NOG MBO nieuws

Normal_privacy__gegevens__internet__data__online

Schoolsoftware Magister verstuurde mails jarenlang onbeveiligd


E-mail verstuurd met schoolsoftwareprogramma Magister werd jarenlang op een onveilige manier over het internet verzonden. Daardoor was het in principe mogelijk voor onbevoegden om zich toegang te verschaffen tot de e-mails van en naar leerlingen. Beveiligingsonderzoeker Bram Matthys ontdekte het lek in 2016 maar leverancier Iddink nam pas dit ja...

Normal_bouw__meten__meetlint__constructie

Ondernemersvereniging start mbo-opleiding voor Hoeksche Waard


Een vereniging van ondernemers uit de Hoeksche Waard heeft zelf het initiatief genomen om de regio te voorzien van vakmensen. Op initiatief van de vereniging OHW start op middelbare school het Actief College in Oud-Beijerland een mbo-opleiding in de bouw. Als de opleiding succesvol is, zullen andere sectoren volgen. Dit meldt het AD.

Logo_gez044_logo-inspiratieprijs

Eerste inzendingen Inspiratieprijs Gezonde School binnen


De eerste Gouden Tips voor de Inspiratieprijs 2018 zijn binnen. Heb jij ook een Gouden Tip voor het werken aan een gezonde(re) leefstijl op school? Stuur deze in en maak kans op een mooie prijs! Dit meldt Gezonde School. 

Normal_techbarometer__4_kennis_en_vaardigheden

Kennis en vaardigheden belangrijkst bij werving technisch personeel


Technische kennis en vaardigheden wegen bij het werven van technisch personeel voor ruim een kwart van de organisaties het zwaarst mee. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. 969 respondenten uit de techniek geven in het rapport antwoord op vragen o...

Normal_tbb_artikel_2640x-75

Juiste beeldvorming over techniek is een verantwoordelijkheid van ons allemaal


Maryke Visser is Manager Opleidingen Techniek & Technologie bij MBO College Almere / ROC van Flevoland. Al jaren maakt haar afdeling Communicatie gebruik van de beelden in de TechniekBeeldbank. Reden te meer om Maryke als warme ambassadeur eens te vragen naar haar ervaringen met de beeldbank.

Logo_logo_onderwijsraad_logo

Onderwijsraad viert 100-jarig bestaan met fotowedstrijd voor scholen


De Onderwijsraad viert in 2019 zijn honderdste verjaardag. De raad wil dit jubileum vieren met onder andere een fotowedstrijd voor scholen. Het thema is ‘Onze school anno 2019’. Dit meldt de Onderwijsraad.

Normal_normal_kok_koken_horeca_mbo

Inschrijving kampioenschappen voor jonge koks open


Jonge koks (tot 25 jaar) en duo’s van leermeesters en leerlingen in de horeca kunnen zich weer inschrijven voor de nationale kampioenschappen die plaatsvinden tijdens de Horecava2019. De eerste editie van het NK begin dit jaar was een succes. Het NK van 2019 vindt plaats op dinsdag 8 en wonesdag 9 januri 2019 in de RAI in Amsterdam. Dit meldt Mi...

Normal_normal_raam_meisje

Geld beschikbaar voor effectonderzoek opvang slachtoffers loverboys


ZonMw heeft geld beschikbaar voor onderzoek naar de opvang en behandeling van slachtoffers van loverboys. Dit onderzoek moet bijdragen aan verbetering van de zorg voor slachtoffers. Daarbij wordt gedacht aan het bevorderen van hun zelfstandigheid en regie over hun eigen leven, het beperken van schade en het voorkomen van terugval. Dat meldt het ...

Normal_donders_congres

Hoe bereid je leerlingen voor op hun rol in een snel veranderende maatschappij?


Innovatie binnen het onderwijs is een hot topic. Deskundigen benadrukken voortdurend de noodzaak van het investeren in onderwijsvernieuwing. Leerkrachten, onderwijskundigen, schoolbestuurders en onderwijsspecialisten moeten leerlingen immers zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Juíst in deze snelle, complexe tijd. 

Normal_flowers-1234480_960_720

Beroep van de toekomst: monteur koeltechniek


Christian Gerritse (26) is monteur koeltechniek en vertelt in deze video wat dat inhoudt! Techniek heeft de toekomst. Terwijl bestaande technische functies kampen met tekorten, komen er compleet nieuwe functies bij. De functie van monteur koeltechniek is zo’n beroep waarvoor veel vacatures zijn. Maar wat doet een koelmonteur eigenlijk?

Normal_werken_typen_bloggen_studeren_laptop_computer_freelance_zzp

BIT Students en BIT Academy helpen bedrijven bij innovatieve projecten


Twee jaar geleden startten twee studenten BIT Students, waarin bedrijven worden geholpen bij innovatieve projecten door de beste tech-studenten. Nu gaat dit initiatief er ook voor mbo-studenten komen in de vorm van de BIT Academy. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_college_leeg_stoelen

Klokkenluiders spreken van grote chaos op Rotterdamse mbo-locatie


Op een schoollocatie van ROC Zadkine en Albeda in Rotterdam zou grote chaos heersen. Leraren gooien er met de pet naar en leerlingen doen wat ze zelf willen. Dat schrijft Leefbaar Rotterdam aan het stadsbestuur naar aanleiding van meldingen van klokkenluiders. De partij wil dat er snel iets aan gedaan wordt. Dit meldt de Telegraaf. 

Normal_normal_copyright_stockfreeimages_sleutels_kamer_studentenkamer_nieuwe_woning_

'Bezichtig kamer vooraf altijd en betaal nooit zomaar bemiddelingskosten'


Het nieuwe collegejaar gaat bijna van start en studenten die nu nog geen kamer hebben, zullen het flink lastig krijgen op de krappe woningmarkt. Oplichters vragen hoge prijzen voor kleine kamers, bemiddelingskosten én een borgsom van duizend euro of meer. !WOON en de Woonbond hebben een  aantal tips om oplichting te voorkomen. Dat meldt NU.nl. 

Normal_normal_homo_gay

Lespakket gebaseerd op LHBT-film Anders voor Drentse scholen


De LHBT-film Anders, ontwikkeld in opdracht van de Provincie Drenthe, krijgt veel aandacht en is onlangs weer in de prijzen gevallen. Het verhaal gaat over een jongen die worstelt met zijn identiteit op het platteland en werd gemaakt in het kader van de Culturele Regenboogweek in Drenthe. Drentse scholen in het voortgezet onderwijs en mbo kunnen...

Normal_handen_schudden_samenwerking

ZomerOndernemer helpt jongeren met starten van eigen bedrijf


ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de achtste keer plaats in Nederland. Het project helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Inmiddels 14 regio’s in Nederland doen mee. Dit meldt ZomerOndernemer.

Normal_condoom_soa_seks

Jongeren met soa kunnen sekspartner (anoniem) waarschuwen via website


Veel jongeren hebben tijdens hun vakantie onbeschermde seks. Bij onbeschermde seks is de kans op een seksueel overdraagbare aandoening groot. In Nederland alleen al lopen jaarlijks ruim 100.000 mensen een soa op. Vanuit het preventieprogramma is ingezet op onderzoek naar screening op infectieziekten zoals soa’s. Dat meldt ZonMw. 

NOG MBO Informatie

NOG Digitaal Lesmateriaal

NOG Blog

De Grote Vakantie

Normal_bert_jansen

‘Zo…..! Jij heb natuurlijk weer zes weken hé?’Deze opmerking kan van een buurman komen, die belangstellend over de heg of schutting leunt.Of van wie dan ook. Wat te antwoorden?‘Ja man! Lekker! En dan straks een paar weekjes werken en dan weer herfstvakantie, dan wéér wat weekjes en dan twee weken kerstreces, dan gaan we via het vluchtheuveltje ‘...

NOG Topvacatures

NOG Interview

Juiste beeldvorming over techniek is een verantwoordelijkheid van ons allemaal

Normal_tbb_artikel_2640x-75


Maryke Visser is Manager Opleidingen Techniek & Technologie bij MBO College Almere / ROC van Flevoland. Al jaren maakt haar afdeling Communicatie gebruik van de beelden...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht