Pieter Duisenberg herbenoemd als voorzitter Vereniging van Universiteiten
Op vrijdag 4 juni is Pieter Duisenberg door de Nederlandse universiteiten unaniem herbenoemd als voorzitter van de Vereniging van Universiteiten. Door de herbenoeming is Pieter Duisenberg tot 1 oktober 2025 voorzitter. Dit meldt de VSNU.
Anton Pijpers, bestuurslid van de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en voorzitter van de Universiteit Utrecht: “Pieter heeft zich de afgelopen jaren onvermoeibaar ingezet voor de universiteiten. De Nederlandse universiteiten zijn ervan overtuigd dat hij ook de komende vier jaar een grote bijdrage kan leveren aan onze sector. We waarderen de energie van Pieter en hebben het volste vertrouwen in hem als voorzitter”. 
 
Pieter Duisenberg: “Ik heb erg veel zin en energie om ook de komende jaren te blijven ijveren voor de universiteiten en hun streven om bij te dragen aan oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen rond bijvoorbeeld klimaat, voedsel, gezondheid, technologieën en inclusiviteit. Onderwijs, onderzoek en impact van wereldniveau is de ambitie. Ruimte voor ieders talent en een lagere werkdruk zijn hiervoor cruciaal, evenals voldoende investeringen in wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. De universiteiten gaan graag met het nieuwe kabinet het gesprek aan om de ontoereikende bekostiging die het PwC rapport onlangs vaststelde, te corrigeren en te bewegen richting de 3 procent BBP in R&D investeringen - een niveau dat vergelijkbare landen als Duitsland en Denemarken al voorbij zijn.’’
 
Door: Nationale Onderwijsgids