Normal_kinderopvang453

Stichting Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) heeft de opzet van het Pedagogisch curriculum bekend gemaakt tijdens het Wetenschapscongres. Het curriculum is ingedeeld volgens de vier ontwikkeldoelen in de Wet Kinderopvang. Naar verwachting verschijnt het definitieve curriculum in het eerste kwartaal van 2017. Dat meldt Kinderopvangtotaal.

De vier ontwikkeldoelen waarmee de indeling van het curriculum is bepaald zijn: het bieden ven emotionele en fysieke veiligheid, gelegenheid bieden tot het ontwikkelen van persoonlijke competenties, gelegenheid bieden tot het ontwikkelen van sociale competenties en tot slotoverdracht van normen en waarden.

In eerdere stadia van het uitwerken van het curriculum voerde BKK een raadpleging uit. Hieruit bleek dat er ruimte gemaakt moest worden voor aanbod (ruimte, houding pedagogisch medewerkers) en activiteiten, waarbij de benodigde ervaringen voor jonge kinderen de basis zijn.

De stichting werkt in overleg met en in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de totstandkoming van een curriculum voor de kinderopvang. In 2017 moet het curriculum klaar zijn. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids