Studenten Fontys ICT helpen Politie Rotterdam met strijd tegen online misbruik

Voor de Politie Rotterdam is het niet mogelijk om in deze digitale samenleving stil te blijven staan. Daarom zijn ze de samenwerking aangegaan met Fontys ICT. Studenten en docenten werken tijdens deze samenwerking met elkaar aan projecten met een maatschappelijke impact. Dat meldt Fontys. 

Docent onderzoeker bij Fontys ICT, Leon van Bokhorst, kwam twee jaar geleden in contact met de politie tijdens een minor van de Open Learning opleiding. “Wij zijn namelijk altijd op zoek naar bedrijven die opdrachten en stages aan onze studenten willen aanbieden.”  Daar kwam dan weer een onderzoeksvraag uit waar de studenten mee aan de slag gingen. Studenten voelen de zwaarte die deze vraag met zich meebrengt. “Bij de afdeling Zeden doen ze allemaal betekenisvol werk en iedereen is daar erg trots op.”

Tools 

De studenten van Fontys ICT helpen de afdeling Zeden bij het maken en ontwikkelen van tools die ze daar goed kunnen gebruiken. Het project met de studenten is een langlopend project zonder vastgestelde einddatum.

Samenwerking 

De samenwerking tussen de studenten en het werkveld is ontzettend belangrijk. Beide groepen leren heel veel van elkaar. Studenten kunnen veel leren van de communicatie met het werkveld en ook wordt er domein-technische kennis uitgewisseld. Voor de studenten is het werken op de afdeling Zeden erg uitdagend, maar ook lastig. Het werk mag namelijk niet stil komen te liggen.

Sandra Verhoeven, partner coördinator bij Fontys ICT, is torst op de samenwerking. “Samen met studenten, docenten, onderzoekers en het werkveld willen we een bijdrage leveren aan de maatschappij.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk