EuroParcs en SBB tekenen samenwerkingsovereenkomst

Om de kwaliteit van stagebegeleiding naar een hoger niveau te brengen hebben EuroParcs en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een overeenkomst getekend. De komende 3 jaar zullen door middel van audits en trainingen tientallen praktijkopleiders bij EuroParcs worden opgeleid door SBB. Dat meldt EuroParcs. 

Op de hoofdkantoren en de vakantieparken van EuroParcs zijn jaarlijks zo’n 200 stagiairs actief van studierichtingen als Leisure & Hospitality, Travel & Hospitality en Facility management. Om deze jonge enthousiaste studenten goed te begeleiden bij hun leerproces in de recreatiebranche, zijn goed getrainde praktijkopleiders nodig. Daarvoor hebben SBB en EuroParcs een begeleidings- en trainingsprogramma opgesteld. 

Stagiairs 

EuroParcs' directeur HR Floor Boswinkel en SBB unitmanager Voedsel Groen & Gastvrijheid (VGG) Jan Willem Mans tekenden een overeenkomst met een looptijd van 3 jaar. Dit voorjaar al zullen de eerste 40 praktijkopleiders een 2-daagse training volgen om de nieuwe stagiairs van dit seizoen goed te kunnen ondersteunen. Floor Boswinkel: "Vanuit EuroParcs vinden we het belangrijk om stagiairs goed te begeleiden. Niet alleen om deze jonge mensen te helpen bij het leren van een vak, zij zijn tenslotte ook ambassadeurs en mogelijke nieuwe medewerkers van EuroParcs. We groeien snel en hebben dan ook veel vacatures op onze website en als we die kunnen invullen met enthousiaste voormalige stagiairs, dan is dat natuurlijk een hele mooie win-winsituatie."

Praktijkopleiding 

Jan Willem Mans, unitmanager VGG (voedsel groen & gastvrijheid) van SBB: "Op deze wijze kunnen we studenten de beste praktijkopleiding geven met uitzicht op een baan en EuroParcs laten beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben. We zijn heel blij met deze samenwerking en de kwaliteitsimpuls voor het leren in de praktijk." Floor Boswinkel: "De opleidingen waarmee wordt samengewerkt waarderen deze werkwijze en weten ons iedere keer opnieuw te vinden wanneer zij samen met de student op zoek gaan naar een leuke en leerzame stageplek. Door de verbreding van de samenwerking met SBB op het vlak van praktijkopleiding, zullen we dit proces zonder twijfel naar een nog hoger niveau tillen."

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: EuroParcs