Normal_kinderopvang345

Op 17 september organiseert het Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) het wetenschapscongres Kwaliteit Kinderopvang. Het congres is bedoeld voor ondernemers, managers en beleidsmakers uit de kinderopvangsector. Thema's die aan bod komen zijn kwaliteitskaders en hun wetenschappelijke onderbouwing en Nederlandse ontwikkelingen. Adviseur en dagvoorzitter tijdens het congres is Ruben Fukkink, hoogleraar Pedagogiek. Dat meldt Logacom.

Het ochtenddeel is Engelstalig. Nora Milotay van de Europese Commissie gaat in op het European Quality Framework (EQF). Arianna Lazzari, van de universiteit van Bologna en expert in voorschoolse educatie, spreekt over de Europese review van wetenschappelijke bewijzen van kwaliteit. Verder vertelt Michel Vandenbroeck, voorzitter van Vernieuwing in de Basisvoorziening voor Jonge Kinderen, over het project MeMoQ: Meten en Monitoren van de kwaliteit van de Vlaamse kinderopvang en het daarvoor ontwikkelde pedagogisch raamwerk.

In de middag komen Nederlandse onderwerpen aan bod, zoals de uitkomsten van de onderzoeken van Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek (NCKO) en de Nederlandse Kwaliteitsvisie die in november 2014 is uitgebracht door een onafhankelijke commissie. Het congres wordt afgesloten met onderzoek en discussie over resultaten met betrekking tot babyopvang en reflectie van de pedagogisch medewerker.

Per organisatie kunnen maximaal twee deelnemers zich aanmelden. De toegangsprijs is 99 euro per persoon. Meer informatie over het congres en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op wetenschapscongresbkk.nl.

© Nationale Onderwijsgids