Normal_annabel4-002-1180x600

Op EuroCollege word je klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Gedurende alle opleidingen coachen wij studenten op hun mentaliteit, wilskracht en daadkracht. Dit maakt onze alumni zeer geliefd op de arbeidsmarkt. Wij blikken met een aantal van hen terug op hun studie en bespreken hun succesvolle carrière. Dit keer is de beurt aan Annabel van der Valk.

Welkom terug! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Annabel van der Valk en ik ben 29 jaar. Ik heb in 2012 mijn MBO Event en Hotel diploma behaald aan EuroCollege in Rotterdam. Momenteel ben ik werkzaam als General Manager bij het Van der Valk Hotel Tiel.

Wat leuk om je weer te spreken, Annabel. Je bent als General Manager verantwoordelijk voor het hele hotel. Hoe ben je naar deze positie gegroeid?
Ik was van kleins af aan al veel betrokken bij het familiebedrijf. Na mijn studie ben ik fulltime in het hotel gaan werken en heb ik mij gestort op het leren kennen van alle afdelingen. Om als manager aan de slag te kunnen is het belangrijk dat je weet hoe de processen lopen, hoe de communicatie geregeld is, maar ook op de hoogte bent van de ins & outs op het gebied van gastencontact.

DAT KLINKT ALS EEN UITDAGENDE FUNCTIE. VOORDAT JE FULLTIME AAN DE SLAG GING STUDEERDE JE AAN EUROCOLLEGE. HOE BEN JE TOT DIE KEUZE GEKOMEN?

Ik was heel erg geïnteresseerd in events. Feestjes organiseren zit in mij. Daarnaast is mijn familie werkzaam binnen de hotelbranche dus ik vond de combinatie van evenementen en hotel wel een goede match. Nadat ik een beroepskeuzetest had gedaan bleek dit ook de perfecte optie te zijn voor mij. Ik heb toen voor EuroCollege gekozen omdat de school niet alleen gefocust is op het opdoen van kennis maar zich ook richt op het opdoen van praktijkervaring.

Wat was je eerste indruk van EuroCollege?
Oef… het introductieweekend was heel erg spannend. Uiteindelijk viel het gelukkig allemaal mee en heb ik veel mensen leren kennen. Wat ik fijn vond aan EuroCollege is dat alles super goed is georganiseerd. Ook vond ik het goed dat het wat strenger was op school. Het wende allemaal vrij snel moet ik zeggen.

DAT IS GOED OM TE HOREN. NADAT JE WAS AFGESTUDEERD, HOE WAS DE OVERGANG NAAR HET BEDRIJFSLEVEN?

Eigenlijk verliep alles vrij soepel. Het was voor mij ook niet echt een overgang omdat ik altijd al aan het werk was naast school. Ook thuis draaide het veel om het hotel. Dus er veranderde eigenlijk niet heel veel voor mij. Ik moest wel veel leren nog, dus ik ben toen een persoonlijk ontwikkelingsplan gaan volgen waarin ik alle afdelingen heb leren kennen. Dat heeft mij een goede basis gegeven tot waar ik nu sta.

WANNEER JE OP HET GEHEEL TERUGKIJKT, HOE HEEFT EUROCOLLEGE BIJGEDRAGEN AAN JE CARRIÈRE?

Discipline is wel een aspect dat vaak terugkwam tijdens mijn studie. Op school leerden wij om te gaan met harde deadlines en werd er ook gewerkt aan doorzettingsvermogen. Dit zijn vaardigheden die ik nog steeds dagelijks toepas in mijn werk.

WAT GOED! WELKE VOLGENDE GROEIPLANNEN VOOR HET HOTEL ZITTEN ER IN DE PIJPLIJN?

Groeiplannen zitten er op het moment nog niet in. Onze focus ligt nu bij de coronacrisis. Daarna kunnen we pas weer verder en verbeteringen toepassen. Het klinkt misschien logisch maar wij hebben gemerkt dat door de lockdowns zowel het team, de gasttevredenheid en de processen weer moeten worden opgebouwd. Het behalen en behouden van stabiliteit is voor ons nu het allerbelangrijkst

Dankjewel dat je de tijd hebt genomen om even met ons te spreken, Annabel. Wij wensen je veel succes bij het behalen van je plannen en met je carrière!