lelystad special heroes zevenster sport

LELYSTAD - Wethouder Willem de Jager van de gemeente Lelystad was afgelopen maandag te gast bij de officiële start van het programma Special Heroes. Ter gelegenheid hiervan organiseerde Balans & Dans een dansles voor leerlingen van De Zevenster, een openbare school voor zeer moeilijk lerende kinderen (zmlk). Daarover bericht de website van de gemeente Lelystad.

Doel van Special Heroes is om leerlingen in het speciaal onderwijs te laten ervaren hoe prettig bewegen en sporten kan zijn.

Special Heroes Lelystad wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de provincie Flevoland, de gemeente Lelystad en Sportbedrijf Lelystad en door de inzet van het onderwijs.

Samen met de lokale projectleiders van Sportbedrijf Lelystad en Sportservice Flevoland stellen scholen een sportaanbod op maat samen. Dit aanbod bestaat uit lessen onder en na schooltijd (op school) en lessen bij sportverenigingen.

Alle lessen worden verzorgd door een trainer van een van de vele sportverenigingen in Lelystad. Doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres