Logo_23b05ec8-e67a-4a00-82b7-f86671c9aa98

Op dinsdag 20 november vindt in de Doelen te Rotterdam de eerste editie plaats van Pabo Leest!, hét nieuwe symposium speciaal voor pabo-studenten. Onder het thema 'De tijd van je lezen!' volgen de studenten lezingen en workshops van onder meer kinderboekenschrijver Jaap Robben en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. Dit meldt Stichting Lezen.

Pabo Leest!

Met het stimuleren van (voor)leesplezier kan niet vroeg genoeg begonnen worden. Met het evenement Pabo Leest! willen Stichting Lezen en Passionate Bulkboek de basisschoolleerkrachten van morgen inspireren en een handreiking bieden om hun leeslessen tijdens én na hun stages zo interessant mogelijk in te vullen.
 

Programma

Gedurende de dag volgen de studenten diverse lezingen en workshops waarin zij ideeën aangereikt krijgen om in hun lessen toe te passen. Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, kinderboekenschrijvers Jaap Robben en Edward van de Vendel, stadsdichter Rotterdam Derek Otte en kinderboekenillustrator Martijn van der Linden zullen sessies verzorgen. Verder zijn kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen ook bij het symposium aanwezig. Uit het educatieve werkveld staat onder meer poëziedocent Jos van Hest op het programma.
 

Kaartverkoop

Kaarten voor dit nieuwe educatieve evenement zijn verkrijgbaar op paboleest.nl en kosten slechts 25 euro (incl. btw). Studenten kunnen zowel individueel als met de hele klas aan het programma deelnemen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids