Trainingen netcentrisch werken op Saba en Sint-Eustatius

Bonaire, Sint-Eustatius en Saba sluiten zich aan op onze Landelijke Voorziening Crisisbeheersing (LVCb). Daarom krijgen de nieuwe informatiemanagers een training in netcentrische werkwijze En ze gaan leren hoe ze het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS) moeten gebruiken. Jeroen Steijsiger (adviseur Netcentrisch werken) was, samen met iemand van het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC), verantwoordelijk voor de trainingen. Dat meldt het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid.

Steijsiger legt uit dat ze normaal gesproken pas trainen als eerst alles op papier is uitgelegd. Nu ging dat net even anders. Al doende leert men, dus de nieuwelingen onderzochten samen met lokale collega’s hoe belangrijk een netcentrische werkwijze is.

LVCb is erg belangrijk 

Met de oefeningen zien de informatiemanagers op de eilanden direct hoe belangrijk de LVCb is. Netcentrisch werken wordt de komende tijd nog verder worden uitgerold op de BES-eilanden. Daarna komt er een volgende operationele uitwerking. De eilanden zijn meteen klaar, omdat de informatiemanagers al weten hoe ze netcentrisch samen moeten werken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk