Normal_lowlands_university

BIDDINGHUIZEN - Komend weekend stroomt het festivalterrein in Biddinghuizen weer vol met bezoekers voor A Campingflight to Lowlands Paradise. Lowlands biedt al sinds 1993 een uitgebreid progamma voor muziekliefhebbers, maar programmeert ook schrijvers, politici, cabaretiers en wetenschappers. Voor die laatsten biedt Lowlands University sinds 2005 een podium.

Dit jaar zal onder anderen Spinozaprijswinnaar Erik Verlinde zijn opwachting maken. Verlinde verricht baanbrekend onderzoek en denkwerk naar de belangrijkste kracht in het universum; de zwaartekracht.

Evolutiebioloog Nico van Straalen zal op de Lowlands University zijn licht laten schijnen op de oorsprong van onze herkomst. Ook topbestuurder en hoogleraar duurzaamheid Herman Wijffels, nanotechnoloog Albert van den Berg en wiskundige Lex Schrijver zullen het festivalpubliek een kijkje in hun wetenschappelijke keuken geven.

Eerder traden er prominente sprekers als Ruud Lubbers, Wubbo Ockels, Robbert Dijkgraaf, Pieter van Vollenhoven, Dick Swaab, Gerard ‘t Hooft en Frits Bolkestein op. Hoofdpartner van Lowlands University 2012 is De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink