Normal_kind_lezen_leren_boek

Op donderdag 13 december 2018 vindt een wetenschappelijk congres over leesmotivatie plaats, dat georganiseerd wordt door Stichting Lezen. Hierin staat de vraag centraal: hoe maak je van een kind een gemotiveerde lezer? Het congres is onder andere bedoeld voor docenten in basis- en voortgezet onderwijs, schoolleiders en wetenschappers. Dit meldt Stichting Lezen.

Een kind dat graag leest, leest meer en beter en grijpt daardoor ook weer sneller opnieuw naar een boek. Maar hoe doe je dat, van een kind een gemotiveerde lezer maken? Tijdens het wetenschappelijk congres staat deze vraag centraal. 
 
Dagvoorzitter van het congres is auteur, filosoof en programmamaker Stine Jensen. De opening wordt verzorgd door Gerlien van Dalen, directeur-bestuurder Stichting Lezen. Het ochtendprogramma is plenair en gaat onder andere in op wat leesmotivatie precies is en de rol van leerkrachten en ouders daarin. Ook wordt een blik geworpen op het taalonderwijs in de toekomst. ’s Middags kunnen deelnemers kiezen uit vijf deelsessies over leesmotivatie, verdeeld over twee rondes. Edith Bosch, voormalig topsporter en winnaar van Expeditie Robinson 2013, zorgt voor de afsluiting van de dag.
 
Het congres is bedoeld voor alle wetenschappers, beleidsmakers, schoolleiders, educatief specialisten, taal- en leescoördinatoren, uitgevers, boekhandelaren, bibliotheekmedewerkers, docenten basis- en voortgezet onderwijs en andere geïnteresseerden die meer willen weten over het hoe en waarom van leesmotivatie.
 
Meer informatie over de onderwerpen en de sprekers van het congres is te vinden op www.lezen.nl. Ook kunnen geïnteresseerden zich daar inschrijven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids