Normal_internationaal_kinderen_buitenland_allochtoon_2

Wat is wereldburgerschap eigenlijk precies en hoe geef je daaraan vorm in je les? Hoe zorg je voor inspirerende hands-on ervaringen voor je leerlingen? Hoe laat je ze praten in die andere taal? Op vrijdag 27 maart vindt in Ede dé landelijke conferentie plaats over internationalisering in het primair onderwijs: 'Taal en wereldburgerschap in het basisonderwijs? Yes, ja bitte, oui!'. Dit meldt Nuffic.

Tijdens de conferentie komen leerkrachten, coördinatoren, directeuren en bestuurders samen om te leren en te delen. Voor zowel startende als de meer ervaren basisscholen is er genoeg te doen. Ook lerarenopleiders, studenten van de lerarenopleiding en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Kortom, deze dag is bedoeld voor iedereen die werkt met buurtalen, meertaligheid, wereldburgerschap of bezig is met vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto) of tweetalig primair onderwijs (tpo).
 
“Deze conferentie biedt een palet van mogelijkheden om het programma op jouw school te verrijken en te verdiepen en zo een mooie kwaliteitsslag te maken”, zegt Myrna Feuerstake, teamleider primair onderwijs bij Nuffic. “Van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internationalisering, de mogelijkheden voor jouw school tot praktische tips en trucs van ervaringsdeskundigen. Deze dag is onmisbaar voor iedereen die werkt aan internationalisering van ons basisonderwijs.”
 

'Gelukkige scholen'

De dag start met een plenaire lezing van ‘geluksprofessor’ Leo Bormans die pleit voor ‘gelukkige’ scholen. Alleen dan krijg je ook gelukkige kinderen. Daarna kun je deelnemen aan drie workshops naar eigen keuze, bijvoorbeeld over vvto, wereldburgerschap, meertaligheid, buurtalen, (digitale) uitwisselingen en subsidies.
Er is ook een uitgebreide informatiemarkt, met uitgevers en andere interessante partijen op het gebied van taal en wereldburgerschap.
 
De conferentie vindt plaats op vrijdag 27 maart van 9.00 tot 16.30 uur in Ede. Het volledige programma en de mogelijkheid tot aanmelden is te vinden via deze link.

 

Door: Nationale Onderwijsgids