Normal_baby__opvang__chinees__meisje__tijgeren__kruipen

Brancheorganisatie Kinderopvang heeft besloten niet langer deel te nemen aan het overleg met het ministerie van sociale zaken. Aanleiding voor het besluit zijn de uitspraken die staatssecretaris Van Ark deed over de beroepskracht-kindratio (bkr). Dit melden Brancheorganisatie Kinderopvang en Kinderopvangtotaal.

Op de website meldt de brancheorganisatie dat ze deze stap niet licht hebben genomen maar dat ze nu geen andere keuze konden maken. De organisatie is al langer ontevreden over het ministerie. De druppel was echter de recente uitspraken van staatssecretaris Van Ark over de bkr. De antwoorden die Van Ark gaf op Kamervragen liggen volgens de organisatie "mijlenver af van de praktijk". Zo stuit het de brancheorganisatie tegen de borst dat Van Ark het de verantwoordelijkheid van de sector zelf acht om voor voldoende gekwalificeerd personeel te zorgen terwijl de sector aan alle kanten belemmerd wordt door regelingen van de overheid.

De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en belangenvereniging BOinK voor ouders zijn vooraf op de hoogte gesteld van het besluit van de Brancheorganisatie om zich terug te trekken uit het overleg. Beide organisaties begrijpen het besluit maar kiezen er voor zelf nog wel in gesprek te blijven met het ministerie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids