Normal_kov__opvang__bedjes__slapen__kinderen__kinderopvang__kinderbed__ledikant

Vanaf 1 januari worden de eisen in de kinderopvang aangescherpt. Kinderopvangorganisaties zien dat vooral de nieuwe regel voor de opvang van baby’s zorgt voor meer kosten. De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang is bang dat nieuwe opvangorganisaties ervoor kiezen om kinderen onder de twee jaar te weigeren. Dit meldt Trouw.

Vanaf 1 januari moet er één pedagogisch medewerker aanwezig zijn per drie baby's. Nu is dat nog per 4 baby’s. Dat betekent voor kinderopvangorganisaties een keuze uit twee kwaden: of meer personeel aantrekken of minder baby’s opvangen. Beide maatregelen maken de opvang van baby’s duurder. De extra kosten worden gedeeltelijk gecompenseerd door een verhoging van de kinderopvangtoeslag voor ouders met een lager inkomen. Daardoor verwacht men niet dat ouders zullen wegblijven. 
 
Sharon Gesthuizen, voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, is bang dat nieuwe kinderopvangcentra kinderen onder de twee jaar zullen weigeren. Zij krijgen extra geld om de nieuwe eisen in te voeren, maar kampen dan niet met de extra kosten voor de opvang van baby’s. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids