Normal_netherlands-2230828_960_720

Flevoland is een bijzonder kinderboek rijker: 'Onder water' gaat over trots zijn op jezelf en op waar je vandaan komt. Het is gemaakt ter gelegenheid van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Gedeputeerde Michiel Rijsberman ontving onlangs het eerste boek in de FlevoMeer bibliotheek uit handen van twee van de makers. Alle Flevolandse leerlingen van groep 6 krijgen 'Onder water' cadeau. Dit meldt provincie Flevoland.

Het boekje is een samenwerking van jeugdtheatergezelschap BonteHond, FleCk (Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland) en Bibliotheek Netwerk Flevoland. Het verhaal is gebaseerd op de kindervoorstelling 'Onder water' van BonteHond. Deze voorstelling wordt op scholen gespeeld als onderdeel van de leerlijn Cultuureducatie.
 
Behalve het verhaal van de voorstelling, bevat het boekje leuke feiten en ‘Onder waterpoëzie’. Gedeputeerde Rijsberman: “Onder Water sluit mooi aan bij het verhaal van Flevoland en de ontwikkeling van de Flevolandse identiteit. Alle reden voor de provincie om hieraan bij te dragen. Het is een ontzettend mooi en leuk boekje geworden, ook voor volwassenen trouwens!”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids