NOG Docenten nieuws

Logo_cnv_onderwijs

CNV Onderwijs tegen strafrechtelijke vervolging individuele docenten


Het strafrechtelijk vervolgen van leraren bij een ongeluk op of nabij de school zou niet moeten kunnen. De verantwoordelijk moet bij de school liggen en niet bij de individuele docent. Dat zegt Loek Schueler van de vakvereniging CNV Onderwijs. Dat meldt CNV Onderwijs.

Normal_gijs_van_hees_landscape

Student oordeelt streng over het digitale onderwijs


In een wereld waar apps en informatie bijna altijd en overal beschikbaar zijn, wordt ook van onderwijsinstellingen veel verwacht op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ict). Scholen voelen de hete adem van vernieuwing, innovatie en digitalisering daarom constant in hun nek. New Day at Work onderzocht wat studenten vinden van d...

Logo_zuyd_hogeschool_logo

Zuyd Hogeschool moet bezuinigen op docenten


De Limburgse onderwijsinstelling Zuyd Hogeschool is genoodzaakt bezuinigingen door te voeren op het personeel. Het aantal studenten op de scholen daalt, waardoor de instelling zorgwekkende financiële problemen kent. Dat heeft naar alle waarschijnlijkheid negatieve gevolgen voor het personeel. Dat meldt 1Limburg.

Normal_rekening_berekening_rekenmachine_calculatie

Winnaar Beste Rekenidee 2017 gekozen


De prijs voor het Beste Rekenidee 2017 in het mbo is voor dit jaar uitgereikt aan de Rotterdamse docent Reno Keiluhu van het Albeda College. Zijn rekenopdracht in de vorm van een vlog gooide hoge ogen bij de jury. Dat meldt de MBO Raad. 

Logo_inholland_hogeschool

Inholland schrapt lerarenopleidingen: studenten en docenten woedend


Studenten van Hogeschool Inholland in Amstelveen zijn boos dat op hun school de lerarenopleidingen verdwijnen. Ook docenten zijn het niet eens met het besluit en vrezen dat dit grote gevolgen heeft omtrent het lerarentekort. Dat meldt Het Parool.

Normal_digitaal

Studenten ontdekken grote beveiligingslekken in schoolomgeving UvA


De digitale schoolomgeving van de Universiteit van Amsterdam (UvA) bevat grote beveiligingsrisico’s. Dat zeggen twee studenten aan de UvA die voor hun studie onderzoek deden naar de beveiliging ervan. Dit meldt NU.nl.

Normal_stress_vrouw_laptop

Werkgevers behandelen burn-out werknemer te vaak nog als incident


Wanneer een werknemer van de trap valt, wordt de trap veiliger gemaakt. Maar wanneer een werknemer terugkeert na een burn-out, wordt vaak niets gedaan om een nieuwe burn-out te voorkomen. En dat is vreemd. Want een burn-out is ook een bedrijfsongeval, vindt 65 procent van de werknemers die zelf een burn-out heeft gehad. Dit blijkt uit onderzoek ...

Normal_schoolzwemmen__zwemles__zwemvaardigheid__kind__zwemmen

120 uur werkstraf geëist voor badmeesters en leraren na verdrinking meisje


Het Openbaar Ministerie eist 120 uur werkstraf tegen drie zwemleraren en twee basisschoolleerkrachten voor de verdrinking van een negenjarig Syrisch meisje tijdens de zwemles in september 2015. Het OM verwijt hen dood door schuld. Dit meldt NU.nl.

Normal_college_voor_toetsen_en_examens

7 juni: Congres & Carrousel Centrale Eindtoets


Op woensdagmiddag 7 juni 2017 vindt in Congrescentrum Utrecht Domstad het Congres & Carrousel Centrale Eindtoets plaats. Centraal hierin staat de nieuwe digitale adaptieve Centrale Eindtoets en alles wat draait om deze vernieuwing van de Centrale Eindtoets. Dit meldt het College voor Toetsen en Examens (CvTE).

Normal_leerling_docent_leerkracht

Maatschappelijk aanzien van leraar gedaald op de beroepenladder


Het maatschappelijk aanzien van de leraar in het basis- en het voortgezet onderwijs is achteruit gegaan, vooral in de laatste tien jaar. De leraar basisonderwijs heeft beduidend minder aanzien dan de collega’s in het voortgezet onderwijs. Dat verklaart wellicht hun lagere loon en de halvering van het aantal aanmeldingen bij de pabo. Dit meldt Ma...

Normal_matlha

Plannen: een vaardigheid voor nu en later


Wat herinnert u zich als u terugkijkt op uw middelbare schooltijd? Deze tijd is voor veel leerlingen een transitie van kind naar volwassenheid, ze hebben behoefte aan autonomie maar weten niet altijd hoe ze schoolwerk handig aan kunnen pakken. Daarbij zijn er naast het schoolwerk natuurlijk veel andere activiteiten waar leerlingen aandacht aan w...

Normal_images

Rage van fidget spinners goed voor leerlingen met adhd


Er is weer een nieuwe rage onder basisschoolleerlingen: fidget spinners. Het draaischijfje kan voor kinderen met concentratieproblemen een uitkomst zijn. Door het friemelen kunnen kinderen zich namelijk beter concentreren. Toch wordt het speelgoed op sommige scholen in de klas verboden. Dit melden RTL Nieuws en Dagblad van het Noorden.

Normal_woordenboek_nederlands

Beste Leraar Nederlands 2017 is Vlaamse Tamara Stojákovic


Lerares Tamara Stojákovic (31) is zaterdagochtend verkozen tot Beste Leraar Nederlands 2017 in het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits. Het publiek koos haar uit drie door de jury genomineerde docenten Nederlands. Het is de eerste keer dat de titel naar een Vlaamse docent gaat. Dit meldt NOS.

Normal_rss_entry-89104

PO in Actie wil excuses van Dekker en erkenning problemen in onderwijs


Het lerarencollectief PO in Actie eist in een open brief excuses van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs. De bewindsman heeft volgens de actiegroep 120.000 leraren geschoffeerd en moet zijn woorden terugnemen. Daarna moet hij de problemen waarmee het basisonderwijs kampt erkennen en door de sector aangedragen oplossingen aanvaarden: mee...

Normal_rss_entry-89184

Radar op de bres voor oudere werkloze


Radar gaat zich hard maken voor experimenten met een basisinkomen voor werkloze vijftigplussers. Het consumentenprogramma begint een petitie en belooft die bij voldoende handtekeningen aan te bieden aan alle politieke partijen. Dat zei presentatrice Antoinette Hertsenberg zondag in het tv-programma WNL op Zondag.

Normal_utrecht_science_park

Steun nodig voor eerbetoon aan Johanna Westerdijk


Van Johanna Westerdijk, de eerste vrouwelijke hoogleraar in ons land, wordt een bronzen beeld gemaakt. Om ervoor te zorgen dat het benodigde bedrag wordt verzameld om haar daadwerkelijk te kunnen eren, roept de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) mensen op om een donatie te doen. Dat meldt KNAW.

NOG Docenten Informatie

NOG Interview

Student oordeelt streng over het digitale onderwijs

Normal_gijs_van_hees_landscape


In een wereld waar apps en informatie bijna altijd en overal beschikbaar zijn, wordt ook van onderwijsinstellingen veel verwacht op het gebied van informatie- en communicat...

NOG Blog

Rouwen gaat als een slingerbeweging

Normal__cid_888553ef38194404a8d449cc604ad6fe_userpc

“Nooit vergeet ik die ene ochtend in de klas, aan de ogen van de meester kon je zien dat er iets was” is de eerste zin van het lied “Een leven duurt een levenslang” van Kinderen voor Kinderen (1997). “Ik zag de tranen in zijn ogen” gaat het verder.

NOG Topvacatures

NOG Video

NOG Springest

NOG Nieuwsoverzicht