NOG Examens nieuws

Normal_steoelen__leeg__examen__eindexamen__examenhal

Verdwenen docent is weer terecht


De docent Nederlands van het ROC Midden-Nederland die samen met tachtig examens foetsie bleek te zijn, is weer terecht. Hij heeft zelf contact opgenomen met de school. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Normal_examen__rekenen__rekentoets__leerlingen__eindexamen

'Docenten gaan tegen correctiemodel in bij nakijken eindexamens'


Sommige docenten hebben bepaalde antwoorden van eindexamens goed gerekend, terwijl het correctiemodel deze als fout beoordeelde. Ze willen hun leerlingen niet de dupe laten worden van de slechte kwaliteit van de examens. Dit meldt NOS.

Normal_maandoverzicht

Maandoverzicht van het belangrijkste onderwijsnieuws van juni


Benieuwd naar het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand? Lees dan ons nieuwste maandoverzicht. De redactie heeft een selectie gemaakt van de belangrijkste nieuwsfeiten, waaronder de wijdverbreide staking in het basisonderwijs, de wanhopige zoektocht naar een nieuwe docent en de teloorgang van het iPad-onderwijs.

Normal_frans__boek__lezen__taal

Ook herexamen Frans zorgt voor klachtenregen


Veel docenten klaagden dit jaar over het vwo-eindexamen Frans omdat er fouten in de antwoorden stonden. Bij de herexamens van deze week bleek dat niet anders te zijn. Er is zelfs sprake van meer fouten dan bij het examen in het eerste tijdvak. Dat meldt NOS.

Normal_examen_opgaven__compfight_

Scholieren doen vaker vrijwillig herexamen


Scholieren die een vak niet herkansen uit noodzaak, maar omdat zij een hoger cijfer willen halen op hun eindlijst. Het komt steeds vaker voor. Het lijkt er daarmee op dat de zesjescultuur aan populariteit verliest. Dat meldt het AD.

Normal_steoelen__leeg__examen__eindexamen__examenhal

Docent ROC en examenuitslagen zijn foetsie


Tachtig leerlingen van het ROC Midden-Nederland moeten hun examen overdoen omdat hun docent verdwenen is. De docent Nederlands blijkt samen met de examenresultaten onvindbaar. Dit meldt NU.nl.

Normal_examen__examens__eindexamen__blokken__examenhal__scholieren

Tweede Utrechtse school op rij pleegt examenfraude


Ook op de evangelische school de Passie in Utrecht is fraude gepleegd bij een eindexamen. Bij acht examenkandidaten heeft een docent de antwoorden op één vraag aangepast. Dit meldt de Volkskrant.

Normal_inspectie_van_het_onderwijs_logo_goed

Inspectie: signalen over vwo-examen Frans door CvTE correct afgehandeld


Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft de verschillende signalen van een docent over het vwo-examen Frans op een correcte wijze afgehandeld. Dit concludeert de inspectie na analyse van de door het CvTE ondernomen acties. Dit meldt de Onderwijsinspectie.

Normal_examen_tentamen_leerling

Vragen bij examen economie ongeldig verklaard vanwege fraude corrector


Op de particuliere school Instituut Blankestijn in Utrecht is fraude gepleegd bij het examen economie. Een corrector heeft eigenhandig aanpassingen gedaan aan antwoorden van examenkandidaten. De Onderwijsinspectie heeft een aantal vragen in het examen ongeldig verklaard. Dit meldt NU.nl.

Normal_pen45

Compensatie in normering eindexamen Frans vwo


Voor de normeringsterm voor het vwo-eindexamen Frans geldt een kleine compensatie. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft daartoe besloten vanwege enkele fouten in het antwoordmodel van docenten. Leerlingen die examen Frans deden, krijgen dus een iets hoger cijfer. Dat meldt NOS.

Normal_geslaagd__6_

Meer aandacht voor centrale examinering in het vmbo


Vandaag weten ruim 200.000 leerlingen die eindexamen hebben gedaan of ze hun diploma hebben gehaald. Afgelopen examenperiode heeft het College voor Toetsen en Examens (CvTE) meer aandacht gevraagd voor centrale examinering in het vmbo; over de praktijkexamens en de flexibele, digitale examens. Dat meldt het CvTE.

Normal_rss_entry-92348

Normering examen Nederlands vwo aangepast


De normering bij het nakijken van het vwo-examen Nederlands wordt aangepast. Dat heeft het College voor Toetsen en Examens besloten en maakt dat woensdag bekend, weet De Telegraaf.

Normal_rss_entry-92352

Spannende dag voor veel eindexamenkandidaten


Het is vandaag een zeer spannende dag voor veel scholieren. Ze krijgen te horen of ze voor hun eindexamen zijn geslaagd of niet.

Normal_normal_portretfoto-dekker

Staatssecretaris Dekker zet vmbo in het zonnetje op uitslagendag


Ruim 213.000 leerlingen zitten woensdag met spanning te wachten op het verlossende telefoontje of ze geslaagd zijn. Veel van de leerlingen hebben in grote gymzalen met alle leerlingen tegelijkertijd dezelfde vragen beantwoord. Maar leerlingen die beroepsgericht onderwijs volgen op het vmbo hebben ook praktijkexamens gemaakt voor beroepsgerichte ...

Normal_examen__rekenen__rekentoets__leerlingen__eindexamen

Examenfraude door docenten Zadkine College Rotterdam


Docenten van het ROC Zadkine in Rotterdam hebben gefraudeerd met mbo-tentamens van tientallen studenten. Ook is geknoeid met de aanwezigheidsregistratie van leerlingen. Dat blijkt uit onderzoek van omroep Rijnmond en de NOS, meldt de NOS.

Normal_schrijven_pen_papier

Handschrift examenleerlingen vaak niet goed leesbaar


Docenten hebben deze periode hun handen vol aan het nakijken van de eindexamens. Dat komt niet alleen omdat het een nauwkeurig werkje is, vooral de vaak slecht leesbare handschriften van leerlingen maken de klus behoorlijk tijdrovend. Dat meldt RTL Nieuws.

NOG Examenrooster

NOG Vind een cursus of training