Nieuw beurzenprogramma: kansen voor internationaal talent

Zes talentvolle internationale studenten krijgen vanaf komend jaar een beurs, waarmee ze in Nederland kunnen komen studeren of onderzoek verrichten. Aon en Nuffic zetten samen een beurzenprogramma op dat dit mogelijk maakt. Dit meldt Nuffic.

Veel talent blijft momenteel onbenut, simpelweg omdat zij niet de (financiële) mogelijkheden hebben om de gewenste opleiding te volgen. Om een aantal van deze talenten de kans te geven die ze anders niet zouden krijgen, heeft Aon Nederland, in samenwerking met Nuffic, een scholarship-programma opgezet.  
 

Geven is nog zoveel mooier dan ontvangen 

Marc van Nuland, CEO van Aon Nederland: “Het Scholarship Programma ligt in lijn met wat wij zien als onze maatschappelijke plicht om verder te kijken dan zakendoen. Vanuit deze gedachte heeft duurzaam ondernemen de laatste jaren een vaste plek gekregen in ons doen en laten. Samen creëren wij een blijvende positieve impact voor klanten, collega's en de maatschappij.” 
 

Verschillende thema’s 

De beurzen worden beschikbaar gesteld op basis van verschillende criteria, bijvoorbeeld rondom duurzaam ondernemen, risicomanagement en wellbeing. Van Nuland: “Ieder jaar zal Aon Nederland, in samenwerking met Nuffic, Nederlandse universiteiten en hogescholen uitnodigen om voor een specifiek onderdeel geschikte kandidaten voor te dragen. De definitieve selectie van de kandidaten wordt door de specialisten van Nuffic uitgevoerd.”  
 
Lem van Eupen, waarnemend directeur-bestuurder van Nuffic, is verheugd met de samenwerking: “In Aon hebben we een gecommitteerde en veelzijdige partner gevonden en ik verwacht dan ook een vruchtbare samenwerking. Laat dit programma de start zijn van iets heel moois, op de eerste plaats voor de studenten.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids