NOG Examens nieuws

Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Zomerschool VMBO Maastricht van start


Sinds deze week zitten bijna driehonderd eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht weer in de schoolbanken. Ze volgen lessen op een speciale zomerschool als voorbereiding op de hersteltoetsen die ze moeten maken in de hoop alsnog hun diploma te kunnen halen. Dit meldt 1Limburg.

Normal_examen__rekenen__rekentoets__leerlingen__eindexamen

Onderwijsinspectie onderzocht chaos VMBO Maastricht al sinds 2016


De problemen bij VMBO Maastricht waren al jaren bekend bij het schoolbestuur en de Onderwijsinspectie. Nu blijkt dat de inspectie ook onderzoek deed en afspraken met scholenkoepel LVO had gemaakt om onder andere de vele lesuitval aan te pakken. Dit blijkt uit interne inspectiedocumenten die De Limburger heeft verkregen met een beroep op de Wet o...

Normal_geld__munten__centen

Reiskostenvergoeding voor examenleerlingen VMBO Maastricht


Het ministerie van onderwijs stelt een reiskostenvergoeding beschikbaar voor de gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht die naar het mbo gaan. Als zij in augustus beginnen aan de beroepsopleidende leerweg (bol) kunnen ze nog geen aanspraak maken op een ov-kaart. Andere mbo-studenten kunnen dat wel, omdat die hun vmbo-opleiding hebben afg...

Normal_examen__rekenen__rekentoets__leerlingen__eindexamen

Situatie VMBO Maastricht blijft chaotisch, ouders verliezen vertrouwen


Nog steeds zijn er grote onduidelijkheden voor leerlingen en ouders van VMBO Maastricht over wat er moet gebeuren om alsnog het diploma te halen. Dit blijkt uit een rondgang van Trouw langs betrokkenen, zo meldt de krant.

Logo_vergrootglas__inspectie__toezicht__controle

Commissieleden bekend die kwaliteit schoolexamens gaan onderzoeken


De leden van de commissie die de kwaliteit van de schoolexamens gaat onderzoeken zijn nu bekend. De onderzoekscommissie gaat in juli van start en zal eind november het eindrapport presenteren. Dit meldt de VO-raad.

Normal_rss_entry-143559

Eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht


41 leerlingen van VMBO Maastricht kunnen vandaag op school hun diploma ophalen. Ze krijgen woensdagmiddag een telefoontje wanneer ze daarvoor terechtkunnen, zei een woordvoerder van de school.

Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Weer andere plannen VMBO Maastricht: geen zomerschool deel leerlingen


Scholenkoepel LVO heeft bekend gemaakt dat het bij nader inzien voor een deel van de leerlingen van het VMBO Maastricht toch niet nodig is dat ze naar een speciale zomerschool gaan. De zomerschool is bedoeld om de leerlingen voor te bereiden op herkansingen van het schoolexamen opdat zij alsnog hun diploma kunnen halen. het LVO zegt nu dat voor ...

Normal_geslaagd_afgestudeerd_slagen_diploma

School geeft per ongeluk alle leerlingen cum laude diploma


Door een administratieve fout hebben zo'n 600 leerlingen van Het Assink lyceum in Haaksbergen een diploma ontvangen waarop onterecht staat dat ze cum laude geslaagd zijn. Dit meldt RTV Oost.

Normal_rss_entry-142535

VMBO Maastricht: toch niet iedereen hoeft maatschappijleer over te doen


De externe examencommissie van VMBO Maastricht is teruggekomen op haar beslissing dat alle eindexamenleerlingen maatschappijleer moeten overdoen. Uit een mail maandagavond aan ouders blijkt dat toch niet alle leerlingen dat vak moeten inhalen.

Normal_rss_entry-142115

Inhalen maatschappijleer VMBO roept onrust op


Advocaat Wouter Geertsen heeft vrijdag namens zo'n 130 ouders een brief geschreven aan de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs waarin hij om opheldering vraagt over het vak maatschappijleer. Alle eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht moeten dat vak overdoen. Volgens Geertsen roept deze verplichting veel irritatie en onrust bij ouders en le...

Normal_onderwijs_schoolbord_

Rijksauditdienst onderzoekt rol inspectie in examendrama VMBO Maastricht


De Auditdienst Rijk (ADR) gaat onderzoek doen naar de rol van de Inspectie van het Onderwijs in het examendrama op VMBO Maastricht. In 2016 zou de onderwijsinspectie al signalen hebben ontvangen van problemen. Dit meldt de Telegraaf.

Normal_rss_entry-142003

22 leerlingen VMBO Maastricht sowieso gezakt


Van de 354 leerlingen van het VMBO Maastricht is het doek voor 22 al gevallen. Zij zakten voor hun centrale eindexamen en hun achterstand is dusdanig, dat die niet meer de komende tijd via de schoolexamens kan worden ingehaald. Zij zullen het jaar over moeten doen.

Normal_rss_entry-142001

André Postema denkt niet aan opstappen


Voorzitter André Postema van het College van Bestuur van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO denkt niet aan opstappen. Dat laat hij donderdagmiddag via zijn woordvoerder weten. Medebestuurders van Postema trokken al wel hun conclusies. 

Normal_rss_entry-141981

Maastricht achter VMBO-bestuurder, ook minister stuurt hem nu niet weg


De druk op bestuursvoorzitter André Postema, van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO om op te stappen groeit. De gemeente Maastricht echter blijft pal achter hem staan. D66-onderwijswethouder Bert Jongen stelt, namens de gemeente Maastricht: "Een kapitein moet op zijn schip blijven als er schipbreuk wordt geleden.''

Normal_rss_entry-141957

Roep om vertrek VMBO-bestuurder zwelt aan


André Postema, de bestuursvoorzitter van VMBO Maastricht, moet weg. Dat vinden de meeste partijen in de Tweede Kamer, bleek donderdag tijdens een debat over het onderwijsdebacle. Postema’s partij, de PvdA, hield zich op de vlakte over zijn positie en kreeg om deze reden er ook hard van langs.

Normal_examen__rekenen__rekentoets__leerlingen__eindexamen

UvA-voorzitter Geert ten Dam leidt onderzoek naar kwaliteit schoolexamens


UvA-voorzitter Geert ten Dam gaat het onderzoek leiden naar de kwaliteit van de schoolexamens en de positie van het PTA (programma van toetsing en afsluiting) hierin. Aanleiding hiervoor is de situatie rond VMBO Maastricht, waar 354 eindexamens op 2 scholen ongeldig zijn verklaard, omdat de schoolonderzoeken niet in orde waren. Dit meldt de VO-r...

NOG Examenrooster

NOG Vind een cursus of training