Normal_examen__tentamen__toets

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag, zoals bekendmaking N-termen eindexamens, gelijke kansen voor alle kinderen en ministerraad stemt in met wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo.

Dinsdag: Meer mogelijkheden ingrijpen bij slecht functioneren scholen

De overheid moet sneller en in meer gevallen kunnen ingrijpen wanneer een school ernstig onder de maat presteert. Ook moet de bekostiging van een school in meer gevallen beëindigd kunnen worden. Deze maatregelen zijn onderdeel van een pakket dat ministers van onderwijs Slob en Van Engelshoven vandaag presenteren. Hiermee willen zij meer mogelijkheden hebben om in te grijpen bij scholen die slecht functioneren. Bijvoorbeeld in gevallen waarin de basiswaarden en grondrechten van onze samenleving niet worden nageleefd.
 

Woensdag: Bekendmaking N-termen eindexamens

Het was een spannende dag voor ruim 200.000 leerlingen die eindexamen hebben gedaan. Zijn ze geslaagd of hebben ze toch nog een herexamen? Ook voor het College voor Toetsen en Examens is de centraal examenperiode een spannende tijd. Konden de leerlingen in alle rust hun examens maken en hoe werden de centrale examens ontvangen? Pieter Hendrikse, voorzitter van het College voor Toetsen en Examens, blikt terug op deze examenperiode.
 

Donderdag: Gelijke kansen voor alle kinderen

Een brede brugklas, liefst van meer jaren, zodat de keuze voor het onderwijsniveau voor een kind later valt. Amsterdam wil graag dat meer scholen dit aanbieden. Kinderen van verschillende niveaus zitten dan langer bij elkaar in de klas. Dat is leerzaam voor alle kinderen. Bovendien hebben ze langer de tijd om zich te ontwikkelen voordat hun onderwijsniveau vaststaat. Amsterdam trekt 11.4 miljoen uit voor dit soort maatregelen.
 

Vrijdag: ministerraad stemt in met wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo

Het wordt voor vmbo-leerlingen makkelijker om door te stromen naar het mbo. De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Engelshoven en minister Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ingestemd om doorlopende leerroutes vmbo-mbo in te richten. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids