcongres van Vereniging Hogescholen vindt dit jaar plaats op 6 april in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Met als thema 'De o van hbo' staat het congres dit jaar volledig in het teken van onderwijs. De organisatie heeft ruim negentig deskundigen bereidt gevonden om hun expertise te delen met de deelnemers aan het congres. Van docent tot fa...

Normal_robot__2_

Slechts helft van meest gevraagde functies veilig voor robotisering


Uit onderzoek blijkt dat bij de helft van de meest gevraagde functies robots de werkzaamheden grotendeels gaan overnemen. Kansrijke beroepen als tandarts, softwareontwikkelaar, accountmanager en verpleger zullen over het algemeen relatief weinig last hebben van de robotisering en kunnen als toekomstbestendig beschouwd worden. Maar voor veel ande...

Normal_nhl_lectoraat_taalgebruik_leren_mg_2827

Kan gaming sociale vaardigheden vergroten van kinderen met autisme?


Voor kinderen met autisme zijn er sociale vaardigheidstrainingen. Deze blijken echter niet heel effectief. Daarom start een aantal (kennis)instellingen een onderzoek naar de ontwikkeling van digitale werkvormen die de huidige trainingen leuker, gevarieerder  moeten maken en daardoor effectiever. Dit meldt NHL Hogeschool.

Normal_geld_rekenmachine_belasting

Petitie vakbonden tegen de afschaf van de fiscale scholingsaftrek


De fiscale scholingsaftrek moet blijven. Dit is de strekking van de petitie van onder andere de voorzitters van CNV en de Vakcentrale voor Professionals (VCP) die vandaag wordt aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit meldt de Tweede Kamer.

Normal_rss_entry-77602

Jeugdjournaal geeft masterclass aan kinderen


Jeugdjournaal-presentatoren Lysette van Geel en Nick Renooij geven in de voorjaarsvakantie masterclasses in Beeld en Geluid in Hilversum. Kinderen leren van de professionals hoe je nieuws herkent, hoe je het maakt en hoe je dat het beste presenteert.

Normal_lente

Culturele tips voor de voorjaarsvakantie!


Het is Krokusvakantie. Helaas is het voorjaarszonnetje nog ver te zoeken, maar dat mag de pret niet drukken. Met dit druilerige weer toch graag wat leuks doen met de kinderen? Maak er een cultureel dagje van. De Nationale Onderwijsgids zet een aantal tips voor u op een rij! 

NOG Vind een cursus of training

NOG Cursussen Informatie

NOG Interview

‘Dyslexie schuld van onderwijs? Volstrekte onzin’

Normal_dyslexie


Volgens het Algemeen Dagblad geven drie hoogleraren het onderwijs de schuld van het hoge aantal kinderen met dyslexie. Twee van hen, van wie één geen hoogleraar blijkt te z...

NOG Column

Het schoolplein: een bron van inspiratie

Normal_729z0025

Steeds meer scholen richten hun schoolplein in met de visie die zij binnen de muren van het schoolgebouw uitdragen. 21st century skills, verbondenheid, vrijheid, zelfstandigheid, samenwerking; allemaal voorbeelden van principes die in het onderwijs worden toegepast en die de scholen ook graag op het schoolplein willen laten terugkomen. Het schoo...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht