Voor ontslagen docent die al 27 jaar bijles geeft is een petitie gestart

Gert Regterschot geeft al 27 jaar bijles op de Technische Universiteit van Eindhoven. En dat doet hij onder een trap, want er is geen lokaal voor hem beschikbaar en ook geen salaris. In 1995 werd Gert namelijk ontslagen, maar daar was hij het zelf niet mee eens. Hij blijft daarom lesgeven. Een van zijn studenten is een doneeractie gestart, want Gert ontvangt dus helemaal geen inkomen. Binnen een paar dagen tijd is er al ruim 13.000 euro ingezameld. Dat meldt Omroep Brabant.

De TU geeft aan dat ze nooit moeilijk hebben gedaan over de bijlessen die Gert geeft. Alleen de situatie veranderde toen Gert tegen studenten en docenten ging vertellen dat hij al jarenlang niet betaald wordt. De docent zou overlast veroorzaken en daarom besloot de universiteit hem niet meer lokalen les te laten geven. Op de campus is Gert wel gewoon welkom, staat in een statement op de website van de universiteit.

Spaargeld is op en geen bijstandsuitkering 

Gert geeft les aan een ronde tafel onder de trap van een studentenflat en dat doet hij veertig uur per week. Zijn spaargeld is op en een bijstandsuitkering ontvangt hij niet. Gert haalt flessen uit de prullenbak voor statiegeld en leeft inmiddels van 12 euro per week. 

Doneeractie 

Een van zijn studenten, die veel hulp van hem heeft gehad, startte een doneeractie. En dit blijkt een groot succes, want de teller staat inmiddels op 13.000 euro en blijft maar oplopen. Gert zelf is enorm verrast en weet niet wat hij overkomt. Doneren kan nog steeds. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk