Normal_kinderopvang_peuter

Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) stopt per 31 december 2019 in de huidige vorm. Dan loopt de subsidieperiode af die BKK heeft ontvangen voor het uitvoeren van verschillende activiteitenprogramma’s met als doel de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren. Dit meldt Stichting BKK.

Stichting BKK is in 2008 gestart als een onafhankelijke stichting, die een subsidieregeling van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid voor een kwaliteitsimpuls in de kinderopvang uitvoerde. BKK heeft in totaal drie activiteitenprogramma’s uitgevoerd, twee van elk 4 jaar en één voor de periode 2018/2019.
 
Omdat het ministerie had aangegeven na 2019 niet opnieuw een activiteitenprogramma te willen subsidiëren en BKK geen eigen inkomsten heeft, betekent dit concreet dat BKK in haar huidige vorm stopt bij het aflopen van deze subsidieperiode.
 

Nieuw expertisecentrum

Vanuit het BKK is echter een nieuw initiatief ontstaan: ‘Expertisecentrum Pedagogische Kwaliteit Kinderopvang’. Gebleken is dat de sector vooral behoefte heeft aan een onafhankelijke autoriteit en daarnaast aan een kennisbasis met aandacht voor de vertaling van wetenschappelijke inzichten naar de praktijk. Hiervoor is onder andere een startsubsidie aangevraagd bij het ministerie van sociale zaken. Hierover is momenteel nog geen uitsluitsel.
 
Door: Nationale Onderwijsgids