Normal_cultuur_film__marleen

Afgelopen vrijdagavond zijn in het Westergastheater in Amsterdam de Cinekid jury- en publieksprijzen van 2016 uitgereikt, in de categorieën film, televisie en nieuwe media. Blanka, de dramafilm van de Japanse regisseur Kohki Hasei, werd door de internationale jury uitgeroepen tot Beste Kinderfilm. De film Meester Kikker van Anna van der Heide won de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Familiefilm. Dit meldt Cinekid.

De Cinekid Gouden Kinderkast voor Beste Nederlandse Televisieproductie ging naar Mascha Halberstad en Anneke Dorsman voor hun gezamenlijke productie Snapje van de NTR. Ook op gebied van nieuwe media werden prijzen uitgereikt: de jury koos de met apps te programmeren robots Dash & Dot uit voor de beste nieuwe media productie van 2016. Deze zijn ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Make Wonder en zijn door Tools for Talents naar Nederland gebracht. De publieksprijs ging naar Physical Pong van de Nederlandse ontwikkelaar Thijs Eerens.
 
Voor het eerst konden de apps uit Cinekid AppLab ook in aanmerking komen voor een Cinekid Leeuw. Sago Mini Friends sleepte die prijs in de wacht. De Burny Bos Talent Award werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Burny Bos wil met deze prijs het scenario-schrijftalent in Nederland stimuleren en belonen. De winnaar krijgt de mogelijkheid om het geschreven script onder begeleiding van BosBros uit te werken en bij succesvolle financiering tevens te produceren. 
 
De 30ste verjaardagseditie van het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor kinderen vond dit jaar plaats van 15 tot en met 21 oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam. Tot en met 30 oktober is Cinekid te vinden in meer dan 35 steden in het land. Kijk voor meer informatie op: www.cinekid.nl. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids