SBB verbetert Stagemarkt.nl voor mbo-studenten

Stagemarkt.nl is vernieuwd. De website van SBB is gericht op mbo-studenten die een stage (bol) of leerbaan (bbl) zoeken. Dankzij een aantal veranderingen kunnen mbo-studenten nog beter een erkend leerbedrijf dat bij hem of haar past. Dit meldt SBB.

Op Stagemarkt.nl staan alle stages en leerbanen van erkende leerbedrijven voor mbo-studenten. Het doel is om te zorgen voor een goede match tussen degene die stage zoekt en het leerbedrijf. Jaarlijks zoeken ruim 1 miljoen mbo-studenten een stage of leerbaan via Stagemarkt.nl. 
 

Sollicitatietips

Naast een actueel aanbod van stages en leerbanen kunnen mbo-studenten handige tips vinden om een cv te maken, een sollicitatiebrief te schrijven, te solliciteren via internet en het sollicitatiegesprek te voeren. 
 

Verbeterpunten

Op veel punten is Stagemarkt.nl verbeterd. Zo kan de student filters gebruiken waarmee hij of zij specifieker kan zoeken naar een bepaalde stageplaats. Ook zijn de tabbladen  ‘Stages en leerbanen’ en ‘Leerbedrijfregister’ toegevoegd. Lukt het de student niet om een stage of leerbaan te vinden, dan kan hij of zij chatten met de Servicedesk van SBB.
 
Door: Nationale Onderwijsgids