Gedragscursus is volgens Talpa ook verplicht voor Johan Derksen

Johan Derksen moet de verplichte onlinecursus over respectvol samenwerken gewoon maken. Zijn werkgever Talpa wil als een van de initiatiefnemers dat "alle collega's, ongeacht contractvorm en functie, de e-learning volgen", laat een woordvoerster weten.

"Het is belangrijk voor ons dat iedereen binnen ons netwerk deze training doorloopt, en we zetten ons actief in om dit te bevorderen", vervolgt de woordvoerster. "Dat doen we onder andere door actief te helpen herinneren, te monitoren en het gesprek aan te gaan."

Niet van plan om de cursus te doen 

Derksen zei dinsdagavond in de SBS6-talkshow Vandaag Inside dat hij niet van plan was de cursus te doen, nadat gast Job Knoester vertelde dat hij de e-learning wel heeft gedaan. Derksen beweerde dat hij er nog geen uitnodiging voor heeft gekregen en noemde het "onzin" en "gelul". "Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet."

Ook Wilfred Genee en René van der Gijp lieten blijken dat ze de cursus nog niet hebben gedaan. Het VI-trio heeft daar nog wel even tijd voor. Politiek verslaggever Merel Ek stelde dinsdag in de uitzending dat de training voor 12 april moet zijn gemaakt.

Mediapact Respectvol Samenwerken 

De cursus is een initiatief van het Mediapact Respectvol Samenwerken, een samenwerking tussen verschillende partijen die is opgericht na misstanden bij The Voice of Holland. De cursus heeft als doel ongewenst gedrag in Hilversum tegen te gaan. Onder meer medewerkers van NPO, RTL en Talpa moeten de e-learning voltooien.

Door: ANP