Google maps, Flevoland, provincie Flevoland

LELYSTAD - Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat provincie Flevoland relatief de meeste werklozen kent. Tien procent van de beroepsbevolking kan geen baan vinden. Dat meldt SpitsNieuws.

Een van de redenen voor dit hoge percentage werklozen is de leeftijdsverdeling in de provincie. Flevoland kent relatief veel jongeren en vooral in deze groep is de werkloosheid hoog. Daarnaast kent Flevoland een substantieel aandeel laagopgeleiden. Van de 191.000 leden van de beroepsbevolking, is 23,4 procent laaggeschoold.

De Almeerse tak van hogeschool Windesheim maakt zich vooralsnog niet al te druk. De instelling bestaat nog niet zo lang en kent daardoor nog niet veel laatstejaars. Daarnaast maakt de hogeschool gebruik van zogenaamde comakerships, praktijkstages die zo optimaal mogelijk aansluiten bij de opleiding. "Wij zetten onze studenten met een diploma én een cv op de arbeidsmarkt. We beseffen dat we hier iets anders moeten bieden", aldus Frédéric Tonnon, communicatiemanager bij Windesheim.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem