Basisschool waarschuwt ouders voor vervelende man bij school

Basisschool De Werft aan de Raaimoeren in Breda heeft maandagmiddag 6 mei ongewenst bezoek gekregen van een onbekende man. Hij heeft daarbij een leerlinge van de school lastiggevallen. Daarom heeft de school nu aan alle ouders en verzorgers van de leerlingen een waarschuwingsbericht verstuurd. Een andere leerling van deze school werd in april al lastiggevallen door een man. De politie vermoedt dat het om dezelfde persoon gaat. Dat meldt Omroep Brabant.

Maandag 6 mei rond half twee benaderde de man het meisje op het schoolplein. Het meisje vertelde aan de politie dat de man aan haar had gevraagd of ze met hem meeging, naar zijn huis. De school werd door het meisje zelf meteen op de hoogte gebracht.

Niet op het schoolplein, maar in de omgeving 

De school geeft aan dat de man niet op het schoolplein stond en dat het incident in de omgeving van de school heeft plaatsgevonden.

'Wees alert'

In het bericht dat aan de ouders en verzorgers is verstuurd staat dat er voor de meivakantie al een bericht is uitgegeven over een incident waarbij een leerling op een vervelende manier werd aangesproken door een onbekende man. “Nu is er weer een leerling op weg naar school aangesproken.” De school verzoekt de ouders ook alert te zijn en het aan te geven als een kind zo’n zelfde ervaring heeft meegemaakt.

Volgens de politie zou het gaan om een man van tussen de 30 en 40 jaar oud met zwart haar. Op het moment van de ontmoeting met het meisje droeg hij een zwarte spijkerbroek.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk