Normal_oud_student_eurocollege_en_succes

Van student naar ondernemer: Interview met alumnus Dennis Vermeulen. Op EuroCollege word je klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Gedurende alle opleidingen coachen wij studenten op hun mentaliteit, wilskracht en daadkracht. Dit maakt onze alumni doelgerichte ondernemers. Wij blikken met een aantal van hen terug op hun studie en bespreken hun succesvolle business. Dit keer is de beurt aan Dennis Vermeulen.

WELKOM TERUG! ZOU JE JE EVEN IN HET KORT WILLEN VOORSTELLEN?

Mijn naam is Dennis Vermeulen, 37 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. In 2006 ben ik gestart met de opleiding International Hotel & Hospitality Management aan het Eurocollege in Rotterdam en in 2009 heb ik hier mijn bachelor behaald. In de jaren na mijn studie heb ik diverse afdelingen binnen de hotellerie doorlopen en tussendoor ben ik gaan ondernemen in Antwerpen samen met een oud klasgenoot van EuroCollege. Hier zijn wij een aantal restaurants gestart en hebben hier een nog altijd succesvolle formule weten neer te zetten. Na enkele jaren ben ik teruggekeerd naar Rotterdam om als GM en later Pre-Opening Manager een aantal hotels te openen en runnen. Wegens de Coronapandemie kwam ik vast te zitten in mijn

functie en besloot ik eind 2021 om een eigen horecaonderneming te starten. Recentelijk is het project officieel gelanceerd na 2 jaar onderzoek en voorbereiding. Binnenkort start de bouw en in november 2024 moet ik operationeel zijn

De zalmtoren

WAT KNAP! KAN JE WAT MEER VERTELLEN OVER JE EIGEN BEDRIJF?

Het wordt een horecagelegenheid op het hoogste punt van de Benelux, de Zalmhaventoren in Rotterdam. Op verdieping 57 en 58 van dit gebouw komt een cocktailbar, high-end restaurant en experience waarmee ik mij richt op het hogere segment zakelijke en particuliere bezoekers alsmede een stukje Rotterdams toerisme. Het is een project waar ik al ruim 10 jaar mee bezig ben en wat nu eindelijk werkelijkheid is geworden.

DAT KLINKT ALS EEN MOOIE UITDAGING. VOORDAT JE FULLTIME BENT GAAN ONDERNEMEN STUDEERDE JE AAN EUROCOLLEGE. HOE BEN JE TOT DIE KEUZE GEKOMEN?

Ik ben op mijn 17e de Koninklijke Marine ingegaan omdat ik op dat moment helemaal klaar was met studeren en graag wilde reizen en geld verdienen. Het avontuur trok mij enorm en ook het (fysiek) harde werken in teamverband binnen een strak regime vond ik interessant. Tijdens de korte onderbrekingen aan wal tussen de aaneengesloten weken op zee door verbleef ik altijd in luxe hotels waar ik mezelf volledige ontspanning en ontzorging gunde. Hierdoor raakte ik steeds meer in de ban van de hospitality industrie en groeide mijn interesse voor met name de hotelwereld. Na 2,5 jaar diensttijd wilde ik de overstap maken naar commercieel piloot en meldde ik me aan bij de KLM Academy in Groningen. Na het succesvol doorlopen van het selectieproces ben ik vlak voor aanvang van de studie alsnog afgekeurd vanwege mijn beenlengte. Dit was een enorme teleurstelling, maar zette mij ook aan het denken over wat ik nu echt leuk vond. Hierdoor kwam ik terug bij mijn aangewakkerde enthousiasme voor de gastvrijheidsindustrie. Om toegelaten te worden tot een hotelopleiding heb ik eerst mijn Havo behaald bij het Luzac in Rotterdam. Vervolgens was de keuze voor EuroCollege een vrij logische aangezien het beleid hier naadloos aansloot op wat ik vanuit de Marine gewend was. Ook had ik geen zin in een 4-jarig leertraject aan de hotelschool maar wilde ik snel en doelgericht opgeleid worden, dit vond ik bij EuroCollege.

WAT WAS JE EERSTE INDRUK VAN EUROCOLLEGE?

Er heerste een gevoel van saamhorigheid en teamverband zoals ik deze ook in de Marine heb ervaren. Hard werken om een doel te bereiken en elkaar meetrekken door moeilijke tijden. Dat creëert een band en haalt het beste uit mensen naar boven. Ik voelde me hier eigenlijk direct thuis.

EuroCollege studenten in de Zalmtoren

DAT IS GOED OM TE HOREN. NADAT JE WAS AFGESTUDEERD, HOE WAS DE OVERGANG NAAR HET ONDERNEMERSCHAP?

De belangrijkste elementen voor succesvol ondernemen in mijn optiek zijn doorzettingsvermogen, hard werken, discipline en samenwerking. Dit wordt vanuit EuroCollege vanaf dag 1 benadrukt en loopt als een rode draad door het opleidingstraject. Door vanuit de opleiding dagelijks met dit soort succesprincipes geconfronteerd te worden is de overstap naar het bedrijfsleven een stuk makkelijker.

EN ZO HOORT HET! WANNEER JE OP HET GEHEEL TERUGKIJKT, HOE HEEFT EUROCOLLEGE BIJGEDRAGEN AAN JE CARRIÈRE?

Ik heb een enorm aantal contacten en relaties overgehouden aan mijn studietijd en de bijbehorende stages en projecten. Deze mensen ben ik op diverse punten in mijn carrière tegengekomen en hier heb ik op allerlei manieren profijt van gehad.

WAT GOED! WELKE VOLGENDE PLANNEN HEB JIJ VOOR JE BEDRIJF?

Binnen 3 jaar na opening moet er een financieel stabiele en schuldenvrije onderneming staan waarbij het restaurant en de bar als een van de meest unieke en kwalitatief hoogstaande in het land wordt gezien. Hierna wil ik mij focussen op nieuwe buitenlandse projecten binnen hetzelfde segment.

Dankjewel dat je de tijd hebt genomen om even met ons te spreken, Dennis. Wij wensen je veel succes bij het behalen van je plannen en met je bedrijf!”

Ook jouw eigen restaurant starten? Kom dan langs op een open avond van EuroCollege