Onduidelijk of Derksen en Van der Gijp e-learning hebben gemaakt

Talpa wil niet zeggen of Johan Derksen en René van der Gijp de verplichte onlinetraining over respectvol samenwerken hebben gemaakt. Een woordvoerster herhaalt dat zij "geen individuele uitkomsten" delen over de e-learning. Derksen en Van der Gijp hebben in het programma Vandaag Inside meerdere keren aangegeven dat ze niet van plan zijn de cursus te doen. Volgens politiek verslaggever Merel Ek moesten medewerkers van Talpa de e-learning uiterlijk 12 april hebben gedaan.

Medewerkers die de training niet "binnen de gestelde termijn" hebben voltooid worden daar door Talpa op aangesproken. Wat dat precies inhoudt, wil de zegsvrouw niet ophelderen: "Talpa Network vindt het belangrijk dat alle collega's de e-learning doorlopen, en we zetten ons actief in om dit te bevorderen. Dat doen we onder andere door actief te helpen herinneren, te monitoren en het gesprek aan te gaan."

Frans Klein en John de Mol

Talpa bevestigde eerder wel dat directeur televisie Frans Klein en Talpa-baas John de Mol de training hadden gedaan. "Verder delen wij geen individuele uitkomsten over de e-learning", zei de woordvoerster toen ook al. "Vanuit het Mediapact worden cijfers eind juni gedeeld en de uitrol binnen Talpa Network gaat goed."

Misstanden bij The Voice of Holland 

De training werd opgezet nadat de misstanden achter de schermen van The Voice of Holland aan het licht waren gekomen. Later kwamen ook verhalen over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door en NOS Sport naar buiten. Onder meer RTL, Talpa Network en de NPO zijn aangesloten bij het Mediapact.

Door: ANP