NOG Voortgezet Onderwijs nieuws

Normal_normal_maandoverzicht

Maandoverzicht van het belangrijkste onderwijsnieuws van april


Benieuwd naar het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand? Lees dan ons nieuwste maandoverzicht. De redactie heeft een selectie gemaakt van de belangrijkste nieuwsfeiten, waaronder: het Nederlandse onderwijs laat de talenten van leerlingen teveel onbenut, het aantal zittenblijvers in het voortgezet onderwijs is voor het eerst in vier jaar we...

Normal_toets

Meldpunt voor leerlingen die geen examen mogen doen


Voor scholieren die over een paar weken geen examen mogen doen, is er het meldpunt ‘Help ik mag geen examen doen!’ Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft dit meldpunt voor de derde keer geopend. Dat meldt LAKS.

Normal_football-1331838_960_720

Wens voor meer topsportfaciliteiten op Amersfoortse scholen


Leerlingen uit Amersfoort die van een topsportcarrière dromen, moeten daar op hun school meer mogelijkheden voor krijgen. De VVD wil dat wethouder Buijtelaar van sport in de gemeente Amersfoort daar met scholen in de stad over gaat praten. Volgens de partij het sportieve maatwerk op veel scholen beter georganiseerd kunnen worden. Dat meldt het AD.

Normal_sociale_media

Scholier maakt eigen geschiedenis-app


De 17-jarige scholier Timo Noordzee heeft iets bedacht om voortaan betere cijfers te halen voor het vak geschiedenis. De havo-leerling van het Rembrandt College in Veenendaal maakt een heuse geschiedenis-app. Dankzij zijn programmeerkennis kon hij zijn idee uitvoeren. Wat bleek? Zijn cijfer op het proefwerk ging flink omhoog. Dat meldt de Gelder...

Normal_budget_geld_bezuinigingen35

Oud-bestuurders niet aansprakelijk voor problemen Berechja College


Volgens het ministerie van Onderwijs zijn de oud-bestuurders en toezichthouders van het Berechja College op Urk niet aansprakelijk voor de financiële problemen op de school. Dat besluit is na lang beraad genomen. Dat meldt Omroep Flevoland. 

Logo_logo_school_media_awards

Jan van Egmond Lyceum maakt beste schoolkrant van Nederland


Het Jan van Egmond Lyceum uit Purmerend heeft de beste schoolkrant van Nederland. De school viel afgelopen vrijdag tijdens de uitreiking van de School Media Awards 2017 twee maal in de prijzen, zowel in de categorie Beste Schoolkrant als Beste Online uiting. De jury was onder de indruk van het professionele overkomen van JEL+ Magazine. Dit melde...

Normal_autisme_jongen

Landelijke Actieweek Thuiszitters: 8-12 mei


Passend onderwijs houdt in dat ieder kind een schoolloopbaan krijgt die bij hem of haar past, met de juiste hulp op het juiste moment. Thuiszitten moet daarom worden voorkomen en bestreden. Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren, zitten er nog steeds te veel jongeren thuis. Daarom wordt in de landelijke Actieweek Thuiszitters van 8 tot...

Normal_snapchat

HvA gebruikt Snapchat speciaal voor studiekiezers


De Hogeschool van Amsterdam (HvA) ziet Snapchat als perfect instrument om studiekeuzers te informeren. Het sociale medium wordt puur voor studiekiezers gebruikt, zodat ze zich kunnen oriënteren op de verschillende opleidingen. Dat meldt de onderwijsinstelling op haar website. 

Normal_laks

LAKS heeft nieuw bestuur rond


Het Landelijk Aktie Comitee Scholieren (LAKS) heeft het nieuwe bestuur voor het schooljaar 2017/2018 rond. Op de ledenvergadering is het zevenkoppige bestuur aangenomen. 

Logo_halt

Meer jongeren naar Halt vanwege vals identiteitsbewijs


Steeds meer minderjarige jongeren krijgen een haltstraf omdat ze een valse identiteitskaart gebruiken bij het uitgaan. Dat blijkt uit cijfers van Halt, meldt de NOS. 

Normal_telefoon

Zeven van de tien tienermeisjes hebben geen spijt van verspreiden naaktfoto


Zeven op de tien pubermeisjes zien geen kwaad in het versturen van naaktfoto’s. Dat blijkt uit onderzoek onder 3000 tienermeisjes van de website Girlscene.nl, meldt het Algemeen Dagblad. 

Normal_copyright_stockfreeimages_school_les_klas_boeken

Vakkenpakket op scholen gedeeltelijk herzien


In het primair en voortgezet onderwijs wordt een deel van de vakken aangepast. Het platform Onderwijs32 wilde aanvankelijk meer vakken herzien, maar de Tweede Kamer heeft nu besloten dat zes schoolvakken gewijzigd mogen worden. Dat meldt Het Parool. 

Normal_rss_entry-85415

VO-raad: denk na over schooltrip buitenland


De vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, de VO-raad, geeft geen reisadvies aan scholen die tripjes naar met name Parijs op het programma hebben staan. Het enige advies dat de organisatie volgens eigen zeggen kan geven is: "Denk goed na, maak een goede afweging en communiceer die goed'', aldus een woordvoerder.

Normal_eiffel-tower-1064991_960_720

Leerlingen uit Enschede geëvacueerd na schietpartij Parijs


Een aantal leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede is gisteren in Parijs geëvacueerd na de schietpartij die plaatsvond op de Champs-Élysées. Enkele leerlingen waren op dat moment in de Eiffeltoren en raakten opgesloten. Dat meldt RTV Oost.

Normal_rss_entry-85332

School Eindhoven schrapt reis Parijs


Scholieren van het Sint-Joriscollege in Eindhoven gaan niet naar Parijs. De middelbare school heeft de reis geannuleerd na de aanslag van donderdagavond. Leerlingen van havo 5 en vwo 6 zouden naar de Franse hoofdstad gaan, meldt de school op zijn website.

Normal_studenten_klusjes_tuinieren

Groen onderwijs in Nederland staat er goed voor


Het gaat goed met het groen onderwijs in Nederland. Zowel in het vmbo als het mbo ontwikkelt de onderwijskwaliteit binnen de 'groene' richtingen zich positief. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderwijsverslag De Staat van het Onderwijs dat vorige week door de Onderwijsinspectie werd gepubliceerd. Binnen de groene sector halen relatief veel mbo-stu...

NOG Voortgezet Onderwijs Informatie

NOG Topvacatures

NOG Zoek en vergelijk middelbare scholen

Op deze widget vind je informatie over basisscholen en middelbare scholen. Voor verschillende doelgroepen biedt deze widget interessante informatie over onderwijs en resultaten.

NOG Blog

Kinderen over 'de oorlog in mijn buurt'

Normal_marja_foto

Shirley Brandeis vroeg me of ik op de Visserschool in De Baarsjes in Amsterdam iets wilde vertellen over mijn moeder in de oorlog. Mijn moeder Greet Dresden en haar zuster Annie woonden met hun moeder op de Ten Katemarkt vlak bij de school. Het project heet ‘Oorlog in mijn buurt’. Kinderen interviewen mensen uit de buurt van de school die de oor...

NOG Interview

Leerkrachten pikken het niet langer en komen in actie

Normal_leraar_po


Aan het inkomensverschil tussen leraren in het basisonderwijs en die in het voortgezet onderwijs moet een eind komen, vinden tienduizenden leerkrachten. Zij willen dat het ...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht