Normal_podcast_cover_spreekbeurt__3_

Wij zijn de Nationale Onderwijsgids en brengen dagelijks het meest actuele nieuws over werkelijk álles in de onderwijswereld: van kinderopvang tot voortgezet onderwijs en van mbo tot universiteiten.

Dat doen we natuurlijk met artikelen, maar nu ook met onze podcast: Spreekbeurt. In Spreekbeurt praten we met onderwijsdeskundigen, docenten, professoren, leerlingen én met ouders. Ons doel: een informeel en écht gesprek aangaan met iedereen die iets te zeggen heeft over het onderwijs. We schuwen geen onderwerpen en maken alles bespreekbaar. Denk aan onderwerpen als lerarentekorten, problemen in de kinderopvang, de dalende leesvaardigheid, maar ook aan suïcide onder kinderen en jongeren, thuiszitters en unieke onderwijsinitiatieven.

Alles is mogelijk, alles kan op tafel worden gegooid.

Vandaag gaan we in gesprek met Jozua Pentury, ofwel Jooz. Jooz staat bekend om zijn spoken word, hiphop creaties en muziek/theaterproductie. Een jaar geleden plaatste hij op YouTube een stuk van zijn debuutalbum 'Maluku Boeren Saus', genaamd 'Hoofdstuk 6 Molukse geschiedenis'. Dit filmpje ging meerdere keren viraal op sociale media, en niet zonder reden. Jooz haalt namelijk een gevoelig onderwerp aan in zijn spoken word.

Luister de podcast nu via Spotify!