Vidius Studentenunie helpt verenigingen met creëren van een fijn studentenleven

Vidius Studentenunie is de belangenbehartiger voor studenten uit Utrecht. Zij willen studentenverenigingen gaan helpen bij de verbetering van sociale veiligheid. Volgens Vidius is dat nodig, zeker als je kijkt naar de recente gebeurtenissen bij USC. Daar gingen afgelopen tijd verschillende bangalijsten rond. Dat meldt RTV Utrecht.

De unie wil studentenverenigingen met een ondersteuningspakket helpen om een verandering op weg te helpen. Cursussen en trainingen worden aan de studenten aangeboden om hun gedrag bespreekbaar te maken. De studenten die op de bangalijst stonden ervaren daar veel negatieve gevolgen van. Dat sluit niet aan op een veilig studentenleven, aldus Vidius.

Studentenwelzijn 

In 2021 stelde Vidius een intentieverklaring op voor een beter studentenwelzijn. Maar er is meer nodig voor een veilig studentenleven. De bangalijsten worden nog altijd veel rondgestuurd via de app Telegram. Het Utrechtsch Studenten Corps (USC) heeft de betrokken leden voor 1,5 jaar geschorst.

Veiligheid binnen het studentencorps 

USC heeft inmiddels zelf ook een commissie in het leven geroepen die gaat kijken naar hoe ze de veiligheid binnen het corps kunnen verbeteren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk