Leerlingen speciaal onderwijs Kerkrade geven vogelhuisjes kleur

Het eikenbos langs de Domaniale Mijnstraat heeft meer kleur gekregen. Een groep van 24 leerlingen van St. Jan Baptist heeft namelijk in kader van het maatschappelijke project MatchMate Zuid ongeveer 16 kleurrijke vogelhuisjes gemaakt en opgehangen in het bos. Dat meldt de gemeente Kerkrade. 

St. Jan baptist is een school in Kerkrade voor Speciaal Onderwijs (SO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK). Het project MatchMate Zuid is een maatschappelijke stage voor jongeren. Dankzij dit project ontdekken kinderen hun talenten en doen ze tegelijkertijd iets voor een ander. Ze ontmoeten nieuwe mensen en maken onze samenleving sterker. Jan Baptist en de Gemeente Kerkrade werken hierin samen. Wethouder René van Drunen (Jeugdzorg): “Een waardevolle samenwerking waarin we elkaar helpen en veel van elkaar kunnen leren.”

Vogelhuisjes 

De leerlingen hebben op school met veel toewijding de vogelhuisjes gemaakt. Eind april hebben de kinderen hun kunstwerkjes opgehangen in het eikenbos. De collega’s van de buitendienst van de gemeente Kerkrade hielpen hierbij een handje.

Ook helpen we met dit project de natuur een handje. De vogelhuisjes maken het bos namelijk niet alleen kleurrijker, maar ze helpen ook nog eens bij het bestrijden van de eikenprocessierups op een natuurlijke manier. Dankzij de vogelhuisjes trekken we namelijk meer vogels naar het bos. En voor deze vogels staat de eikenprocessierups op het menu. De vogels eten de rupsen op, en helpen ons zo de eikenbomen tegen de processierupsen te beschermen en overlast door de rupsen te verminderen.

Door: Nationale Onderwijsgids