Week 24: Peuteropvang definitief dicht, ziekte in het onderwijs en Flemming

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Ziekteverzuim onderwijs zit nog steeds boven het gemiddelde

In het onderwijs is het ziekteverzuim in het eerste kwartaal van dit jaar afgenomen tot 6,2 procent. Het onderwijs zit daarmee nog wel boven het gemiddelde ziekteverzuim in alle sectoren. Dat staat op 5,7 procent. 

Dinsdag: Zanger Flemming op de basisschool heel veel gepest

Zanger Flemming gaat samen met presentator Art Rooijakkers in een nieuwe aflevering van ‘Rooijakkers over de vloer’ terug naar zijn oude basisschool. Tijdens een gesprek met Flemming zijn voormalige leerkracht blijkt dat het een moeilijke periode was. Flemming werd namelijk gepest.

Woensdag: Voor ontslagen docent die al 27 jaar bijles geeft is een petitie gestart

Gert Regterschot geeft al 27 jaar bijles op de Technische Universiteit van Eindhoven. En dat doet hij onder een trap, want er is geen lokaal voor hem beschikbaar en ook geen salaris. In 1995 werd Gert namelijk ontslagen, maar daar was hij het zelf niet mee eens. Hij blijft daarom lesgeven. Een van zijn studenten is een doneeractie gestart, want Gert ontvangt dus helemaal geen inkomen. Binnen een paar dagen tijd is er al ruim 13.000 euro ingezameld.

Donderdag: Universiteit Maastricht wint de Good Job Award

De Universiteit Maastricht (UM) is de winnaar van de Good Job Award. Dat is een prijs die in het leven is geroepen door de AOb. Vice-voorzitter Nick Bos en rector magnificus Pamela Habibović mochten gisteren de prijs is ontvangst nemen. Zij zetten zich beiden enorm in om meer docenten een vast contract aan te bieden.

Vrijdag: Peuteropvang 't Kraaltje in Huizen sluit definitief de deuren

Peuteropvang ’t Kraaltje in Huizen heeft in een brief aan ouders laten weten definitief de deuren te sluiten. Twee maanden geleden verdronk een 2-jarige peuter van de opvang. Medewerkers verloren hem uit het oog, waarna hij in het water belandde. Zij zijn nog iedere dag bezig met zijn overlijden en verdergaan op een alternatieve locatie bleek niet houdbaar. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk