Ruim 4200 leerlingen gaan tijdens de GeoWeek op expeditie met aardrijkskunde

Van 13 t/m 24 mei vindt de GeoWeek plaats. Ruim 4200 leerlingen verspreid over het hele land gaan op expeditie met aardrijkskunde onder leiding van een GeoProfessional. Ze doen veldwerk, bezoeken een bedrijf of krijgen een gastles. Dat meldt de KNAG.

Voor leerlingen is het interessant buiten het klaslokaal aan de slag te gaan met aardrijkskunde. Bedrijven, instellingen en overheden zetten in de GeoWeek tal van activiteiten op het programma. Een greep uit het aanbod: grondboren op het schoolplein, landmeten in het park, de eigen woonwijk klimaatbestendig inrichten, chillplekken inspecteren, bodemdieren onderzoeken, een nieuw treinspoor aanleggen of als een dijkwachter een dijk inspecteren.

Geografie 

In de GeoWeek draait het om zélf doen, elke GeoExpeditie heeft een praktisch onderdeel. Zo ervaren leerlingen dat geografie direct raakt aan hun leefwereld. De GeoProfessionals staan te poppelen om hun vakgebied en de carrièremogelijkheden van het GeoWerkveld met de leerlingen te delen.

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) organiseert dit jaar voor de 18e keer de GeoWeek. De GeoWeek wordt financieel mogelijk gemaakt door Expertisenetwerk Bodem en Ondergrond (ENBO), Kadaster, KNAG, Leer Ons Water Kennen, Rijkswaterstaat en de Unie van Waterschappen.

Door: Nationale Onderwijsgids