NOG Onderwijsnieuws

Normal_academiegebouw_universiteit_groningen_rug

Studenten zijn het niet eens met protestregels RUG en beginnen petitie


De Groninger Studentenbond (GSb) wil dat de Rijksuniversiteit Groningen de regels rondom demonstreren stopzet. De RUG kwam met de aangescherpte protestregels na de bezetting van vorig jaar april. Deze werd redelijk hardhandig beëindigd. De GSb vindt dat de regels in strijd zijn met de vrijheid van meningsuiting. Dat meldt OOG TV.

Normal_diverse-warehouse-team-create-empowerment-confide-2023-11-27-05-18-40-utc

Studenten Fontys ICT helpen Politie Rotterdam met strijd tegen online misbruik


Voor de Politie Rotterdam is het niet mogelijk om in deze digitale samenleving stil te blijven staan. Daarom zijn ze de samenwerking aangegaan met Fontys ICT. Studenten en docenten werken tijdens deze samenwerking met elkaar aan projecten met een maatschappelijke impact. Dat meldt Fontys. 

Normal_rss_entry-425966

Vier UvA-betogers zitten volgens de politie nog wel even vast


Vier pro-Palestijnse betogers die werden gearresteerd in een tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van AT5.

Normal_wegwijs-nl-mondzorg-manal-harb

Nieuwe cursus moet buitenlandse tandartsen beter helpen met integreren


Om buitenlandse tandartsen te helpen beter en sneller te integreren in de mondzorg in Nederland begint de beroepsvereniging van tandartsen KNMT vanaf juni met een speciaal introductieprogramma voor deze doelgroep. Daarin leren de nieuwkomers alles over de Nederlandse manier van werken. Het gaat daarbij zowel om de samenwerking op de werkvloer me...

Normal_a-boy-on-the-grass-with-a-painted-smile-on-his-fee-2023-11-27-04-58-05-utc

Gratis kinderopvang in Zeeland werkt, maar proef stopt wel


Gratis kinderopvang, iedere euro die daarin geïnvesteerd wordt levert 1,50 euro tot 2 euro op.  Voor de ontwikkeling van kinderen en hun ouders is het ook goed. Dat blijkt uit onderzoeksrapporten naar de proef met gratis opvang in Zeeuws-Vlaanderen. Toch stopt deze proef in juli, want het geld is op. Dat meldt Omroep Zeeland.

Normal_onderwijs__school__basisschool__potlood

Basisschool waarschuwt ouders voor vervelende man bij school


Basisschool De Werft aan de Raaimoeren in Breda heeft maandagmiddag 6 mei ongewenst bezoek gekregen van een onbekende man. Hij heeft daarbij een leerlinge van de school lastiggevallen. Daarom heeft de school nu aan alle ouders en verzorgers van de leerlingen een waarschuwingsbericht verstuurd. Een andere leerling van deze school werd in april al...

Normal_psychotherapy-meeting-woman-support-group-manthera-2023-11-27-05-24-48-utc

Mentale gezondheid jongeren staat centraal in campagne 'Hey, het is oké'


De campagne 'Hey, het is oké' begint 20 mei. Het doel is om praten over beginnende mentale klachten normaler te maken voor jongeren van 16 tot 25 jaar. De campagne wordt georganiseerd door de overheid en loopt door tijdens de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid, van 3 juni tot en met 8 juni. Dat meldt De Gezonde School.

Normal_rss_entry-425956

UvA-betogers onrechtmatig opgepakt volgens advocaat Jebbink


De zeker 125 pro-Palestijnse betogers die zijn aangehouden in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam hadden niet opgepakt mogen worden. Dat meldt advocaat Willem Jebbink, die veel van de gearresteerden bijstaat.

Normal_geslaagd__6_

Spanning stijgt bij Sophianum in Gulpen want de examens zijn binnen


Scholieren van middelbare scholen in Nederland beginnen dinsdag 14 mei aan hun eindexamens. Een spannende tijd voor de leerlingen, maar ook voor examencoördinator Jos Gulpen. Hij merkt dat de spanning oploopt op zijn middelbare school Sophianum in Gulpen. Dat meldt L1.

Normal_pascal_cuijpers

Lerarentekort eigen schuld?


"Dat scholen minder hoge eisen stellen aan de persoon die voor de klas staat, is inherent aan deze tijd van arbeidskrapte. Je hoeft geen cv te sturen, een belletje is genoeg voor een gesprek. Bevalt dat ook maar enigszins, dan ben je aangenomen. De Pabo is niet zaligmakend meer en dat juich ik toe. Goede ouders kunnen vaak goede leerkrachten zij...

Normal_rss_entry-425907

Eerste mensen protestkamp UvA door de politie vrijgelaten


De eerste mensen die in de nacht van maandag op dinsdag werden gearresteerd in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

Normal_rss_entry-425909

UvA is eerlijk over de banden met Israëlische instellingen


De Universiteit van Amsterdam heeft bekendgemaakt welke samenwerkingen ze heeft met Israëlische instituten. Dat was een van de eisen van de demonstranten die de Roeterseilandcampus bezetten, tot de politie het protestkamp dinsdagochtend ontruimde.

Normal_aardrijkskunde

Ruim 4200 leerlingen gaan tijdens de GeoWeek op expeditie met aardrijkskunde


Van 13 t/m 24 mei vindt de GeoWeek plaats. Ruim 4200 leerlingen verspreid over het hele land gaan op expeditie met aardrijkskunde onder leiding van een GeoProfessional. Ze doen veldwerk, bezoeken een bedrijf of krijgen een gastles. Dat meldt de KNAG.

Normal_protest__staken__actie__demonstratie

Ouders en leerlingen voeren actie tegen sluiting van Heilige Gerardusschool


De Heilige Gerardusschool gaat sluiten. Leerlingen, ouders en de medezeggenschapsraad zijn daarover erg kwaad. Ze komen zelfs in actie tegen de aankomende sluiting. Dat meldt RTV Noord.

Normal_bright-bird-feeders-in-the-autumn-forest-2023-11-27-05-35-25-utc

Leerlingen speciaal onderwijs Kerkrade geven vogelhuisjes kleur


Het eikenbos langs de Domaniale Mijnstraat heeft meer kleur gekregen. Een groep van 24 leerlingen van St. Jan Baptist heeft namelijk in kader van het maatschappelijke project MatchMate Zuid ongeveer 16 kleurrijke vogelhuisjes gemaakt en opgehangen in het bos. Dat meldt de gemeente Kerkrade. 

Normal_rss_entry-425855

UvA krijgt bezoek van pro-Palestijnse demonstranten met tentenkamp


Pro-Palestijnse demonstranten hebben maandag tenten opgezet op het Roeterseiland bij de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hun belangrijkste eis is dat de universiteit alle banden met Israël verbreekt, zegt een van de organisatoren tegen een ANP-verslaggever ter plaatse.

NOG Blog

Lerarentekort eigen schuld?

Normal_pascal_cuijpers

"Dat scholen minder hoge eisen stellen aan de persoon die voor de klas staat, is inherent aan deze tijd van arbeidskrapte. Je hoeft geen cv te sturen, een belletje is genoeg voor een gesprek. Bevalt dat ook maar enigszins, dan ben je aangenomen. De Pabo is niet zaligmakend meer en dat juich ik toe. Goede ouders kunnen vaak goede leerkrachten zij...

NOG Ingezonden artikelen

NOG Ingezonden blogs

NOG Interview

Bomen planten op het schoolplein: ‘Trees for Schools is een cadeautje voor je school’

Normal_trees_for_schools_bronvermelding_beeld_trees_for_all


Mbo-studenten zijn vaak nog ondervertegenwoordigd in het klimaatdebat. Speciaal voor hen heeft stichting Trees for All het scholenprogramma Trees for Schools bedacht. Stude...

NOG Topvacatures

NOG Video