Normal_voorlezen__kinderboek__lezen

Op donderdag 20 september aanstaande wordt er een inspiratiedag georganiseerd ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van leesbevorderingsprogramma BoekStart. Op deze dag wordt stilgestaan bij wat er in deze tien jaar is bereikt en wordt vooruitgekeken naar de toekomst. Dit meldt Stichting Lezen.

De inspiratiedag bestaat uit een ochtendprogramma en een middagprogramma. In het ochtendprogramma ‘Opbrengstconferentie Effectiever werken met de Bibliotheek op school-primair onderwijs’ presenteren bibliotheken en basisscholen die hebben deelgenomen aan de intensieve stimuleringsregeling Bibliotheek op school-primair onderwijs de opbrengsten daarvan, rondom de thema’s leescultuur, het gebruik van de Monitor en ouderbetrokkenheid. Het programma is bedoeld voor de deelnemers intensieve stimuleringsregeling met hun leescoördinatoren, met daarnaast ook geïnteresseerde (voor) leesconsulenten, leerkrachten onderwijsspecialisten en (school)directies.
 
Het middagprogramma Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school wordt gepresenteerd door Monique Hagen en is bedoeld voor bibliotheekmedewerkers die betrokken zijn bij BoekStart en de Bibliotheek op school (voor)leesconsulenten, onderwijsspecialisten, educatiemanagers en -medewerkers) en landelijke BoekStart- en de Bibliotheek op schoolcoördinatoren.
 
De inspiratiedag vindt plaats op donderdag 20 september van 10.30 tot en met 17.00 uur in de RAI in Amsterdam. Meer informatie is te vinden via Stichting Lezen.
 
BoekStart voor baby’s bestaat dit jaar 10 jaar en bereikt samen met de Bibliotheek op school meer dan 900.000 kinderen. BoekStart is een leesbevorderingsprogramma, ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek, om ouders te stimuleren om vroeg met voorlezen te beginnen. Wanneer hun baby 3 maanden kunnen ouders een BoekStartkoffertje ophalen bij de bibliotheek. Hierin zitten twee babyboekjes, informatie over voorlezen en voorleestips. In 2017 zijn er meer dan 60.000 koffertjes met 120.000 babyboekjes in de bibliotheek opgehaald.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids