Derksen en Van der Gijp willen niet meewerken aan gedragscursus

De gedragscursus tegen grensoverschrijdend gedrag, die verplicht is voor werknemers bij RTL, Talpa en de NPO, is blijkbaar niet voor Johan Derksen en René van der Gijp. De twee herhaalden woensdagavond 27 maart bij Vandaag Inside dat ze de cursus niet gingen volgen. Dat meldt Metro.

Advocaat Job Knoester gaf eerder aan tafel bij Vandaag Inside al aan dat hij de training al had gehad. Derksen moest er toen niets van hebben en vond het allemaal maar onzin.

'Ik doe al veertig jaar aan grensoverschrijdend gedrag' 

Ook Van der Gijp is niet van plan om de cursus te volgen. In het programma zei hij dat hij al veertig jaar aan grensoverschrijdend gedrag doet en dat hij niet van plan was om daar dan mee te stoppen.

Alle collega’s van Talpa, waar ook Vandaag Inside onder valt, moeten de cursus volgen. Daarbij maakt het niet uit welke functie je hebt of welk contract je hebt. Een woordvoerder van Talpa liet weten dat het belangrijk is dat iedereen de training doorloopt. “We helpen mensen eraan herinneren, we monitoren en we gaan het gesprek aan met medewerkers die de cursus niet zien zitten”, aldus Talpa.

Voor 12 april 

Derksen zegt zelf nog geen enkele uitnodiging voor de cursus te hebben ontvangen. Maar de training moet voor 12 april gemaakt zijn, dat maakte politiek verslaggever dinsdag 26 maart bekend.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk