Normal_prijs__gewonnen__wedstrijd

De Universiteit Maastricht (UM) is de winnaar van de Good Job Award. Dat is een prijs die in het leven is geroepen door de AOb. Vice-voorzitter Nick Bos en rector magnificus Pamela Habibović mochten gisteren de prijs is ontvangst nemen. Zij zetten zich beiden enorm in om meer docenten een vast contract aan te bieden. Dat meldt de AOb.

De UM heeft namelijk afgesproken dat ze maximaal tussen de 10 en 15 procent van de docenten die een tijdelijk contract hebben vast in diens willen hebben. Door deze afspraak denkt de AOb dat er meer vaste contracten komen voor docenten bij de UM. Daarmee is de universiteit dan ook een voorbeeld voor andere onderwijsinstellingen. De UM laat namelijk zien dat ze stappen zet tegen flexibilisering en streeft naar een personeelsbeleid dat gericht is op goed onderwijs en onderzoek.

What-the-Flex-campagne 

De Good Job Award is een prijs van de AOb om scholen aan te moedigen zo min mogelijk tijdelijke contracten aan te bieden. De AOb startte eerder dit jaar als de ‘What-the-Flex’ -campagne om de hoeveelheid aan flexcontracten in het onderwijs te laten zien. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk