Normal_jj

Op 5 juni vindt de Dag van de Jonge Jury 2019 plaats. In TivoliVredenburg te Utrecht wordt onder andere de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt aan het beste boek volgens leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Dit meldt Stichting Lezen.

Ook dit schooljaar werden leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uitgedaagd om één of meerdere Leestips te lezen. De Leestips werden in december aangedragen door de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 1 mei stemden ruim zestienduizend jongeren op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2018. De drie boeken met de meeste stemmen die kans maken op de Prijs van de Jonge Jury 2019 zijn:
 
Fright Night – Maren Stoffels
Snitch – Margje Woodrow
Wild – Mel Wallis de Vries
 
In het ochtendprogramma wordt bovendien de Jonge Jury Debuutprijs uitgereikt aan het debuut waar het meest op is gestemd. De kanshebbers zijn Één waarheid (Nadine Swagerman), Heerestraat & Rozenlaan (Carlie van Tongeren) en Over wezenloze zielen (Merel De Keyzer). Naast het bijwonen van de prijsuitreikingen ontmoeten de leerlingen hun favoriete auteurs, volgen zij workshops en is er een uitgebreid gangenprogramma. Optredens worden verzorgd door zanger Jeronimo, dansgroep Furious Flow en Vinchenzo.
 
De Jonge Jury is een project van Stichting Lezen en wordt uitgevoerd door Passionate Bulkboek.
 
Door: Nationale Onderwijsgids