Nederlandse militair raakt gewond tijdens oefening parachutespringen in België

Een oefening van het Nederlandse leger in België ging donderdag 25 april helemaal mis. Een parachutist raakte gewond op het vliegveld van Schaffen bij Diest. Nederlandse strijdkrachten trainen nog vaak op dit vliegveld. Dat meldt de Gelderlander.

Rond het middaguur waren de parachutisten bezig met een springoefening. Daarbij raakte twee militairen met hun parachutes in elkaar verwikkeld. Vervolgens kwamen ze in rap tempo naar beneden. Een van de militairen raakte licht gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De andere militair had geen schrammetje.

Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel wil dat er goed gekeken wordt naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. “Tijdens parachutesprongen is er altijd een kans aanwezig dat het misgaat, maar dat moet zoveel mogelijk voorkomen worden”, zegt vakbondsvoorzitter Jean Debie.

Meerdere gewonden tijdens oefeningen 

Tijdens oefeningen in het buitenland vielen de afgelopen maanden al meerdere gewonden en een dode. De Nederlandse strijdkrachten springen sinds kort met een nieuw type parachute, maar of de ongelukken daarmee te maken hebben is onbekend.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk