Normal_ict__digitaal

Digitalisering is in bijna elk aspect van de samenleving doorgedrongen. De veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de Vereniging van Universiteiten, willen samen via het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving oplossingen vinden voor de maatschappelijke uitdagingen van digitalisering. Dit meldt de VSNU.

Het doel van het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving is om Nederland een internationaal leidende toppositie te geven op het gebied van mensgerichte informatietechnologie en om oplossingen te vinden voor wereldwijde uitdagingen. Het programma is gericht op zeven thema’s: Citizenship & Democracy, Responsible Data Science, Health & Well-Being, Learning & Education, Work & Organisations, Digital Cities & Communities en Safety & Security.
 
Op 27 november vindt de Digital Society Conference plaats, waarin de universiteiten samen met kennisorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid aan de slag willen gaan met deze uitdagingen om zo te investeren in vernieuwend onderzoek voor een betere digitale samenleving.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids