Normal_kind_lezen_leren_boek

Ook dit jaar biedt Stichting Lezen met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland het project Vakantielezen aan voor scholen in krimp- en anticipeergebieden. Inmiddels 7500 kinderen zijn blij gemaakt met een Vakantieleestasje. Dit meldt Stichting Lezen.

In een Vakantieleestasje zitten onder meer: twee leenboeken, een superleuk taalspelboek van WPG, een samenleesboek van Zwijsen, informatie over de vakantiebieb-app en een flyer voor ouders. Voor op school zijn er affiches, er is een folder voor leerkrachten en een film voor ouders en leerkrachten.
 
Voor bibliotheken is er digitaal beschikbaar: een draaiboek voor de aftrapbijeenkomst op school en voor een zomerleesactiviteit in de vakantie. Verder is er een poster om in de Bibliotheek op te hangen. Alle digitale materialen zijn landelijk beschikbaar en te downloaden op Leesplan.nl.
 
Kinderboekenambassadeurs, Hans en Monique Hagen gaven op 29 juni de officiële aftrap van het project Vakantielezen in Veendam. Naar verwachting krijgt het project een vervolg in 2019. Deelname dit jaar is helaas niet meer mogelijk.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids