Op EuroCollege geloven wij in het verleggen van grenzen. Of het nou om persoonlijke doelen gaat of carrièremogelijkheden, het is belangrijk dat je als persoon blijft groeien. Om deze reden organiseren wij samen met de projectgroep Business Trip ieder jaar een onvergetelijke reis naar het buitenland. In één week tijd ervaren de studenten het bedrijfsleven buiten Nederland en bezoeken onder andere hotels, evenementenlocaties en ondernemingen.

 

Dit jaar gaat de reis naar de Verenigde Emiraten. Deze regio staat bekend om zijn futuristische steden en is dé plek voor regionale en internationale handel en staat bekend als het zakencentrum van Azië. De perfecte locatie dus voor veel bedrijven om naar uit te breiden. Bovendien worden er in steden als Dubai fors geïnvesteerd in toerisme. ‘s Werelds mooiste en luxueuze hotels, restaurants en andere bezienswaardigheden kan je in deze stad aanschouwen. De studenten zullen dus een druk programma voor de boeg hebben.

Het organiseren van zo een reis is niet niks. De projectgroep buigt zich maandenlang over de organisatie, sponsoring en marketing van de Business Trip. Daarnaast moet natuurlijk ook het studentencontact vlot verlopen. Alles moet tot in de puntjes geregeld worden om een EuroCollege-waardige reis neer te zetten. Daarnaast moet de projectgroep ook rekening houden met vraagstukken als het verblijf, transport en activiteiten. Uiteraard moet bij elke stap het budget in de gaten gehouden worden.

“Ik heb voor de Business Trip gekozen omdat ik zelf veel van reizen houd. Het mogen realiseren van dit project geeft mij de kans om mijn persoonlijke passies te kunnen combineren met mijn zakelijke interesses. Het organiseren van zo een grootschalige trip is echt een uitdaging. Je bent namelijk als groep verantwoordelijk voor al je medestudenten. Wij moeten rekening houden met elk scenario en dat is wat dit project zo leuk maakt maar tegelijkertijd is het ook best spannend. Gelukkig hebben wij veel vooronderzoek gedaan en kunnen we niet wachten om iedereen mee te nemen naar deze unieke stad!”, vertelt de Melatie Kruijt van de projectgroep.

Ben je benieuwd naar de laatste voorbereidingen die de projectgroep Business Trip Dubai treft voordat zij begin maart op reis gaan? Dan ben je hier aan het juiste adres! EuroCollege-student Claire Troost gaat op bezoek bij de projectgroep om de laatste ontwikkelingen te bespreken. Hoe bereiden de leden zich voor op de uitvoering van hun project en hoe staat het met hun zenuwen? Claire gaat alles met ze bespreken.

Bekijk het filmpje en ontdek hoe het is om deel uit te maken van organisatie van de Business Trip Dubai!